Paste cu ciuperci, sunca si sos alb

D
Paste cu ciuperci, sunca si sos alb

Este o reteta extraordinar de gustoasa. Sunt pastele mele preferate si va recomand sa le incercati cu incredere !

Ingrediente

Ceapa alba
3 buc
De marime medie
Sunca/pastrama
150 g
Ciuperci albe proaspete
400 g
Puteti sa folositi si ciuperci din conserva
Faina alba
1 lingura
Nu mai mult, deoarece se va ingrosa sosul
Catei de usturoi
3 buc
Paste
350 g
Oregano
1 lingurita
Cimbru
1 lingurita
Puteti sa mai adaugati si alte condimente ( maghiran, busuioc, ienibahar)
Sare si piper
1 lingurita
Verificati dupa gust
Cascaval
200 g

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatiti ingredientele: tocati ceapa, taiati bucatele usturoiul, ciupercile, sunculita (eu am pus pastrama, deoarece asta am avut in frigider) si razuiti cascavalul.

Paste cu ciuperci, sunca si sos alb - Pas 1
Pas 2

Puneti la calit ceapa cu putina sare presarata si o lasati acolo, pana devine aurie.

Paste cu ciuperci, sunca si sos alb - Pas 2
Pas 3

Intre timp, pregatiti sosul alb: Puneti smantana intr-un bol, si peste ea adaugati condimentele(sare, piper, cimbru, oregano) si lingura de faina. Se amesteca bine compozitia cu o furculita, pana se omogenizeaza.

Paste cu ciuperci, sunca si sos alb - Pas 3
Pas 4

Dupa ce ceapa s-a calit, se adauga sunculita si usturoiul, apoi se amesteca bine. Se pune capacul si se lasa la un foc potrivit 5 minute, pentru a se impregna aroma suncii si a usturoiului in ceapa.

Paste cu ciuperci, sunca si sos alb - Pas 4
Pas 5

Ciupercile curatate si taiate bucatele se adauga la ceapa si sunculita calite,se amesteca si totul se lasa la un foc mic pentru a avea timp ciupercile sa isi lase zeama, cea care da gustul sosului,si, bineinteles se pune capacul.

Paste cu ciuperci, sunca si sos alb - Pas 5
Pas 5

Se ia o oala potrivita(3-4 litri) si se pune apa pana la jumatate apoi se da la foc mare pentru a fierbe mai repede. Se adauaga jumatate de lingurita de sare si o lingurita de ulei.Cand incepe se fiarba se pun pastele si se lasa la un foc mai potrivit aprox 7-10 min. La final, se dau printr.un jet de apa rece, pentru a nu se lipi intre ele.

Paste cu ciuperci, sunca si sos alb - Pas 5
Pas 6

Peste ceapa, sunca si ciuperci, care fierbeau la un foc mic, se toarna sosul alb . Se mai lasa 2-3 minute la foc mic, apoi se stinge si se lasa tigaia acoperita de capac.

Paste cu ciuperci, sunca si sos alb - Pas 6
Pas 7

Si aici o poza cu aspectul final al compozitiei.

Paste cu ciuperci, sunca si sos alb - Pas 7
Pas 8

Pe o farfurie se adauga cateva paste si apoi se pune niste cascaval ras. Peste acesta se va adauga sosul alb cu cipercile si sunculita, care vor topi cascavalul.

Paste cu ciuperci, sunca si sos alb - Pas 8
Pas 9

O portie delicioasa de paste, este rezultatul muncii de mai devreme. 

Pofta buna !!

Paste cu ciuperci, sunca si sos alb - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (4 portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)
Sursa:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 11

KlaraCostea286
Klara Costea (KlaraCostea286) 12 Dec 2017, 13:39

Aceste paste le iubesc!!! Multumesc inca o data Lena! Doar ca eu pun pene.  Si daaaa, este o reteta foarte gustoasa!!!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 31 Mar 2015, 11:33

Da, Tudor, sunt de acord ca reteta e buna. A fost editata de o doamna utilizator a site-ului, in cadrul unui concurs. Chiar daca reteta nu este perfect scrisa, vedeti ca v-ati descurcat :)

PS. De ce postati comentarii fara text, e vreo eroare?

Tudor
Tudor 31 Mar 2015, 11:20

Idee buna...rezultate excelente, dar sunt omisiuni la cantitati cum ar fi. paste, smantana....O inexactitate: pastele din grau tare nu se lipesc, deci nu e nevoie de apa rece dupa fierbere...

Execut azi cu contributii proprii, cum ar fi branza telemea originala, grasa.... si ceva patrunjel proapat la final.....

Tudor
Tudor 31 Mar 2015, 11:15

Buna ca idee...Voi executa azi reteta care trebuie sa aiba variatii pe tema.   Paste?. Cate gr.?....La ochiometru. Pastele din ziua de az,i din grau tare nu mai trebuie trecuta prin apa rece.... Smantana..........la ochiometru....

Nu-mi fac probleme.  Voi reusi!

Nota mea pentru reteta:
ina09-07-87
ina09-07-87 19 Nov 2014, 22:35

am facut si eu, foaarte gustoase au iesit, multumesc !!!!!!!!!!!!!!

Nota mea pentru reteta:
Sorin06
Sorin06 09 Oct 2014, 04:40

Foarte gustoasă și foarte săţioasă!! Felicitări!

Nota mea pentru reteta:
catalya
catalya 22 Sep 2014, 14:34

sunt foarte bune , incercatile

Nota mea pentru reteta:
Cristinka
Cristinka 12 Oct 2013, 22:22

arata bine shi sunt foarte delicioase...shi cu piept de pui la fel de buna, numai ca carnea de pui se prajeshte in prealabil!!!

Nota mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 25 Aug 2012, 21:09

Cam 200 gr :D

lavi1
lavi1 10 Jul 2012, 19:16

Arata foarte bine pastele acestea si vreau le incerc si eu! Am o singura intrebare, cam cata smantana sa pun? Multumesc!

Arata toate comentariile