Chifteluțe la cuptor

Chifteluțe la cuptor

O alternativă bună la chiftelele prăjite în mult ulei. E prima dată când le prepar: sunt chiftelele la cuptor. După o rețetă relativ similară cu cele prăjite, veți obține niște chifteluțe delicioase, fine, dar crocante la exterior. Merg perfect ca aperitiv, însă și lângă un piure ori orez. Poftă bună!

Ingrediente

Carne de porc tocata
250 g
Ou
1 buc
mic
Sare,piper,boia dulce
1 lingurite
după gust
Usturoi
1 buc
1 cățel presat
Pesmet
1 buc
1/2 lingură
Faina
1 linguri
o lingură bună

Pasi de urmat

1

Pregătim ingredientele.


2

Amestecăm carnea tocată cu celelalte ingrediente: sarea, piperul, boiaua, oul, pesmetul, usturoiul. Eu am adăugat și o lingură bună de făină ca să fie compoziția bună de modelat. (1 ou e cam prea mult pentru 250 g carne)


3

Cu mâinile ude, începem să modelăm chiftelele. Le așezăm într-o tavă, pe hârtie de copt.


4

Le băgăm la cuptor până se rumenesc. Eu le-am ținut vreo 40-50 de minute, nici nu știu exact, dar puteți deschide cuptorul să vă uitați la ele.


5

Dacă le preferați mai crocante/rumenite, le întoarceți o dată pe cealaltă parte în timpul ce stau la cuptor, așa cum am făcut și eu.


6

Vă arăt și o secțiune. Sunt absolut gustoase! Poftă bună!


Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 14 bucati
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 55 min
Data publicarii:
Colectii: Aperitive Festive

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Gabache
Gabache 18 dec 2013, 20:31

Am facut si eu de vreo trei ori chiftele la cuptor, sunt bune si mai dietetice, insa va rog sa ma credeti, nu sunt la fel de gustoase ca cele prajite in tigaie. Asta e, cine vrea sa aiba grija  de sanatate renunta la prajeli. Insa o data sau de doua ori pe an, nu cred ca e asa grav.