Dulceata de dovlecei

S
Dulceata de dovlecei

Am tot auzit de dulceata de dovlecei, ca s-ar putea compara cu dulceata de ananas... Am fost reticenta, mai ales ca mie nu-mi plac in mod deosebit dovleceii. Dar a iesit minunata. Chiar aduce a ananas. Manutele din imagine sunt ale baietelului meu care nu se satura sa guste :).

Ingrediente

Dovlecei
1500 g
Zahar
1 kg
Zahar vanilat
4 buc
Zeama de lamaie
1 buc

Pasi de urmat

1

Se curata dovleceii de coaja si samburi.

2

Se taie dovleceii cubulete.

3

Dovleceii se pun in apa clocotita, cat sa-i acopere. Se fierb 5 minute.

4

Apoi se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga de apa.

Se mai pun odata in apa clocotita, se fierb 5 minute. Apoi se pun in strecuratoare, se limpezesc cu apa rece si se lasa sa se scurga.

5

Intr-o oala se pun 300 ml si 1 kg de zahar. Se fierbe acest sirop cam 25 minute la foc mic, pana se leaga.

6

Apoi se adauga zaharul vanilat si dovleceii. Se fierb 15-20 minute.

7

Se adauga zeama de lamaie, mai lasam sa dea un clocot si oprim focul.

8

Eu am sterilizat borcanele. Erau deja aburite in cuptor cand mi-am amintit de poza :)

9

Am pus dulceata in borcane si apoi la caldurica intre paturi.

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 5 bucati (borcane de 400 ml)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Conserve

Comentarii

lena
Elena (lena) 13 iul 2013, 21:28

O, ce reteta interesanta, multumim mult Soni! Trebuie sa incerc si eu, am auzit de ea dar tot eram destul de reticenta.

timotei
timotei 23 iul 2013, 22:53

Soni eu fac exact ca tine dulceta din dovlecei numai ca eu o fierb mult si are alta culoare

ianadeea
Andreea (ianadeea) 02 aug 2013, 09:53

Salut Soni. Am facut acum o saptamana aceasta reteta, ca mi-a tras cu ochiul de cand am vazut-o; si a iesit mega-buna, exact cum o descrii tu, cu gust usor de ananas si lamaie, dulce-acrisoara, aromata, racoritoare, ca o dulceata buna-buna de vara. M-am inspirat putin si din reteta originala, de la Laura Sava, si am pus 1/2 baton vanilie in loc de zaharul vanilat, si a iesit divin, se vedeau punctuletele negre de samburi din pastaie, de sotul m-a intrebat: "Ce-ai pus acolo, piper ? "  ... Deci, Lena, e verificata si f. ok reteta, se face relativ repede, partea cu curatatul dovleceilor dureaza putin, si poate parea migaloasa, dar in rest timpul de lucru nu-i unul fabulos, si merg toate bine si rapid , rezultatul final se merita pe deplin. Felicitari de reteta, multumim. Pupici tuturor fetelor gospodine 

oanny
Oana-Maria Lupu (oanny) 24 iun 2015, 10:17

Buna ziua,

1,5 kg dovlecel curatat? Multumesc!

enzza23
enzza23 28 aug 2015, 18:45

Delicioasa......sunt ani buni de cand o pregatesc.Eu, pentru a-i da un plus de savoare si culoare in ultimele 5 min adaug putin morcov dat pe razatoarea mica.

E fantastica si racoritoare!

Nota mea pentru reteta: