Rulada cu broccoli si piept de pui

     O rulada foarte buna, fina, gustoasa si sanatoasa - de fapt am modificat un pic reteta sursa ca sa fac rulada mai light, dar gustul nu s-a schimbat deloc (facusem prima data varianta autorului).

Recomand cu incredere, merge foarte bine si ca aperitiv si ca o mancare pe care o combinati cu orice garnitura va place - de ex. orez, couscous, legume, salate, etc

Ingrediente

Piept de pui
1 buc
Ceapa alba
2 buc
Oua
4 buc
Broccoli congelat
250 g
Faina
2 linguri
Praf de copt
0.5 lingurite
Sare
1 linguri
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Piper negru
0.25 lingurite
Iaurt
2 linguri

Pasi de urmat

1

Pieptul de pui se spala si se pune la fiert 30 de min. Dupa ce a fiert il scoateti din supa, lasati sa se racoreasca, apoi taiati bucatele mici.

Vedeti sa nu aruncati supa, o veti folosi la un alt pas.

2

Cat fierbe carnea, curatati, spalati si taiati marunt ceapa. Apoi o caliti in 3 linguri de ulei pana se rumeneste usor.

3

Tot in acest timp fierbeti broccoli - nu mai mult de 2-3 min(de cand incepe sa fiarba - la broccoli congelat dureaza un pic mai mult pana fierbe apa, pentru ca are un timp de decongelare in apa) in apa cu sare.

Il scoateti din apa si lasati sa se racoreasca putin.

4

Dati prin masina de tocat sau prin blender - carnea fiarta si ceapa calita.

5

Apoi adaugati cate un pic de supa(0.5 - 1 pahar) pana carnea devine putin mai lichida, nu asa uscata - ca sa o puteti intinde usor si sa fie mai frageda.

Adaugati sare si piper dupa gust, amestecati.

6

Acum preparam aluatul cu broccoli - intr-un blender puneti 4 oua, broccoli, faina, praful de copt si 1/3 de lingurita de sare.

7

Mixati bine pana se omogenizeaza compozitia.

8

Asterneti o tava de cuptor cu hartie de copt, turnati aluatul peste ea si o intindeti pe toata suprafata in forma dreptunghiulara. Puneti tava la cuptor preincalzit pentru 10-15 min.

9

Dupa ce o scoateti din cuptor, intindeti pe toata suprafata un strat subtire din umplutura de piept de pui.

Nu puneti carne pe o margine a blatului, pe care o ungeti cu iaurt - asa se face sa sa se lipeasca bine marginile dupa ce rulati blatul.

Posibil sa va mai ramana putin din umplutura, o puteti manca ca pate pe paine dimineata sau folosi in alte mancaruri.

10

Rulati blatul, va ajutati putin cu hartia de copt  - rulati in directia marginii pe care ati uns-o cu iaurt.

11

Mai puneti rulada la cuptor 15-20 de min. Apoi o scoateti si lasati sa se racoreasca bine - se poate manca atat calda cat si rece ca aperitiv.

12

Sa va spun care este si varianta autorului retetei, fara modificarile mele.

Pieptul de pui se caleste cu putin unt si ceapa, apoi in carnea tocata se adauga 2-3 linguri de smantana.

Marginile blatului se ung cu smantana nu cu iaurt si plus ca sa fie o crusta aurie se unge suprafata ruladei putin cu smantana de 20% grasime.

Dar cum am spus, gustul nu este cu mult diferit, asa ca totul depinde de dvs.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (10 felii)
Timp de preparare: 25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

igorbt
igorbt (15 February 2010, 11:38)

Este de-a dreptul delicioasa. Va spun eu, ca degustator "de la sursa" . Nici nu banuiam ca poti sa faci un blat atat de fin si gustos din broccoli! Lena, abia astept sa mai faci rulada aceasta. :*

hanna
hanna (15 February 2010, 16:25)

foarte sanatoasa!

merci pentru reteta!

lyly
lyly (16 February 2010, 10:57)

Buna reteta. Multumesc mult. Tocmai am nevoie de niste retete care se fac repede(azi fac cornuletele) pentru ca joi e ziua mea . Daca mai ai retete de aperitive si dulciuri care se fac repede sunt mare amatoare. O zi minunata.

dicarmencitta1957
dicarmencitta1957 (16 February 2010, 13:10)

Cred si sunt sigura ca aceasta rulada cu brocoli este un deliciu.Felicitari.

dalinapet (17 February 2010, 17:08)

Spune-mi te rog dc broccolii se sfarma singuri de la mixer sau trebuie sa îi maruntim noi? multumesc!

lena
lena (17 February 2010, 21:51)

Nu, broccoli se pune asa intreg in blender, nu mai trebuie maruntit - se paseaza suficient in blender.

alegrutza (03 March 2010, 00:19)

Merci pt reteta gustoasa, la mine a iesit blatul mai verzui, poate fi din cauza ca am pus brocoli proaspat (nu aveam congelat) si respectiv l-am fiert mai mult vreo 15 min, m-am gandit ca asta congelat e prefiert si de aia tre tinut doar 2-3 minute.

