Gogosari cu mustar

Gogosari cu mustar

Aceasta garnitura de gogosari cu un sos de mustar se face foarte simplu, repede si e si gustuoasa. Este o conserva care se tine si mai mult de 1 an. Spun asa ca eu mai am inca de anul trecut 3 borcanase si sunt bune. Este simplu, ca atunci cand nu ai timp sa faci un cartof, un orez langa o bucatica de carne, aceasta e gata facuta, deschizi borcanul si mananci.

Mie imi place si asa ca atare - rece - cu paine.

Ingrediente

Gogosari
2 kg
Mustar
150 g
Ulei
125 g
Otet
4 linguri
Zahar
4 linguri
Sare
5 g

Pasi de urmat

1

Cele 2 kg. de gogosari sunt dupa curatare. Deci gogosarii se spala, se taie se scot cotoarele,apoi se taie felii subtiri.

2

   Intr-o tigaie sau cratit, depinde de cantitate, se pune uleiul si se calesc. Scad destul de mult. Trebuie sa ramana mai taricei-aldente.

3

   Dupa ce s-au muiat se adauga mustarul, otetul, zaharul si sarea dupa gust. Se mai lasa cateva minute si se gusta ca gogosarii sa fie putin moi. Mie placandu-mi mult acest sos, pun chiar si  un borcan intreg de mustar. Se poate servi imediat sau se pun in borcan pentru la iarna.

4

    Daca-i conservati, atunci trebuie pusi in borcan si sterilizati. Eu ii fac in bain maria, adica in vas cu apa (niste carpe pe fundul oalei-cratitei), si ii las 20 minute de cand incepe sa fiarba. Apoi ii scot repede si-i acopar cu o patura pana se racesc.

   Asta-i tot. Nu ca-i simplu?

POFTA   BUNA  !

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)
Colectii: Conserve

Comentarii

Darzos
Darzos 02 oct 2015, 21:07

De care muştar?

tiki
tiki 02 oct 2015, 23:34

De care va place. Eu pun dulce si atunci pun mai putin zahar. Succes.

Carmen Silvia
Carmen Silvia 06 nov 2015, 19:23

Nu cred ca am mancat ceva mai bun. Sotului meu i-a placut foarte mult. Mai facem inca o tura cat mai se gasesc gogosari. Nu cred ca este vreo sansa sa mai ramana ceva pana la anul. Multumim Tiki!

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 07 nov 2015, 09:03

Multumesc. Ma bucur mult ca v-a placut. Fata mea desface borcanul si mananca direct din el cu furculita (cu paine, normal) Hahaha. Pupici.

tiki
tiki 17 sep 2017, 23:11

Buna. Foarte buni acesti gogosari in sos de mustar. E simplu cand nu ai tmp, ca desfaci borcanul si e gata garnitura, sau mananci direct asa cu paine.

Poza mea pentru reteta:
mthmb
mthmb 12 oct 2017, 12:40

Am mancat cu ceafa de porc. Chiar merge.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Steli
Steli 12 oct 2019, 13:31

Buna Lena,

Cand caut o reteta, primul site este al tau. Foarte bune retetele!

Sterilizarea la cuptor necesita tot 20 minute?

Multumesc

Steli

tiki
tiki Steli 12 oct 2019, 14:25

Daca lasati mai mult nu  e nici o problema. Eu nici nu ma uit la ceas. Apoi scoase si acoperite cu o patura. Eu pun si o patura si o perna si 2 zie stau caldute. In apa se racesc in 2 ore si e bine sa se faca lent. Se tin f. bine. Si acuma mai am din 2018. Anul acesta am facut si cu alte legume. Tare bune. mai complete, mai ca un ghiveci. Postez acuma in pagina Gatim acasa cu lalena. Succes. Sa postati si sa-mi spuneti cum v-a iesit.