Ingrediente
●
Pasta de rosii
3 linguri
●
Ulei
100 g
ptr.prajit vinetele
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-o oala se pune apa cu sare si cand apa fierbe se adauga spaghetele, care se fierb conform instructiunilor de pe pachet.
Pas 2
Sa cumparati vinete subtiri si lungi. Reteta spune 2 buc, eu am feliat 1 f.subtire si nu am folosit-o nici pe aceea toata,ca mi s-au terminat spaghetele.Deci feliati vinetele si le puneti intr-o tigaie cu ulei incins.
Absorbind mult, le scoateti pe servetele, prosoabe absorbante.
Pas 3
In aceeasi tigaie, sau alta daca lucrati paralel, puneti putin ulei si cand e fierbinte adaugati ceapa taiata marunt.
Pas 4
Dupa ce ceapa devine sticloasa, adaugati si ardeiul rosu-la mine a fost galben-, taiat cubulete si lasati sa se moaie si el.
Pas 5
Dupa ce s-au muiat ceapa si ardeiul, adaugati si rosiile decojite, taiate cubulete.
Pas 6
Apoi se adauga pasta de rosii si sunca taiata cubulete. Acuma puneti si condimetele. Oregano,cam jumatate de lingurita si ghimbir ras la fel (nu am putut scrie asa la ingredinte). Sare dupa gust. Mai lasati 2-3 minute sa se amestece aromele.
Pas 7
Spaghetele le scurgeti de apa intr-o strecuratoare si le clatiti cu apa rece.
Pas 8
Acuma vine partea cea mai frumoasa, sau nu. Reteta originala spune ca spaghetele sa le bagi in sos, dupa care sa le rulezi.....cu mainile cu sos??!! Eu am facut asa: Am luat o felie de vanata si am pus peste spaghetele intinse si le-am indoit ca un colac, apoi le-am rulat pe bucata de vanata. Deci ele erau curate. Pe un platou am pus sos nu prea mult, si peste el vinetele rulate cu spaghete. Restul de sos,care e f.bun, l-am adaugat la fiecare in farfurie dupa servire. Toti au fost foarte incantati si sper ca o sa va placa si voua. Cred ca puteti face si alte sosuri care stiti ca va plac la paste.
POFTA BUNA !
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)