Mere coapte umplute cu banane

Nota 5 (2 voturi)
*****

Cel mai simplu, delicios si sanatos desert.

Ingrediente

Mere Ionatan
2 kg
Recomand sa fie de dimensiuni medii, nu foarte mari.
Banane
2 buc
Zahar
3 linguri
Scortisoara
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Merele se spala, cu un cutit se scoate cotorul si se aranjeaza intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu.

Se presara zahar si scortisoara in interiorul merelor.

Folia nu este obligatorie, dar daca o aveti recomand s-o puneti.

Mere coapte umplute cu banane - Pas 1
2

Bananele se taie marunt si se umple interiorul marului.

Se pun la cuptor incins pentru o jumatate de ora.

Mere coapte umplute cu banane - Pas 2
3

Dupa ce se coc, se lasa 10-15 min  sa se racoreasca. Se presara cu zahar sau zahar pudra. Ca sa se lipeasca mai bine zaharul de ele, cu o pensula le ung cu sucul scurs de pe folie sau cu putina apa

Sunt bune atat calde cat si reci.

Pofta Buna!

Mere coapte umplute cu banane - Pas 3
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lena
lena (18 March 2009, 23:42)

Foarte bun desert de post

etinc3lle
*****
etinc3lle (14 October 2009, 20:12)

acum am gasit reteta asta!!! e super mai ales pentru copii

ELLA
ELLA (03 December 2009, 16:21)

Trebuie neaparat sa o incerc si eu

Caterina
Caterina (17 May 2010, 23:38)

Cu banane?! Curios! Trebuie de incercat.

Lavi
*****
Lavi (17 September 2010, 07:58)

aseara am facut si eu, numai ca am pus cate un cubulet mic de unt pe fiecare mar!

iese foarte bun

ANAFLO (16 December 2010, 21:13)

trebuie sa o incerc si eu arata foarte bine. si sunt sigura ca e delicioasa

lilianamunteanu
lilianamunteanu (30 January 2012, 01:18)

Eu le numesc "Merele de aur!". Am adaugat dupa ce le-am scos din cuptor si niste dulceata de afine. Demential! Cand nu am timp sa fac un tort, iata reteta care ma scoate "basma curata" :)! Incercati si voi!

Cori
Cori (22 April 2012, 17:18)

Oooo, sunt minunate merele coapte, imi aduc aminte de bunica mea care mereu imi facea cand eram mica. Eu le-am umplut cu miez de nuca, stafide, scortisoara si miere. Un deliciu !!!!!!!!!

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena