Paste "tagliolini" cu somon

Paste "tagliolini" cu somon

Tagliolini al' uovo sunt tăiței cu ou, este o rețetă italiană preparată de multe ori de mine.

Pot spune că este printre preferatele mele, pentru că sunt foarte bune, consistente și cu gust delicios de somon.

Ingrediente

Tagliolini
250 g
   
File de somon afumat proaspăt
150 g
   
Ulei de măsline
10 ml
   
Smântână
250 ml
   
Vodcă
1 pahar
un păhărel
Lapte
2 linguri
un strop de lapte
Unt
50 g
o "nucă" de unt

Pași de urmat

Pas 1

Am pregătit ingredientele.

Paste "tagliolini" cu somon - Pas 1
Pas 2

Se pune uleiul la încălzit împreună cu untul.

Paste "tagliolini" cu somon - Pas 2
Pas 3

Se adaugă somonul tăiat bucăți mai mari și se călește la foc mic.

Se adaugă o jumătate de cub Knorr.

Paste "tagliolini" cu somon - Pas 3
Pas 4

Se dă focul tare, se adaugă vodkă (1 păhărel).

Îi dăm foc cu bricheta.

Paste "tagliolini" cu somon - Pas 4
Pas 5

Când a luat foc, mestecăm cu lingura până se stinge flacăra.

Paste "tagliolini" cu somon - Pas 5
Pas 6

Se dă focul mic și se adaugă smântâna și un strop de lapte.

Paste "tagliolini" cu somon - Pas 6
Pas 7

Se amestecă bine ca să se unească bine.

Se lasă la foc mic, mic.

Paste "tagliolini" cu somon - Pas 7
Pas 8

Tagliolini se pun la fiert în apă clocotită cu sare.

Se fierb conform prospectului.

Paste "tagliolini" cu somon - Pas 8
Pas 9

Tagliolini fierți îi adăugăm peste compoziția de smântână și somon.

Atenție tagliolini nu se clătesc cu apă, se pun direct peste compoziție.

Se amestecă bine și energic la foc mic, să se unească tot.

Atenție: nu se amestecă foarte mult pe foc, pentru că vor deveni prea uscațioase.

Paste "tagliolini" cu somon - Pas 9
Pas 10

Se servesc imediat calde!

 

Poftă Bună!

Paste "tagliolini" cu somon - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3 porții)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 21 Feb 2011, 12:31

Ellena, superba mancarea asta - arata asa de bine si exotic, dar si simplu. Vodka le da un gust mai special?

Ellena
Elena (Ellena) 21 Feb 2011, 14:56

Ms Lena! Vodka are rolul ei in acesta reteta! Le da un gust aparte, eu am preparat si fara vodka si mi-au iesit mai lipicioase, nu mai sunt la fel de saporite.

dynamic1
Mihai (dynamic1) 19 Jun 2014, 21:23

Smantana este dulce sau fermentata? Si cat de grasa trebuie sa fie? Multumesc

lena
Elena (lena) Mihai (dynamic1) 19 Jun 2014, 21:25

Este dulce si minim sa fie de 20% grasime.