Paste cu brânză la cuptor

Paste cu brânză la cuptor

O rețetă ușoară și delicioasă pe care eu o ador! Deși se încadrează la categoria „deserturi”, fiind cu zahăr, deci dulce, eu de multe ori mănânc aceste paste la micul dejun sau la cină. Sper să încercați și să vă placă!

Ingrediente

Paste fainoase
200 g
eu am pus spirale
Branza telemea
175 g
mai tare
Zahar
6 linguri
Oua
1 buc
întreg
Unt
20 g
Zahar vanilat
1 buc
un pliculeț

Pasi de urmat

1

Pregătim ingredientele.

2

Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, le spălăm cu apă rece și le scurgem de apă într-o strecurătoare.


3

Punem pastele într-un vas de yena, adăugăm zahărul și untul (tăiat bucățele). Mestecăm cu două linguri de jos în sus.

4

Radem brânza telemea și o adăugăm peste pastele cu zahăr și unt.

 

5

Batem puțin oul și îl punem peste paste, amestecând bine.


6

Radem puțin cașcaval pe deasupra și băgăm vasul la cuptor, la foc mediu, până se rumenește (vreo 40-45 de minute).

7

Așa arată după ce le-am scos de la cuptor.


8

Se servesc calde, dar sunt la fel de bune și a doua zi. Poftă bună!!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 800 grame (4-5 porții bune)
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 50 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Paste si altele, Paste

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Cori
Cori 07 feb 2012, 15:30

O reteta usoara si buna

Poza mea pentru reteta:
anabalmus
anabalmus 07 mai 2012, 16:25

si eu pregatesc aceasta reteta, doar ca nu o fac dulce, nu pun zahar vanilat. Ne plac pastele cu gustul ptrivit sarat de la branza. Uneori se intampla ca branza sa fie prea sarata, atunci pun putina branza, altfe imi place sa fie din abundenta.

anabalmus
anabalmus 28 aug 2012, 16:35

si noua ne plac pastele cu branza.

Poza mea pentru reteta:
adriana st
Stroe Adriana (adriana st) 05 oct 2017, 16:36

la acest fel eu pun branza de vaci in amestec cu   telemea sau branza de burduf. sigur ca e buna si numai cu br. sarata, dar daca vreau sa aiba multa branza prefer sa folosesc acest amestec.

Draculina969
Draculina969 02 mai 2019, 15:10

La mine in piata vand femeile branza faramata, bucati mici desprinse din altele mai mari, cu 10 lei kg :D Pun muuulta branza la macaroane si adaug si iaurt, le face super cremoase

Nota mea pentru reteta: