Cannelloni cu carne

Este o reteta pentru cei care vor sa mai diversifice meniul. Se pregateste simplu si repede, in schimb aveti sansa sa va uimiti oaspetii cu ceva nou si gustos.

Semipreparate

1 buc
Adica o portie, conform retetei.

Ingrediente

Apa
200 g
Pulpa de Porc/Vita
300 g
Carnea trebuie tocata, daca nu aveti tocator cumparati carnea gata tocata.
Ciuperci conservate
1 buc
Rosii
3 buc
Ceapa alba
3 buc
Cascaval clasic
100 g
Cannelloni
13 buc
Cantitatea de cannelloni poate varia in functie de marimea tavei de cuptor si de cantitatea de umplutura.
Sare
1 lingurite
Puneti cate putin, in functie de preferinta sarati mai putin sau mai mult.
Piper negru
5 g
Adica un varf de cutit, sau mai mult daca va place mai iute.

Pasi de urmat

1

Se taie si se caleste ceapa in putin ulei.

Dupa ce se caleste ceapa se pun ciupercile scurse de apa si se mai lasa 10 min la foc mediu sa se patrunda bine.

Apoi se adauga carnea tocata, se amesteca continuu si se mai marunteste cu lingura ca sa nu se formeze bucati mari de carne tocata.

La urma se pun rosiile tocate marunt.

2

Se lasa sa fiarba la foc mic compozitia pana cand scade sucul de rosii.

Se pune sarea si piperul.

3

Compozitia se lasa sa se raceasca putin.

Apoi se pune casacavalul ras si se amesteca bine.

4

Astfel arata Cannalloni, de obicei sunt mai mult de 10-15 bucati.

5

Se umple fiecare cannelloni cu compozitia de carne. Eu am incercat cu lingurita, pana la urma tot cu mana le-am umplut : ) si se aranjeaza intr-o tava de cuptor mai adanca.

6

Se toarna putina apa, aprox. o cana peste cannelloni.

 Apoi se prepara sosul  "Bechamel" conform retetei si se toarna deasupra la cannelloni din tava.

7

Se acopera tava cu un capac sau folie de aluminiu si se pune in cuptorul incins timp de 30 de minute.

Cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor, luati folia la o parte - se rumeneste putin compozitia.

8

Asa arata compozitia dupa ce este scoasa din cuptor.

Se scot cu paleta din tava si se servesc dupa preferinta cu smantana sau iaurt.

Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (7 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 28

mariapopescu
mariapopescu 29 ian 2016, 22:38

Sper din suflet sa nu deranjez cu comentariul meu. Vreau doar sa adaug un plus bine meritat frumosului/utilului site.

Nu fierbeti pastele, niciunele! Luati o punga sau un pos, puneti umplutura in ea, taiati-i coltul si umpleti pastele f. usor. Pastele merg foarte bine cu umplutura de carne dar va recomand cu tot dragul spanac si branza/cascaval sau combinatia de carne tocata+spanac si branza! Indiferent ce umplutura alegeti, nu o faceti prea consistenta, sa fie putin fluida, pastele vor avea de unde sa se hidrateze/fiarba. Din punctul meu de vedere, combinatia de carne cu ciuperci , este deja prea grea.

irachka
irachka 19 feb 2015, 12:31

Doamne cat am retrait eu cu aceasta reteta dar pina la urma a fost una cu succes, mersi Lena esti o minune

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 16 ian 2015, 17:26

Da Liudmila, este la categoria de Semipreparate-Sosuri

Natalii
Nata F (Natalii) 20 oct 2014, 20:36

Am facut si eu aceasta mincare o luna in urma-  a fost DELICIOASA SI LAUDATA !!!nota 10 !!! foarte gustos!!!

Lena, multumesc de retete minunate!!! 

 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 22 mar 2014, 22:02

Buna. Aceste cannelloni seamana cu lasagne. Foarte bune.Am facut 16 buc, din care 2 cu spanac. Dar cele cu carne au fost mai apreciate. Sosul Bechamel, mi-a fost cam mult si nu l-am pus pe tot.Deasupra am adaugat si putin sos cu rosii cherry.Si eu am folosit spritzul de tort, si a mers f.bine si repede. Multumesc pentru reteta. Pupici.

 

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 15 ian 2012, 20:50

O delicatesa de paste, as spune eu. E ceva mai migaloasa treaba cu umplutul tuburilor dar merita. Nu am amestecat pana acum compozitia cu cascavalul ras, il puneam doar pe deasupra, dar mi-ai dat o idee buna. Merci. Nu stiu daca e bine, dar pe deasupra, in afara de sosul bechamel pun si niste sos de rosii. 

Poza mea pentru reteta:
ancutica2220
ancutica2220 12 ian 2012, 00:01

Cred ca o cutie de ciuperci de 400 g.

Nota mea pentru reteta:
reea
reea 03 dec 2010, 21:50

Buna Lena,

Am incercat si eu reteta insa ceva am gresit. Am luat paste de la Barilla si le-am oparit 4 minute (asa scrie pe cutie) dar pana sa le umplu am constat ca sunt prea moi si s-au rupt aproape toate. Spune-mi, te rog, tu ce paste folosesti? Le fierbi intai sau le pui asa?

Oricum astept verdictul familiei in scurt timp!!! Te pup!

Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 17 sep 2010, 11:44

De cand mancam impreuna cu copii am declarat razboi ciupercilor la cutie si folosim doar ciuperci proaspete. Incercati sa folosisti doar ciuperci proaspete si aveti doua avantaje: pret avantajos si gust de CIUPERCI. Felicitari pentru prezentare! Desi le fac in sos de rosii cred ca sunt gustoase si cu bechamelul.

Nota mea pentru reteta:
Galia
Galia 09 nov 2009, 09:58

Satios,simplu si gustos! eu am fost surprinsa!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile