Ingrediente
●
Sanger-novac
2 kg
un peste trunchiat
●
Ardei gras
1 buc
mare sau 2 medii
●
Pasta de rosii
5 linguri
sau pot fi folosite 5 rosii
●
Lamaie
1 buc
sucul, eu am folosit si coaja rasa
●
Sare,piper
1 lingura
+ alta verdeata dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
1
Se pregatesc toate ingredientele.
2
Se pregateste lamaia, am ras coaja si apoi am stors sucul.
3
Pestele taiat in jumatate este pus pe tava cu carnea in sus si presarat cu sare, piper, ulei si lamaia impreuna cu coaja rasa. Se lasa asa pentru 30 minute.
4
Ceapa se taie solzisori. Eu am tocat-o in bucati ceva mai mari pentru ca sa nu se arda in cuptor.
5
Se taie si ardeiul si se pun in tigaie pentru calit, dupa care se adauga pasta de gogosari sau pasta de rosii. Se calesc usor. Intre timp se aprinde si cuptorul.
6
In ceapa calita luata de pe foc se adauga ciupercile taiate jumatati.
7
Legumele astfel obtinute sunt asezate sub peste si deasupra, lasand si parti de peste descoperit pentru a obtine un aspect de copt. Se stripeste cu vin.
8
Se coace la foc mediu timp de 30 minute sau mai mult daca este nevoie si din cand in cand se mai stropeste cu vin pentru a evita ca pestele sa se usuce. Se serveste cu usturoi si mamaliga clasica.
Pofta buna!
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: