Ingrediente
●
Praf de copt
5 g
jumatate de pachetel sau mai putin, oricum este optional, pot fi facute si fara
●
Amoniu pentru prajituri
5 g
la fel este optional, dar ies mai fragede
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Mixezi ouale cu zaharul.Adaugi uleiul putin cate putin.
Pas 2
Adaugi faina, amestecata cu praful de copt, in ploaie, zaharul vanilat si amoniul dizolvat intr-o lingura de lapte
Pas 3
rezulta un aluat moale. Nu-l ingrosati cu faina, pentru ca fursecurile vor iesi mai fine daca pasta e mai moale(in reteta originala sunt 200 gr de faina, dar am constatat ca cu 170-180 grame,fursecurile sunt mai bune).
Pas 4
Aluatul se pune cu o lingurita pe hartie de copt, straduindu-va sa-i dati o forma rotunda.Mie nu prea mi-a reusit , avand pe langa mine un soricel care ma tot sabota si-si baga degetelele in aluat sa-l guste.Sper sa aveti mai mult succes
Pas 5
Le coaceti in cuptorul preincalzit, la 180 grade pana se rumenesc usor, ca in poza
Pas 6
Prepari glazura: 2 linguri de apa si 2 linguri de zahar, le pui intr-o craticioara si firbi putin pana se leaga un sirop slab, adaugi una sau 2 linguri de cacao, depinde cum va place,si lasi sa se ingroase.Poti adauga si putin unt, vreo 20 grame
Pas 7
Ornati dupa imaginatie.Eu am presarat peste glazura nuca de cocos.Deja cineva nu mai avea rabdare.
Cantitate:
30 buc
(in functie de cat de mari le faceti)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: