Ingrediente
●
Somon
1 kg
se poate folosi si intreg sau fileuri
●
Coaja de la o lamaie
1 lingura
●
Usturoi (catei)
3 buc
pisat
●
Ulei
50 ml
nu treb mult pt k somonul este un peste gras
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Aici avem toate ingredientele
Pas 2
Daca nu aveti peste proaspat ci congelat,il decongelati,si in acest timp,pregatiti marinata:
-lamaia o dam pe razatoarea mica
Pas 3
Peste coaja lamaie,zdrobim usturoiul
Pas 4
Apoi punem lingura de zahar
Pas 9
Amestecam totul bine cu un tel pana toata kestia are o consistenta spumoasa,k la vinegreta,apoi dam la rece cat pregatim pestele,dar dak aveti peste file,il pregatiti deja.eu am avut intreg,asa k a trebuit sa ma ocup de el!
Pas 10
Si acum pestisorul:
-ii taiem capul(sa numai vada sa fuga),al meu nu a avut cap,dar poate voi o sa gasiti intreg;
-cat si innotatoarele si coada,tot din aceeasi cauza;
Pas 11
Apoi il taiem pe lungime in 2 bucati;eu asa l-am lasat,voi dak vreti sa il faceti fileuri,spor la munk!tin sa mentionez k somonul meu a fost roz,k era de pacific,stiu k in ro este in mare parte de norvegia,portocaliu,eu am luat de asta k era convenabil!
Pas 12
Apoi l-am facut bucati mai mici,6 in total
Pas 13
Si acum ne pregatim recipientul in care vrem sa se marineze pestele,in cazul meu o cutia de plastic ,cu capac;am scos din frigi marinata si incep,prin a pune un sfert din marinata in cutia de plastic
Pas 14
Apoi incepem sa punem pestele cu partea cu carnea(sper k ma exprim cum treb),in jos(in marinata);
-mie mi-au inkput 3 bucati
Pas 15
Peste aceste bucati,turnam iarasi marinata,am pus din oki
Pas 16
Apoi restul de peste,si restul de marinata,cam asa arata
Pas 17
Acoperim ermetic,si dam la frigider 2 3 ore(dak suntem presati,dak nu putem lasa si o noapte),in site-ul de unde am luat reteta,scria k putem sa punem la marinat si intr-o punga de plastic-dar ei folosise peste file).eu nu m-am grabit,l-am facut sambata pt duminik la pranz
Pas 18
Acum ne gandim bine sa gasim o tigaie sau un gratar pe care pestele sa nu se lipeasca,si dupa ce gasim,deschidem cutia,si o sa observam k tot uleiul s-a ridikt la suprafata,cu o pensula,luam din uleiul din cutie si ungem gratarul sau tigaia putin
Pas 19
In cazul meu,am inceput cu gratarul si am terminat cu tigaia,k mi s-a lipit de gratar
Pas 20
Puneti gratarul la incins,apoi da-ti focul la mediu,si puneti pestele p partea cu pielea
Pas 21
Il tineti p gratar pana apare cam asa:
pana observati k a inceput sa se gateasca,apoi il intoarceti,pt k al meu s-a lipit nu va mai arat!
Pas 22
Acum cu tigaia:
-aceeasi kestie,am uns putin cu pensula (cu toate k tigaia era tefal,nu am vrut sa mai risc
Pas 23
Si akm iarasi,pestisorul p partea cu pielea
Pas 24
Si akm intors,kiar si in tigaia asta s-a lipit putin,dar nu am mai schimbat si am terminat asa.avand in vedere k am avut incidentul cu gratarul,nu v-am mai postat restul bucatilor de peste.
Pas 26
Noi l-am servit cu un trio de fleurette gratinat(acest trio e format din brocoli,conopida si ink ceva,c nu stiu km se numeste in romana,dar este asemanator cu brocolii).
Este delicios si cald,dar si rece!pofta buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
240 min
Data publicarii: