Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
1
Se curata dovleceii de coaja si samburi.
2
Se taie dovleceii cubulete.
3
Dovleceii se pun in apa clocotita, cat sa-i acopere. Se fierb 5 minute.
4
Apoi se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga de apa.
Se mai pun odata in apa clocotita, se fierb 5 minute. Apoi se pun in strecuratoare, se limpezesc cu apa rece si se lasa sa se scurga.
5
Intr-o oala se pun 300 ml si 1 kg de zahar. Se fierbe acest sirop cam 25 minute la foc mic, pana se leaga.
6
Apoi se adauga zaharul vanilat si dovleceii. Se fierb 15-20 minute.
7
Se adauga zeama de lamaie, mai lasam sa dea un clocot si oprim focul.
8
Eu am sterilizat borcanele. Erau deja aburite in cuptor cand mi-am amintit de poza :)
9
Am pus dulceata in borcane si apoi la caldurica intre paturi.
Cantitate:
5 buc
(borcane de 400 ml)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)