Biscuiti de ovaz

C
Biscuiti de ovaz

Ma apucase nostalgia dupa biscuitii de ovaz din copilaria mea.Am cautat prin internet o reteta de biscuiti de ovaz si am gasit multe retete, dar din toate, aceasta mi s-a parut cea mai buna si chiar mi-a iesit din prima, doar am pus un pic mai mult lapte fata de reteta originala. Daca ii tii cat trebuie la cuptor, sa fie rumeni-aurii spre maroniu, dar totusi sa nu-i arzi, obtii o bunatate de biscuiti crocanti.Fulgii de ovaz nu se simt aproape deloc.

Ingrediente

Fulgi de ovaz fini
100 g
1 pahar de fulgi de ovaz, sa nu fie tari
Zahar
75 g
Unt
100 g
Ou
1 buc
Zahar vanilat
1 buc
Lapte
4 linguri
Faina
150 g
1 pahar
Praf de copt
1 lingurite
Scortisoara
2 g
jumatate de lingurita,optional
Sare
1 g
un varf de cutit
Stafide
2 linguri
optional

Pasi de urmat

1

Mixezi untul la temperatura camerei cu zaharul


2

Adaugi oul, vanilia,laptele si amesteci totul cu lingura


3

Separat amesteci faina,praful de copt si sarea. Adaugi in compozitie.Adaugi fulgii de ovaz,stafide, scortisoara si amesteci. Aluatul trebuie sa fie moale,dar sa nu curga. Daca e tare, biscuitii vor iesi tari.Pui gramajoare cu lingura in tava tapetate cu hartie de copt

 

4

Ii coci pana devin aurii.Cu cat ii lasi mai mult, dar fii atenta sa nu-i arzi totusi, vor fi mai crocanti.


Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 40 bucati
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !