Somon marinat la gratar/tigaie

S
Somon marinat la gratar/tigaie

Nu cred k exista persoana careia sa nu-i placa pestele!Sau dak exista sunt foarte putine!Noua ne place mult pestele,este preferatul nostru!Dar aceasta reteta mie imi place mult pt k ador mankrea chinezeasca,si e preparata in general in restaurantele lor!Reteta pare interminabila,dar este de fapt foarte simpla,asa k nu va speriati k are multi pasi,rezultatul va fi pe masura asteptarilor!Spor la munk!Si apoi,rasfatati-va k un peste aromat si delicios!

Ingrediente

Somon
1 kg
se poate folosi si intreg sau fileuri
Coaja de la o lamaie
1 linguri
Usturoi(catei)
3 buc
pisat
Zahar
1 linguri
Sos de soia
100 ml
Ulei
50 ml
nu treb mult pt k somonul este un peste gras
Apa plata
60 ml

Pasi de urmat

1

Aici avem toate ingredientele

2

Daca nu aveti peste proaspat ci congelat,il decongelati,si in acest timp,pregatiti marinata:

-lamaia o dam pe razatoarea mica

3

Peste coaja lamaie,zdrobim usturoiul

4

Apoi punem lingura de zahar

5

Apoi piperul

6

Sosul soia

7

Apa plata

8

Si in sfarsit uleiul

9

Amestecam totul bine cu un tel pana toata kestia are o consistenta spumoasa,k la vinegreta,apoi dam la rece cat pregatim pestele,dar dak aveti peste file,il pregatiti deja.eu am avut intreg,asa k a trebuit sa ma ocup de el!

10

Si acum pestisorul:

-ii taiem capul(sa numai vada sa fuga),al meu nu a avut cap,dar poate voi o sa gasiti intreg;

-cat si innotatoarele si coada,tot din aceeasi cauza;

11

Apoi il taiem pe lungime in 2 bucati;eu asa l-am lasat,voi dak vreti sa il faceti fileuri,spor la munk!tin sa mentionez k somonul meu a fost roz,k era de pacific,stiu k in ro este in mare parte de norvegia,portocaliu,eu am luat de asta k era convenabil!

12

Apoi l-am facut bucati mai mici,6 in total

13

Si acum ne pregatim recipientul in care vrem sa se marineze pestele,in cazul meu o cutia de plastic ,cu capac;am scos din frigi marinata si incep,prin a pune un sfert din marinata in cutia de plastic

14

Apoi incepem sa punem pestele cu partea cu carnea(sper k ma exprim cum treb),in jos(in marinata);

-mie mi-au inkput 3 bucati

15

Peste aceste bucati,turnam iarasi marinata,am pus din oki

16

Apoi restul de peste,si restul de marinata,cam asa arata

17

Acoperim ermetic,si dam la frigider 2 3 ore(dak suntem presati,dak nu putem lasa si o noapte),in site-ul de unde am luat  reteta,scria k putem sa punem la marinat si intr-o punga de plastic-dar ei folosise peste file).eu nu m-am grabit,l-am facut sambata pt duminik la pranz

18

Acum ne gandim bine sa gasim o tigaie sau un gratar pe care pestele sa nu se lipeasca,si dupa ce gasim,deschidem cutia,si o sa observam k tot uleiul s-a ridikt la suprafata,cu o pensula,luam din uleiul din cutie si ungem gratarul sau tigaia putin

 

19

In cazul meu,am inceput cu gratarul si am terminat cu tigaia,k mi s-a lipit de gratar

20

Puneti gratarul la incins,apoi da-ti focul la mediu,si puneti pestele p partea cu pielea

21

Il tineti p gratar pana apare cam asa:

pana observati k a inceput sa se gateasca,apoi il intoarceti,pt k al meu s-a lipit nu va mai arat!

22

Acum cu tigaia:

-aceeasi kestie,am uns putin cu pensula (cu toate k tigaia era tefal,nu am vrut sa mai risc

23

Si akm iarasi,pestisorul p partea cu pielea

24

Si akm intors,kiar si in tigaia asta s-a lipit putin,dar nu am mai schimbat si am terminat asa.avand in vedere k am avut incidentul cu gratarul,nu v-am mai postat restul bucatilor de peste.

25

Si akm rezultatul:

26

Noi l-am servit cu un trio de fleurette gratinat(acest trio e format din brocoli,conopida si ink ceva,c nu stiu km se numeste in romana,dar este asemanator cu brocolii).

Este delicios si cald,dar si rece!pofta buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 240 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !