Paste "tagliolini" cu somon
rețeta postată de Elena (Ellena)
Tagliolini al' uovo sunt tăiței cu ou, este o rețetă italiană preparată de multe ori de mine.
Pot spune că este printre preferatele mele, pentru că sunt foarte bune, consistente și cu gust delicios de somon.
Ingrediente
●
File de somon afumat proaspăt
150 g
●
Vodcă
1 pahar
un păhărel
●
Lapte
2 linguri
un strop de lapte
●
Unt
50 g
o "nucă" de unt
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Am pregătit ingredientele.
Pas 2
Se pune uleiul la încălzit împreună cu untul.
Pas 3
Se adaugă somonul tăiat bucăți mai mari și se călește la foc mic.
Se adaugă o jumătate de cub Knorr.
Pas 4
Se dă focul tare, se adaugă vodkă (1 păhărel).
Îi dăm foc cu bricheta.
Pas 5
Când a luat foc, mestecăm cu lingura până se stinge flacăra.
Pas 6
Se dă focul mic și se adaugă smântâna și un strop de lapte.
Pas 7
Se amestecă bine ca să se unească bine.
Se lasă la foc mic, mic.
Pas 8
Tagliolini se pun la fiert în apă clocotită cu sare.
Se fierb conform prospectului.
Pas 9
Tagliolini fierți îi adăugăm peste compoziția de smântână și somon.
Atenție tagliolini nu se clătesc cu apă, se pun direct peste compoziție.
Se amestecă bine și energic la foc mic, să se unească tot.
Atenție: nu se amestecă foarte mult pe foc, pentru că vor deveni prea uscațioase.
Pas 10
Se servesc imediat calde!
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(3 porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării: