Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Cele 2 kg de gogoșari sunt după curățare. Deci, gogoșarii se spală, se taie, se scot cotoarele, apoi se taie felii subțiri.
Pas 2
Într-o tigaie sau cratiță, depinde de cantitate, se pune uleiul și se călesc. Scad destul de mult. Trebuie să rămână mai tari - al dente.
Pas 3
După ce s-au muiat se adaugă muștarul, oțetul, zahărul și sarea după gust. Se mai lasă câteva minute și se gustă ca gogoșarii să fie puțin moi. Mie plăcându-mi mult acest sos, pun chiar și un borcan întreg de muștar. Se poate servi imediat sau se pun în borcan pentru la iarnă.
Pas 4
Dacă-i conservați, atunci trebuie puși în borcan și sterilizați. Eu îi fac în bain-marie, adică în vas cu apă (niște cârpe pe fundul oalei-cratiței), și îi las 20 minute de când începe să fiarbă. Apoi îi scot repede și-i acopăr cu o pătură până se răcesc.
Asta-i tot. Nu că-i simplu?
POFTĂ BUNĂ!
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)