Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se curăță dovleceii de coajă și sâmburi.
Pas 2
Se taie dovleceii cubulețe.
Pas 3
Dovleceii se pun în apă clocotită, cât să-i acopere. Se fierb 5 minute.
Pas 4
Apoi se pun într-o strecurătoare și se lasă să se scurgă de apă.
Se mai pun odată în apă clocotită, se fierb 5 minute. Apoi se pun în strecurătoare, se limpezesc cu apă rece și se lasă să se scurgă.
Pas 5
Într-o oală se pun 300 ml și 1 kg de zahăr. Se fierbe acest sirop cam 25 minute la foc mic, până se leagă.
Pas 6
Apoi se adaugă zahărul vanilat și dovleceii. Se fierb 15-20 minute.
Pas 7
Se adaugă zeama de lămâie, mai lăsăm să dea un clocot și oprim focul.
Pas 8
Eu am sterilizat borcanele. Erau deja aburite în cuptor când mi-am amintit de poză :)
Pas 9
Am pus dulceața în borcane și apoi la căldurică între pături.
Cantitate:
5 buc
(borcane de 400 ml)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)