Ingrediente
●
Faina
800 g
Se mai adauga, daca este necesar, cand se framanta aluatul.
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
nestins
●
Sare
1 lingurita
Sau mai putin, depinde de gust.
●
Esenta de vanilie/lamaie
2 buc
Eu am pus 2, dar puteti pune si 3 daca doriti mai aromat.
●
Coaja de portocala rasa
2 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Se pregatesc ingredientele.
Pas 2
Se adauga oul, zaharul, untura, sarea, bicarbonatul de sodiu, esenta de vanilie/lamaie, zaharul vanilat si coaja de portocala rasa, intr.un bol, pentru a se amesteca.
Pas 3
Dupa ce omogenizam compozitia, adaugam faina si framantam aluatul. Daca este necesar se poate adauga si apa pentru a face aluatul mai modelabil.
Pas 4
Se modeleaza biscuitii, dupa imaginatie. Eu le.am facut forma clasica si i.am pus intr.o tava, pe hartie de copt. Se pun in cuptor pentru 20-15 minute, la foc mediu.
Pas 5
Ii verificati mereu, sa nu se arda pe margini. Si aici o poza cu ei scosi din cuptor.
Pas 6
Rezultatul este un platou zdravan cu biscuitei. Pofta buna !!
Cantitate:
2 kg
(aproximativ)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)