Cannelloni cu carne

     Este o reteta pentru cei care vor sa mai diversifice meniul. Se pregateste simplu si repede, in schimb aveti sansa sa va uimiti oaspetii cu ceva nou si gustos.

Semipreparate

1 buc
Adica o portie, conform retetei.

Ingrediente

Apa
200 g
Pulpa de Porc/Vita
300 g
Carnea trebuie tocata, daca nu aveti tocator cumparati carnea gata tocata.
Ciuperci conservate
1 buc
Rosii
3 buc
Ceapa alba
3 buc
Cascaval clasic
100 g
Cannelloni
13 buc
Cantitatea de cannelloni poate varia in functie de marimea tavei de cuptor si de cantitatea de umplutura.
Sare
1 lingurite
Puneti cate putin, in functie de preferinta sarati mai putin sau mai mult.
Piper negru
5 g
Adica un varf de cutit, sau mai mult daca va place mai iute.

Pasi de urmat

1

Se taie si se caleste ceapa in putin ulei.

Dupa ce se caleste ceapa se pun ciupercile scurse de apa si se mai lasa 10 min la foc mediu sa se patrunda bine.

Apoi se adauga carnea tocata, se amesteca continuu si se mai marunteste cu lingura ca sa nu se formeze bucati mari de carne tocata.

La urma se pun rosiile tocate marunt.

2

Se lasa sa fiarba la foc mic compozitia pana cand scade sucul de rosii.

Se pune sarea si piperul.

3

Compozitia se lasa sa se raceasca putin.

Apoi se pune casacavalul ras si se amesteca bine.

4

Astfel arata Cannalloni, de obicei sunt mai mult de 10-15 bucati.

5

Se umple fiecare cannelloni cu compozitia de carne. Eu am incercat cu lingurita, pana la urma tot cu mana le-am umplut : ) si se aranjeaza intr-o tava de cuptor mai adanca.

6

Se toarna putina apa, aprox. o cana peste cannelloni.

 Apoi se prepara sosul  "Bechamel" conform retetei si se toarna deasupra la cannelloni din tava.

7

Se acopera tava cu un capac sau folie de aluminiu si se pune in cuptorul incins timp de 30 de minute.

Cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor, luati folia la o parte - se rumeneste putin compozitia.

8

Asa arata compozitia dupa ce este scoasa din cuptor.

Se scot cu paleta din tava si se servesc dupa preferinta cu smantana sau iaurt.

Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

alina (11 December 2008, 20:31)

super reteta.am incercat-o!!! super 

Galia
Galia (09 November 2009, 09:58)

Satios,simplu si gustos! eu am fost surprinsa!

Lary18
Lary18 (25 June 2010, 01:34)

Buna Lena:)

Sunt noua pe aici.Atat pe site cat si in bucatarie.Am o mica intrebare: in supermarket gasesc cannelloni?sau unde pot gasi? A... si nu in ultimul rand ,ms pentru retete.sunt exeptionale

lena
lena (25 June 2010, 07:34)

Bine ai venit!

Imi pare bine ca iti plac retetele

Referitor la canneloni, se gasesc in supermarket, la raionul de paste fainoase, vezi ca la pasul 4 am pus si o poza a cutiei.

amalia80 (17 September 2010, 11:44)

De cand mancam impreuna cu copii am declarat razboi ciupercilor la cutie si folosim doar ciuperci proaspete. Incercati sa folosisti doar ciuperci proaspete si aveti doua avantaje: pret avantajos si gust de CIUPERCI. Felicitari pentru prezentare! Desi le fac in sos de rosii cred ca sunt gustoase si cu bechamelul.

cora soare (13 October 2010, 17:19)

Eu fac reteta de mult si am invatat-o un pic altfel. Dupa ce am umplut cannelonni torn in tava suc de rosii, le asez, apoi torn deasupra sosul bechamel sau smantana. Sa stiti ca exista si varianta pentru vegetarieni cu umplutura de conopida, brocoli si ciuperci.

