Ingrediente
●
Sanger-novac
2 kg
un peste trunchiat
●
Ardei gras
1 buc
mare sau 2 medii
●
Pasta de rosii
5 linguri
sau pot fi folosite 5 rosii
●
Lamaie
1 buc
sucul, eu am folosit si coaja rasa
●
Sare,piper
1 lingura
+ alta verdeata dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Se pregatesc toate ingredientele.
Pas 2
Se pregateste lamaia, am ras coaja si apoi am stors sucul.
Pas 3
Pestele taiat in jumatate este pus pe tava cu carnea in sus si presarat cu sare, piper, ulei si lamaia impreuna cu coaja rasa. Se lasa asa pentru 30 minute.
Pas 4
Ceapa se taie solzisori. Eu am tocat-o in bucati ceva mai mari pentru ca sa nu se arda in cuptor.
Pas 5
Se taie si ardeiul si se pun in tigaie pentru calit, dupa care se adauga pasta de gogosari sau pasta de rosii. Se calesc usor. Intre timp se aprinde si cuptorul.
Pas 6
In ceapa calita luata de pe foc se adauga ciupercile taiate jumatati.
Pas 7
Legumele astfel obtinute sunt asezate sub peste si deasupra, lasand si parti de peste descoperit pentru a obtine un aspect de copt. Se stripeste cu vin.
Pas 8
Se coace la foc mediu timp de 30 minute sau mai mult daca este nevoie si din cand in cand se mai stropeste cu vin pentru a evita ca pestele sa se usuce. Se serveste cu usturoi si mamaliga clasica.
Pofta buna!
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: