Spaghete impachetate in vinete

Spaghete impachetate in vinete

O reteta foarte simplu de facut si placuta ochiului. Se face usor si cu ingrediente accesibile. Mie imi plac pastele sub orice forma, si cred ca multora.

Ingrediente

Spaghete
300 g
Vinete
2 buc
Ceapa alba
2 buc
Ardei rosu
1 buc
Rosii
2 buc
Sunca
4 buc
felii
Pasta de rosii
3 linguri
Ulei
100 g
ptr.prajit vinetele
Oregano
1 lingurite
Ghimbir ras
20 g
Sare
10 g

Pasi de urmat

1

 

Intr-o oala se pune apa cu sare si cand apa fierbe se adauga spaghetele, care se fierb conform instructiunilor de pe pachet.

2

   Sa cumparati vinete subtiri si lungi. Reteta spune 2 buc, eu am feliat 1 f.subtire si nu am folosit-o nici pe aceea toata,ca mi s-au terminat spaghetele.Deci feliati vinetele si le puneti intr-o tigaie cu ulei incins.

Absorbind mult, le scoateti pe servetele, prosoabe absorbante.

3

 

In aceeasi tigaie, sau alta daca lucrati paralel, puneti putin ulei si cand e fierbinte adaugati ceapa taiata marunt.

4

 

   Dupa ce ceapa devine sticloasa, adaugati si ardeiul rosu-la mine a fost galben-, taiat cubulete si lasati sa se moaie si el.

 

 

 

 

 

5

           

 

Dupa ce s-au muiat ceapa si ardeiul, adaugati si rosiile decojite, taiate cubulete.

 

6

 

         Apoi se adauga pasta de rosii si sunca taiata cubulete. Acuma puneti si condimetele. Oregano,cam jumatate de lingurita si ghimbir ras la fel (nu am putut scrie asa la ingredinte). Sare dupa gust. Mai lasati 2-3 minute sa se amestece aromele.

 

7

 

 

Spaghetele le scurgeti de apa intr-o strecuratoare si le clatiti cu apa rece.

8

    Acuma vine partea cea mai frumoasa, sau nu. Reteta originala spune ca spaghetele sa le bagi in sos, dupa care sa le rulezi.....cu mainile cu sos??!! Eu am facut asa:  Am luat o felie de vanata si am pus peste spaghetele intinse si le-am indoit ca un colac, apoi le-am rulat pe bucata de vanata. Deci ele erau curate. Pe un platou am pus sos nu prea mult, si peste el vinetele rulate cu spaghete. Restul de sos,care e f.bun, l-am adaugat la fiecare in farfurie dupa servire. Toti au fost foarte incantati si sper ca o sa va placa si voua. Cred ca puteti face si alte sosuri care stiti ca va plac la paste.

POFTA  BUNA !

 

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Alina1980
Alina (Alina1980) 06 aug 2014, 00:44

Eu una am sa incerc reteta dar am sa pun parmesan ras deasupra apoi dat la cuptor putin.

tiki
tiki 06 aug 2014, 09:32

Si eu am ras deasupra in farfurie putin cascaval. Trebuie sa fie f.bun,o sa fac si eu asa. Astept impresiile si poate si o poza. Succes.

Daniela B.
Daniela B. 11 aug 2014, 20:23

mersi de receta, eu fac sosul dar fara sunca ca in prezent nu am, si fara vinete caci la ai mei nu prea le plac, dar chiar am vrut mai repede, sper ca o sa le placa sosul, va scriu mai tirziu - se pare ca o sa fie gustos! sunt sigur ca si cu vinete e gustos sper sa incerc intr-o zi!

tiki
tiki 11 aug 2014, 22:42

Nici dovleceii nu  le plac?  Puteti inlocui vinetele cu dovlecei, facuti fix la fel. Ca arata mai bine asa legate spaghetele. Astept rezultatul.

irinam
irinam 14 aug 2014, 17:01

Eu chiar acum am facut,dar fara sunca.gustul e ceva deosebit.

Poza mea pentru reteta:
Daniela B.
Daniela B. 16 aug 2014, 16:12

nu, nu le plac, eu sunt singura care maninca cele mai multe legume in casa, restul nu chiar, pregatita vinata pentru iarna le place, dar asa nu. 

gabi7
gabi7 24 sep 2014, 20:11

minunate. asa mi-au iesit :)

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 24 sep 2014, 20:20

Ma bucur. Chiar, sa mai fac si eu pana mai sunt vinetele noastre, desi am vazut in piata cam micute. Vad ca nu mi-ai dat nota, dar nu-i nimic .Pupici.

gabi7
gabi7 24 sep 2014, 20:43

au fost de mai mult e cinci stele !!!!! multumim

Nota mea pentru reteta: