Gogoșari cu muștar

Gogoșari cu muștar

Această garnitură de gogoșari cu un sos de muștar se face foarte simplu, repede și e și gustoasă. Este o conservă care se ține și mai mult de 1 an. Spun așa că eu mai am încă de anul trecut 3 borcănașe și sunt bune. Este simplu, că atunci când nu ai timp să faci un cartof, un orez lângă o bucățică de carne, aceasta e gata făcută, deschizi borcanul și mănânci.

Mie îmi place și așa ca atare - rece - cu pâine.

Ingrediente

Gogoșari
2 kg
   
Muștar
150 g
   
Ulei
125 g
   
Oțet
4 linguri
   
Zahăr
4 linguri
   
Sare
5 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Cele 2 kg de gogoșari sunt după curățare. Deci, gogoșarii se spală, se taie, se scot cotoarele, apoi se taie felii subțiri.

Gogoșari cu muștar - Pas 1
Pas 2

   Într-o tigaie sau cratiță, depinde de cantitate, se pune uleiul și se călesc. Scad destul de mult. Trebuie să rămână mai tari - al dente.

Gogoșari cu muștar - Pas 2
Pas 3

   După ce s-au muiat se adaugă muștarul, oțetul, zahărul și sarea după gust. Se mai lasă câteva minute și se gustă ca gogoșarii să fie puțin moi. Mie plăcându-mi mult acest sos, pun chiar și un borcan întreg de muștar. Se poate servi imediat sau se pun în borcan pentru la iarnă.

Gogoșari cu muștar - Pas 3
Pas 4

    Dacă-i conservați, atunci trebuie puși în borcan și sterilizați. Eu îi fac în bain-marie, adică în vas cu apă (niște cârpe pe fundul oalei-cratiței), și îi las 20 minute de când începe să fiarbă. Apoi îi scot repede și-i acopăr cu o pătură până se răcesc.

   Asta-i tot. Nu că-i simplu?

POFTĂ BUNĂ!

Gogoșari cu muștar - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)
Colecții: Conserve

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Darzos
Darzos 02 Oct 2015, 21:07

De care muştar?

tiki
tiki 02 Oct 2015, 23:34

De care va place. Eu pun dulce si atunci pun mai putin zahar. Succes.

Carmen Silvia
Carmen Silvia 06 Nov 2015, 19:23

Nu cred ca am mancat ceva mai bun. Sotului meu i-a placut foarte mult. Mai facem inca o tura cat mai se gasesc gogosari. Nu cred ca este vreo sansa sa mai ramana ceva pana la anul. Multumim Tiki!

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 07 Nov 2015, 09:03

Multumesc. Ma bucur mult ca v-a placut. Fata mea desface borcanul si mananca direct din el cu furculita (cu paine, normal) Hahaha. Pupici.

tiki
tiki 17 Sep 2017, 23:11

Buna. Foarte buni acesti gogosari in sos de mustar. E simplu cand nu ai tmp, ca desfaci borcanul si e gata garnitura, sau mananci direct asa cu paine.

Poza mea pentru rețetă:
mthmb
mthmb 12 Oct 2017, 12:40

Am mancat cu ceafa de porc. Chiar merge.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Steli
Steli 12 Oct 2019, 13:31

Buna Lena,

Cand caut o reteta, primul site este al tau. Foarte bune retetele!

Sterilizarea la cuptor necesita tot 20 minute?

Multumesc

Steli

tiki
tiki Steli 12 Oct 2019, 14:25

Daca lasati mai mult nu  e nici o problema. Eu nici nu ma uit la ceas. Apoi scoase si acoperite cu o patura. Eu pun si o patura si o perna si 2 zie stau caldute. In apa se racesc in 2 ore si e bine sa se faca lent. Se tin f. bine. Si acuma mai am din 2018. Anul acesta am facut si cu alte legume. Tare bune. mai complete, mai ca un ghiveci. Postez acuma in pagina Gatim acasa cu lalena. Succes. Sa postati si sa-mi spuneti cum v-a iesit.