Fursecuri Elaida

C
Fursecuri Elaida

Aceste fursecuri sunt preferatele copiilor mei. De-a lungul timpului am facut diverse retete de biscuiti, fursecuri, dar acestea au ramas in varful topului. Au si de ce: sunt gustoase, foarte economice si extraordinar de usor de facut.

Eu le-am pus deasupra glazura si nuca de cocos, dar variantele pot fi multiple,puteti sa puneti in compozitie stafide, nuci, sa le umpleti cu crema de ciocolata etc.

Ingrediente

Oua
2 buc
Zahar
125 g
Ulei
125 ml
Faina
180 g
Zahar vanilat
1 buc
Praf de copt
5 g
jumatate de pachetel sau mai putin, oricum este optional, pot fi facute si fara
Amoniu pentru prajituri
5 g
la fel este optional, dar ies mai fragede

Pasi de urmat

1

Mixezi ouale cu zaharul.Adaugi uleiul putin cate putin.


2

Adaugi faina, amestecata cu praful de copt, in ploaie, zaharul vanilat si amoniul dizolvat intr-o lingura de lapte


3

rezulta un aluat moale. Nu-l ingrosati cu faina, pentru ca fursecurile vor iesi mai fine daca pasta e mai moale(in reteta originala sunt 200 gr de faina, dar am constatat ca cu 170-180 grame,fursecurile sunt mai bune).

 

4

Aluatul se pune cu o lingurita pe hartie de copt, straduindu-va sa-i dati o forma rotunda.Mie nu prea mi-a reusit , avand pe langa mine un soricel care ma tot sabota si-si baga degetelele in aluat sa-l guste.Sper sa aveti mai mult succes


5

Le coaceti in cuptorul preincalzit, la 180 grade pana se rumenesc usor, ca in poza

 

6

Prepari glazura:  2 linguri de apa si 2 linguri de zahar, le pui intr-o craticioara si firbi putin pana se leaga un sirop slab, adaugi una sau 2 linguri de cacao, depinde cum va place,si lasi sa se ingroase.Poti adauga si putin unt, vreo 20 grame

7

Ornati dupa imaginatie.Eu am presarat peste glazura nuca de cocos.Deja cineva nu mai avea rabdare.

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 30 bucati (in functie de cat de mari le faceti)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Nina-Andreea
Nina-Andreea 11 feb 2012, 15:56

Trebuie să recunosc că sunt primele mele fursecuri! Poate de asta mi-au dat așa bătaie de cap. Prima tavă nu mi-a ieșit, s-au ars la fund. A trebuit să o arunc. Iese foarte mult aluat, cât pentru 2 tăvi de cuptor și încă una, mai mică. Sunt bune, dar parcă nu au crescut așa cum mă așteptam și cum se vede în poza dvs. Oi fi greșit eu ceva... Oricum, mi-a plăcut experiența de azi.

Poza mea pentru reteta:
crismi
crismi 13 feb 2012, 15:28

Ma bucur ca le-ai incercat. Intradevar se coc destul de repede, trebuie sa ai grija sa nu le arzi, dar trebuie sa se rumeneasca numai usor deasupra,  apreciezi mai mult dupa partea de jos a fursecului. Dupa cum vad eu in poza ta, cred ca le-ai lasat un pic prea mult la cuptor si temperatura a fost cam mare. Sa le lasi la temperatura mica, ca sa aiba timp sa creasca.Temperatura si timpul de coacere este ceva relativ, cuptoarele pot fi diferite, oricum dupa aproximativ 10 min , le verifici deja. Pot fi facute si fara praf de copt si amoniu, de fapt reteta originala este fara, dar eu pun totusi cate o jumatate de pachetel, mi se par mai fine.