Ingrediente
●
Smântână 20% grăsime
400 g
●
Cașcaval
200 g
sau brânză telemea
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătim ingredientele: baconul îl tăiem bastonașe și îl prăjim cu o linguriță de unt. Ouăle fierte și reci le tăiem rondele. Cașcavalul (sau brânza) îl râdem pe răzătoare iar smântâna o ținem la temperatura camerei să nu fie rece. Abia după ce am terminat de făcut toate astea facem mămăliga pentru că trebuie să fie fierbinte când o punem în tavă.
Pas 2
Mămăliga trebuie să fie mai moale (eu îi pun trei linguri de ulei de măsline la final).
Pas 3
Ungem forma pentru cuptor cu unt și punem un strat de mămăligă de 5 mm (nu mai mult) întins uniform pe toată suprafața, așezăm rondelele de ou peste, apoi bucățile de bacon prăjit.
Pas 4
Stropim cu smântână și punem un strat de cașcaval ras. Apoi un alt strat de mămăligă, ou, bacon, smântână și cașcaval. Ultimul strat trebuie să fie mămăligă iar peste el punem doar cașcaval ras.
Depinde de mărimea tăvii câte straturi o să vă iasă, eu aici am avut trei de mămăligă dar s-a umplut prea tare forma, trebuia una mai mare.
Pas 5
Punem tava la cuptor 15-20 minute la gratinat. Se scoate din cuptor și se lasă un pic să stea apoi se porționează, dacă este foarte fierbinte se rupe.
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
40 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)