Ingrediente
●
Zahăr pudră
150 g
puteți micșora cantitatea până la 100 gr., de asemenea puteți pune și zahăr obișnuit
●
Făină
280 g
2 pahare de 250 ml.
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Ciocolată
100 g
opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Untul, la temperatura camerei, îl mixezi cu zahărul-pudră până se înălbește. Eu am folosit zahăr brun și amestecul pare mai închis la culoare.
Pas 2
Adaugi gălbenușurile și mixezi bine.
Pas 3
Adaugi făina și praful de copt. Trebuie să fie un aluat dens, dar în același timp moale.
Pui aluatul pe o peliculă, formezi un "salam" lung, cu diametrul cât vrei, îl îndesi bine și-l dai la congelator 30 min, apoi tai felii și le pui în tavă tapetată cu foaie de copt. Deasupra le pui câte o alună.
Eu am dat la congelator chiar bila întreagă de aluat, pentru că am vrut să fac biscuiții cu forme.
Pas 4
După 30 min, scoți aluatul de la congelator.
Eu l-am întins pe masă, masa nu trebuie unsă cu nimic, și am tăiat fursecurile.
Pas 5
Am folosit astfel de forme.
Pas 6
Coci până se rumenesc ușor, aproximativ 15-20 min, la foc mediu.
Pas 7
Eu am topit o ciocolată împreună cu 50 gr. unt și le-am ornat deasupra, puteți să le lăsați și simple sau să le ornați în alt mod.
Cantitate:
40 buc
(aproximativ, nu-mi mai aduc aminte câte exact, dar o)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
50 min
Data publicării: