Ingrediente
●
Ceapa alba
3 buc
De marime medie
●
Ciuperci albe proaspete
400 g
Puteti sa folositi si ciuperci din conserva
●
Faina alba
1 lingura
Nu mai mult, deoarece se va ingrosa sosul
●
Cimbru
1 lingurita
Puteti sa mai adaugati si alte condimente ( maghiran, busuioc, ienibahar)
●
Sare si piper
1 lingurita
Verificati dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatiti ingredientele: tocati ceapa, taiati bucatele usturoiul, ciupercile, sunculita (eu am pus pastrama, deoarece asta am avut in frigider) si razuiti cascavalul.
Pas 2
Puneti la calit ceapa cu putina sare presarata si o lasati acolo, pana devine aurie.
Pas 3
Intre timp, pregatiti sosul alb: Puneti smantana intr-un bol, si peste ea adaugati condimentele(sare, piper, cimbru, oregano) si lingura de faina. Se amesteca bine compozitia cu o furculita, pana se omogenizeaza.
Pas 4
Dupa ce ceapa s-a calit, se adauga sunculita si usturoiul, apoi se amesteca bine. Se pune capacul si se lasa la un foc potrivit 5 minute, pentru a se impregna aroma suncii si a usturoiului in ceapa.
Pas 5
Ciupercile curatate si taiate bucatele se adauga la ceapa si sunculita calite,se amesteca si totul se lasa la un foc mic pentru a avea timp ciupercile sa isi lase zeama, cea care da gustul sosului,si, bineinteles se pune capacul.
Pas 5
Se ia o oala potrivita(3-4 litri) si se pune apa pana la jumatate apoi se da la foc mare pentru a fierbe mai repede. Se adauaga jumatate de lingurita de sare si o lingurita de ulei.Cand incepe se fiarba se pun pastele si se lasa la un foc mai potrivit aprox 7-10 min. La final, se dau printr.un jet de apa rece, pentru a nu se lipi intre ele.
Pas 6
Peste ceapa, sunca si ciuperci, care fierbeau la un foc mic, se toarna sosul alb . Se mai lasa 2-3 minute la foc mic, apoi se stinge si se lasa tigaia acoperita de capac.
Pas 7
Si aici o poza cu aspectul final al compozitiei.
Pas 8
Pe o farfurie se adauga cateva paste si apoi se pune niste cascaval ras. Peste acesta se va adauga sosul alb cu cipercile si sunculita, care vor topi cascavalul.
Pas 9
O portie delicioasa de paste, este rezultatul muncii de mai devreme.
Pofta buna !!
Cantitate:
1500 g
(4 portii)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)
Sursa: