Spanac cu creveti

Spanac cu creveti

Va prezint un alt mod de a prepara spanacul - foarte sanatos si rapid. Noi deja eram plictisiti de clasica reteta, dar cum nu stiam alte variante....... , muulte nu stiam noi pe vremuri. Doar de cand am descoperit acest sait am invatat o multime de lucruri noi .

Ingrediente

Spanac proaspat
500 g
Creveti congelati
100 g
si prefierti
Ulei de masline
3 linguri
Usturoi
3 buc
catei
Seminte de pin
30 g
Stafide
20 g
tinute 1ora in vin alb
Sare,piper,curry
1 lingurite
dupa gust

Pasi de urmat

1

Pregatim ingredientele, stafidele le avem deja in vin de ceva vreme.

2

Spanacul se spala, se usuca si se rupe daca frunzele sunt mari, daca nu - se lasa intreg.

3

Usturoiul se taie feluite {dar daca nu va place il taiati in  doua, il caliti un pic in ulei si il scoateti, sa ramana doar gustul}

Crevetii se spala, se sterg sa nu fie uzi  si se condinemteaza cu sare, piper si curry care le da o frumoasa culoare  galbuie.

Uleiul se incalzeste in tigaie, se pune usturoiul impreuna cu crevetii, se calesc la foc iute 2 minute amestecand intruna sa nu se arda.

4

Cand sunt rumeni crevetii se scot din tigaie iar in uleiul care ramane punem spanacul.

5

Spanacul se pune pe rand, pare mult la inceput , nu incape tot  ,dar el scade f. repede -  nu punem capac, doar amestecam usor, ca cel deasupra sa ajunga in ulei.

6

Intr-un minut spanacul scade, atunci adaugam crevetii si usturoiul, condimentam  daca mai este necesar, amestecam usor, punem vinul de la stafide  si semintele de pin, mai lasam un minut sa se evapore vinul la foc mare.

7

Spanacul nu trebuie sa  stea pe foc mai mult de 3-4 minute, asa isi va pastra toate vitaminele si culoarea. La final se pun stafidele si se amesteca totul.

Eu fac aceasta reteta si cu un fel de paste din peste si fructe de mare, au culoare gri si sunt ca si spaghetele, ca sa nu zic viermi, datorita acestui fapt nu prea le probeaza nimeni, noua ne plac mult. Cred ca in tara nu se gasesc, am sa pun poza sau o reteta cu ele.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 bucati (portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Colectii: Mancaruri cu PESTE

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lena
Elena (lena) 13 feb 2011, 09:40

Aici ai reusit sa ma surprinzi! Foarte frumos - eu demult cautam si metoda simpla de a prepara spanac si una de creveti. VIne si sezonul de spanac, deci este deja pe lista "de facut".

spiriduena
elena (spiriduena) 14 feb 2011, 00:52

Mersi ,eu numai asa mai fac spanacul de cand am aflat reteta ,doar ca mai fac cu niste "viermisori "  facuti din aluat cu carne de peste si fructe de mare ,lasand la o parte forma lor "ciudatica "au si culoarea gri ,sunt foarte gustosi  cumpar si congelati si la conserva.

Albinuta
Albinuta 31 mai 2013, 21:37

Spiriduena, spune-ne cum se numesc acei ''viermisori'' din fructe de mare, sa incercam si noi....