Pofta buna!

nona
nona (19 October 2010, 11:12)

o intrebare am

trebuie fierti inainte sau opariti si apoi umpluti sau ii umplem direct din cutie? astept un raspuns si o sa fac si eu aceasta reteta

multumesc anticipat si astept retete noi pe site

va pup si bafta la bucatarie

lena
lena (19 October 2010, 16:47)

Cei mai multi care se gasesc la supermerket, nu trebuie fierti - dar citeste pe cutie, la cele care trebuie fierte se mentioneaza la instructiunile de preparare.

nona
nona (21 October 2010, 17:18)

multumesc pentru raspuns

reea (03 December 2010, 21:50)

Buna Lena,

Am incercat si eu reteta insa ceva am gresit. Am luat paste de la Barilla si le-am oparit 4 minute (asa scrie pe cutie) dar pana sa le umplu am constat ca sunt prea moi si s-au rupt aproape toate. Spune-mi, te rog, tu ce paste folosesti? Le fierbi intai sau le pui asa?

Oricum astept verdictul familiei in scurt timp!!! Te pup!

lena
lena (03 December 2010, 22:50)

Eu am folosit de la alta firma DeCecco parca, vezi ca este poza la cutie in unul din pasi. Cred ca totusi nu trebuia sa le oparesti, sau le-ai tinut prea mult.  Altceva nu pot sa te ajut, din pacate

cora soare (03 December 2010, 22:52)

Cannelloni nu se fierb inainte de a pune umplutura. Se inmoaie prin fierbere si nu-i mai puteti umple. Sa stiti ca eu ii umplu cu un sprit pentru ornat torturile. E usor si rapid. Bafta!

reea (04 December 2010, 12:40)

Multumesc ptr sfaturi! Important este ca baietii au lins farfuriile si a fost foarte bun! Data viitoare voi incerca sa le umplu fara sa le fierb.

Madalina01
Madalina01 (23 December 2011, 18:56)

Buna lena. am si eu o intrebare:) doar cu pulpa de porc merge?

 

lena
lena (23 December 2011, 19:00)

Madalina merge cu orice carne va place sau aveti prin frigider.

Madalina01
Madalina01 (24 December 2011, 20:22)

iti multumesc mult pt raspuns. iti doresc sarbatori fericite alaturi de cei dragi :*sa fi sanatoasa si la mai multe retete pe noul an .

 

ancutica2220 (12 January 2012, 00:01)

Cred ca o cutie de ciuperci de 400 g.

Cori
Cori (15 January 2012, 20:50)

O delicatesa de paste, as spune eu. E ceva mai migaloasa treaba cu umplutul tuburilor dar merita. Nu am amestecat pana acum compozitia cu cascavalul ras, il puneam doar pe deasupra, dar mi-ai dat o idee buna. Merci. Nu stiu daca e bine, dar pe deasupra, in afara de sosul bechamel pun si niste sos de rosii. 

Draculina969
Draculina969 (20 October 2013, 21:53)

oare ar merge bechamelul inlocuit cu sosul folosit la reteta de lasagna light?

lena
lena (21 October 2013, 11:18)

Cred ca ar merge.

Draculina969
Draculina969 (25 October 2013, 21:33)

multumesc de raspuns!:*

am o idee pt weekendul acesta:D

iar o ard pe diete si voi modifica aceasta reteta,voi si posta pasii:D

am de gand sa inlocuiesc bechamel-ul,iar in umplutura voi pune pui, ciuperci si mozzarella!:)

Draculina969
Draculina969 (23 December 2013, 18:01)

am facut de cateva ori cu sosul alb de la lasagna light si merge super bine:)

 

as mai avea o intrebare: oare merg puse in hartie de copt?vreau sa fac 3 tavi pt invitatii de craciun si am o singura tava si cred ca s-ar alege praful daca i-as rasturna pur si simplu...

lena
lena (23 December 2013, 23:17)

Hartie de copt se inmoaie de la sos si s-ar putea lipi tare de cannelloni. Chiar nu stiu ce ai putea face...

Draculina969
Draculina969 (24 December 2013, 10:39)

pfff..merci de raspuns:*

cred ca i sa imprumut niste tavi...

 

Sarbatori fericite!:*:*:*

tiki
tiki (22 March 2014, 22:02)

           Buna. Aceste cannelloni seamana cu lasagne. Foarte bune.Am facut 16 buc, din care 2 cu spanac. Dar cele cu carne au fost mai apreciate. Sosul Bechamel, mi-a fost cam mult si nu l-am pus pe tot.Deasupra am adaugat si putin sos cu rosii cherry.Si eu am folosit spritzul de tort, si a mers f.bine si repede. Multumesc pentru reteta. Pupici.

 

Natalii
Natalii (20 October 2014, 20:36)

Am facut si eu aceasta mincare o luna in urma-  a fost DELICIOASA SI LAUDATA !!!nota 10 !!! foarte gustos!!!

Lena, multumesc de retete minunate!!!