Fursecuri fantezie

Fursecuri fantezie

Inspirandu-ma din reteta de fursecuri de la ultimul atelier, am mai improvizat si mi-a iesit aceasta reteta. Oricum rezultatul este unul delicios si frumos. Da-ti frau liber imaginatiei la decorat.

Ingrediente

Unt
200 g
Zahar
300 g
Oua
2 buc
Zahar vanilat
2 buc
(plicuri)
Faina de ovaz
200 g
Faina alba calitate superioara
500 g
Miez de nuca
150 g
(macinata)
Stafide
50 g
Bicarbonat de sodiu
1 lingurite
Cacao
1 linguri
Lamaie
1 buc

Pasi de urmat

1

Ne pregatim toate ingredientele. Untul il scoatem din timp pentru a fi moale.

Daca nu aveti faina de ovaz, o puteti obtine rasnind fulgii de ovaz asa cum am facut eu.

2

Intr-un bol amestecam untul cu zaharul, faina de ovaz, zaharul vanilat si ouale puse pe rand.

3

Adaugam nuca macinata, stafidele si niste coaja rasa de lamaie, pentru mai multa savoare. Continuam sa amestecam.

4

Adaugam bicarbonatul stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie.

5

Punem si faina putin cate putin, pana o incorporam pe toata. Pentru a amesteca folosim lingura, atat cat se poate, dupa care framantam cu mana.

6

Sa nu uitam sa punem si cacaoa, ca eu era sa uit.

7

Framantam bine totul pana obtinem un aluat pe care il bagam 30 de minute la congelator. In acest timp ne imbracam tavile cu hartie de copt.

8

Intindem aluatul si il decupam cu forme speciale de decor pentru fursecuri.

9

Le asezam frumos in tava pe hartia de copt si le bagam in cuptorul incins, pentru 10 minute.

10

Cand sunt coapte le scotem si le lasam putin sa se raceasca.

11

Acum va dau o idee, mai ales pentru cei care au copii sau nepoti mititei, decorati aceste furecuri impreuna cu ei. Vor fi mai mult decat incantati sa participe. Noi am folosit o cutie de creioane cu glazura pentru decor.

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 bucati (tavi)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 100 min
Data publicarii:

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !