Paste "tagliolini" cu somon

Paste "tagliolini" cu somon

Tagliolini al' uovo sunt taitei cu ou, este o reteta italiana preparata de multe ori de mine.

Pot spune ca este printre preferatele mele, pentru ca sunt foarte bune, consistente si cu gust delicios de somon.

Ingrediente

Tagliolini
250 g
File de somon afumat proaspat
150 g
Ulei de masline
10 ml
Smantana
250 ml
Vodka
1 pahare
un paharel
Lapte
2 linguri
un strop de lapte
Unt
50 g
o "nuca" de unt

Pasi de urmat

1

Am pregatit ingredientele.

2

Se pune uleiul la incalzit impreuna cu untul.

3

Se adauga somonul taiat bucati mai mari si se caleste la foc mic.

Se adauga o jumatate de cub knorr.

4

Se da focul tare, se adauga vodka ( 1 paharel ).

Ii dam foc cu bricheta.

5

Cand a luat foc , mestecam cu lingura pana se stinge flacara.

6

Se da focul mic si se adauga smantana si un strop de lapte.

7

Se amesteca bine ca sa se unesca bine.

Se lasa la foc mic, mic.

8

Tagliolini se pun la fiert in apa clocotita cu sare.

Se fierb conform prospectului.

9

Tagliolini fierti ii adaugam peste compozita de smantana si somon.

Atentie tagliolini nu se clatesc cu apa se pun direct peste compozitie.

Se amesteca bine si energic la foc mic, sa se uneasca tot.

Atentie: nu se amesteca foarte mult pe foc, pentru ca vor deveni prea uscacioase.

10

Se servesc imediat calde!

 

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 500 grame (3 portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:

Comentarii

lena
Elena (lena) 21 feb 2011, 12:31

Ellena, superba mancarea asta - arata asa de bine si exotic, dar si simplu. Vodka le da un gust mai special?

Ellena
Elena (Ellena) 21 feb 2011, 14:56

Ms Lena! Vodka are rolul ei in acesta reteta! Le da un gust aparte, eu am preparat si fara vodka si mi-au iesit mai lipicioase, nu mai sunt la fel de saporite.

dynamic1
Mihai (dynamic1) 19 iun 2014, 21:23

Smantana este dulce sau fermentata? Si cat de grasa trebuie sa fie? Multumesc

lena
Elena (lena) Mihai (dynamic1) 19 iun 2014, 21:25

Este dulce si minim sa fie de 20% grasime.