Ingrediente
●
Zahar pudra
150 g
puteti micsora cantitatea pana la 100 gr.,de asemenea puteti pune si zahar obisnuit
●
Faina
280 g
2 pahare de 250 ml.
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Ciocolata
100 g
optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Untul,la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul-pudra pana se innalbeste. Eu am folosit zahar brun si amestecul pare mai inchis la culoare
Pas 2
Adaugi galbenusurile si mixezi bine.
Pas 3
Adaugi faina si praful de copt.Trebuie sa fie un aluat dens, dar in acelasi timp moale.
Pui aluatul pe o pelicula, formezi un "salam" lung, cu diametrul cat vrei,il indesi bine si-l dai la congelator 30 min,apoi tai felii si le pui in tava tapetata cu foaie de copt. Deasupra le pui cate o aluna.
Eu am dat la congelator chiar bila intreaga de aluat, pentru ca am vrut sa fac biscuitii cu forme.
Pas 4
Dupa 30 min,scoti aluatul de la congelator.
Eu l-am intins pe masa,masa nu trebuie unsa cu nimic, si am taiat fursecurile
Pas 5
Am folosit astfel de forme
Pas 6
Coci pana se rumenesc usor,aproximativ 15-20 min,la foc mediu
Pas 7
Eu am topit o ciocolata impreuna cu 50.gr unt si le-am ornat deasupra,puteti sa le lasati si simple sau sa le ornati in alt mod.
Cantitate:
40 buc
(aproximativ,nu0mi mai aduc aminte cate exact,dar o)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
50 min
Data publicarii: