Ingrediente
●
Ceapă albă
3 buc
De mărime medie
●
Ciuperci albe proaspete
400 g
Puteți să folosiți și ciuperci din conservă
●
Făină albă
1 lingura
Nu mai mult, deoarece se va îngroșa sosul
●
Cimbru
1 lingurita
Puteți să mai adăugați și alte condimente (maghiran, busuioc, ienibahar)
●
Sare și piper
1 lingurita
Verificați după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătiți ingredientele: tocați ceapa, tăiați bucățele usturoiul, ciupercile, șunculița (eu am pus pastramă, deoarece asta am avut în frigider) și răzuiți cașcavalul.
Pas 2
Puneți la călit ceapa cu puțină sare presărată și o lăsați acolo, până devine aurie.
Pas 3
Între timp, pregătiți sosul alb: Puneți smântâna într-un bol, și peste ea adăugați condimentele (sare, piper, cimbru, oregano) și lingura de făină. Se amestecă bine compoziția cu o furculiță, până se omogenizează.
Pas 4
După ce ceapa s-a călit, se adaugă șunculița și usturoiul, apoi se amestecă bine. Se pune capacul și se lasă la un foc potrivit 5 minute, pentru a se impregna aroma șuncii și a usturoiului în ceapă.
Pas 5
Ciupercile curățate și tăiate bucățele se adaugă la ceapă și șunculița călite, se amestecă și totul se lasă la un foc mic pentru a avea timp ciupercile să își lase zeama, cea care dă gustul sosului, și, bineînțeles se pune capacul.
Pas 5
Se ia o oală potrivită (3-4 litri) și se pune apă până la jumătate apoi se dă la foc mare pentru a fierbe mai repede. Se adaugă jumătate de linguriță de sare și o linguriță de ulei. Când începe să fiarbă se pun pastele și se lasă la un foc mai potrivit aprox 7-10 min. La final, se dau printr-un jet de apă rece, pentru a nu se lipi între ele.
Pas 6
Peste ceapă, șuncă și ciuperci, care fierbeau la un foc mic, se toarnă sosul alb. Se mai lasă 2-3 minute la foc mic, apoi se stinge și se lasă tigaia acoperită de capac.
Pas 7
Și aici o poză cu aspectul final al compoziției.
Pas 8
Pe o farfurie se adaugă câteva paste și apoi se pune niște cașcaval ras. Peste acesta se va adăuga sosul alb cu ciupercile și șunculița, care vor topi cașcavalul.
Pas 9
O porție delicioasă de paste, este rezultatul muncii de mai devreme.
Poftă bună!!
Cantitate:
1500 g
(4 porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)
Sursă: