Crema de zahăr ars Rețetă VIDEO
Foarte delicioasă și simplu de preparat această rețetă de cremă de zahăr ars. Am încercat mai multe variante de rețete, dar aceasta este combinația pentru cea mai reușită cremă de zahăr ars - gustoasă și frumoasă. Puteți improviza așa și un tort de cremă de zahăr ars, este simplu, rapid și de mare efect.
Mai nou, vedeți că am pus și rețeta video de cremă de zahăr ars, acolo am topit zahărul ars separat și l-am turnat în tava de sticlă pentru a evita orice risc de ciobire a tăvii.
Aveți grijă dacă folosiți vas de sticlă termorezistent ca în rețetă - am înțeles că se poate ciobi pe foc de aragaz. Îl încălziți la flacără mică sau topiți în tigaie și turnați zahărul topit în tavă.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Zahăr
250 g
+ 150g de zahăr pentru caramelul topit
●
Esență de vanilie
1 buc
sau puteți folosi esență de rom, coajă de lămâie în cazul în care nu vreți să se simtă gustul de ouă
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se fierbe laptele și se lasă să se răcească. Dacă vreți să-l răciți rapid, puneți castronul cu lapte într-un castron mai mare cu apă rece și schimbați de 2-3 ori apa.
Observați că în rețeta video am sărit acest pas și nu am observat nicio diferență, deci vedeți și voi dacă puneți laptele crud sau prefiert - el din comerț oricum este deja pasteurizat.
Pas 2
Într-o cratiță puneți 150g de zahăr și îl topiți încet la foc mic până este de un maroniu închis, dar nu ars!
Pas 3
Imediat cum este gata îl turnați fierbinte în tava de cuptor(aici 20x20cm) și îl distribuiți foarte repede cu o lingură pe toată suprafața și puțin pe pereți.
Dacă nu vă mișcați repede caramelul se întărește și nu reușiți să-l întindeți, în acest caz trebuie cumva reîncălzit puțin în cuptor.
Pas 4
În cazul în care topiți zahărul chiar în tavă aveți mare grijă, dacă e de sticlă, să nu se ciobească. Oricum topiți la foc mic și atent, sau folosiți o cratiță sau tavă de metal.
Avantajul aici este că se distribuie mai uniform caramelul pe suprafața tăvii.
Cum ați terminat treaba cu zahărul ars, dați tava la o parte pentru 10 minute.
Pas 5
Într-un vas adânc mixați bine 7 ouă cu 250g de zahăr și esența de vanilie.
Pas 6
Se adaugă laptele răcit și se amestecă cu telul.
Pas 7
Se toarnă compoziția în vasul cu pereții caramelizați.
Într-o tavă mai mare de cuptor(suficient de mare ca să încapă vasul cu cremă) se toarnă apă cât cuprinde și se pune vasul cu compoziția de cremă. Este foarte bine să respectați acest pas, altfel crema poate să se coacă prea mult prin părți și la fund, și are o textură poroasă.
Se pune tava cu apă și vasul în ea la cuptor preîncălzit la 160 de grade pentru 40-45 de minute.
Pas 8
Crema este gata când se rumenește puțin deasupra și este fermă la atingere. Lăsați să se răcească complet la temperatura camerei.
Pas 10
Pe urmă se acoperă cu niște folie de plastic și se mai pune câteva ore la frigider.
Așa crema va fi mai fermă, va lăsa puțină zeamă și se va forma acel caramel delicios la bază.
Pas 11
Apoi se porționează și se servește cu sosul caramel din tavă.
Poftă Bună!
Cantitate:
1500 g
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (28 voturi)