Inimioare colorate

Inimioare colorate

Cu ocazia zilei de Valentine's Day le urez tuturor gospodinelor sa fie iubite si fericite alaturi de persoana iubita si doresc sa le indulcesc cu biscuiti colorati!

Sunt proaspeti nu demult scosi din cuptor!

Serviti cu placere!

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
240 g
Unt
100 g
Oua
1 buc
Praf de copt
1 buc
un pliculet
Esenta de vanilie
1 buc
o fiola
Zahar pudra
1 linguri
Scortisoara
1 lingurite
optional
Bomboane silvana cu fructe, jeleuri
200 g
Zahar
100 g

Pasi de urmat

1

Am pregatit ingredientele.

2

Amestecam zaharul cu untul si apoi adaugam oul si omogenizam bine compozitia.

3

Apoi adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si omogenizam.

4

Adaugam si esenta de vanilie si framantam pana obtinem un aluat omogen.

5

Aluatul il infoliem si il dam la frigider pentru aprox. 30 min.

6

Intindem aluatul pe masa de lucru si taiem cu forma inimioare cu o forma mai mare, apoi cu o alta forma mai mica tot de inimioare taiem mijlocul.

7

Asezam cu grija inimioarele in tava de aragaz, tapeta cu hartie de copt, usor distante si punem in mijloc cate un jeleu.

Mijloacele decupate, le punem si pe ele la copt.

Dam tava la cuptor incins, la foc potrivit, aproximativ 8-10 min, pana incep usor sa se aureasca.

Se lasa in tava la racit!

8

Si finalul!

9

 Pofta Buna Gospodinelor!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 grame (25-30 buc)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Comentarii

spiriduena
elena (spiriduena) 15 feb 2011, 16:36

bravo Elena ,frumosi  biscuitii tai ,ma bucur ca ai avut timp sa pregatesti ceva de sf. valentin .

Nota mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 15 feb 2011, 19:57

Mersi Frumos Elena (cred ca nu am gresit numele), i-am facut seara tarziu, eram f.obosita dar am vrut neaparat sa ii fac si sa ii postez :)

lena
Elena (lena) 15 feb 2011, 20:00

Foarte frumoase, si ideea interesanta - jeleurile se topesc si dupa racire iau forma inimioarelor, frumos.

Ellena
Elena (Ellena) 15 feb 2011, 20:07

Mersi Frumos Lena!

lorycarp
lorycarp 17 feb 2011, 23:58

Felicitari !! minunati biscuiti tai 

Nota mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 18 feb 2011, 00:02

Multumesc Lorycarp!   Datorita voua!