A si mi s-a parut amestecul ala de la aluat foarte foarte lichid, si am mai adaugat faina, cred ca am pus vreo 6 linguri in loc de 2.Habar n-am de ce am intotdeauna probelme cu aluatul:D

Oricum super reteta am facut 2 in ideea ca una o congelez dar la ritmul in care se consuma cred ca renunt :D

MariaP (01 September 2010, 21:06)

Lena, arata tare bine si cu siguranta e delicioasa, dar spune-mi, te rog, care sunt dimensiunile tavii pe care ai folosit-o pentru blat si ce as putea pune in loc de broccoli (mie imi place, dar nu intentionez sa fac doar pentru mine; as vrea sa fie si pe gustul celorlalti ;) ).

lena
lena (02 September 2010, 00:28)

Poti sa nu pui nimic, sau ceva verdeata preferata - patrunjel, marar, etc. Experimenteaza

MariaP (02 September 2010, 14:12)

Imi place contrastul pe care-l da verdele blatului, da, intr-adevar, merge verdeata sa-l coloreze putin. Multumesc. Si tava cam ce dimensiuni trebuie sa aiba? Oare una de 30x20 cm ar fi buna sau e prea mica?

katomika
katomika (07 September 2010, 17:50)

si da am incercat-o si pe astadar in loc de brocoli am pus praz calit care efoarte bun 

lyly
lyly (07 September 2010, 18:19)

Si eu am facut aceasta reteta .Am adaugat si conopida congelata si oregano.

amalia80 (14 September 2010, 09:27)

Conopida este mult mai pastoasa si de aceea o folosesc mereu  la rulade, cand este sezonul conopidei. Brocoli am tot amanat sa-l folosesc congelat...

Crista
Crista (28 September 2010, 18:58)

deoarece noua nu prea ne place brocoli , si decat sa risc sa nu pape nimeni, mai bine voi incerca cu conopida si putin usturoi

Ellena
Ellena (13 November 2010, 22:16)

Buna Lena,la aceasta reteta se poate folosi si broccoli proaspat?ms

Ellena
Ellena (28 November 2010, 14:07)

Recomand cu incredere aceasta rulada, mi-a iesit f.buna! Am adaugat foto pe forum daca doriti sa vedeti cum mi-a iesit! Ms Lena pt retetele minunate

Teo Teo
Teo Teo (30 March 2011, 23:42)

Excelent! Am facut una cu broccoli si una cu morcovi, excelente amandoua!

 

veronica cluj
veronica cluj (22 January 2012, 16:32)

Am facut-o si eu..a iesit super...lena, nu am cuvinte..tot ce am facut de pe acest forum a iesit din prima, fara rateuri...ma bucur ca existi...

veronica cluj
veronica cluj (22 January 2012, 16:35)

Data viitoare cred ca o sa o incerc cu spanac in blat si cu crema de brinza..cred ca ar merge bine si cu conopida in blat, sau chiar mazare fiarta si pasata..sau cu sfecla fiarta si pasata, sau cu porumb fiert si pasat... deja uite cite combinatii am in minte...

veronica cluj
veronica cluj (22 January 2012, 16:36)

Va mai pun o sectiune in farfurie....iar o reteta de 5 stele...

veronica cluj
veronica cluj (13 February 2012, 08:11)

Am refacut-o cu spanac in blat in loc de broccoli iar in interior am pus crema de brinza light..super..iese oricum..o reteta foarte versatila!!! Next incerc cu conopida in blat!

ELLA
ELLA (12 April 2012, 23:08)

 Buna. In primul rand multumim mult pentru retete, sunt o mai buna bucatareasa de cand folosesc retetele tale :D. si intrebare- pot inlocui cu altceva ouale, fetita mea e alergica la oua si lapte (dar la asta cred ca pot sa il inlocuiesc cu cel de soia)?

lena
lena (12 April 2012, 23:13)

Ella, ma bucur mult ca folosesti site-ul si retetele cu succes, asta-i si scopul :)

Ref. la intrebare - chiar imi pare rau si nu prea stiu cum sa te ajut - baza la acel blat este omleta cu broccoli, inca nu sunt asa avansata in chestiile vegetariene si nu pra cunosc alternativele la oua in omleta clasica. Adica sa aiba aceeasi consistenta.. Te pup si multa sanatate fetitei tale!

Ornela
Ornela (14 May 2012, 05:25)

Am facut rulada si a iesit foarte gustoasa! Estetic nu arata perfect, cred ca am pus cam multa faina in blat si a fost cam greu s-o rulez. Doua linguri sunt suficiente. Deasemenea, este important sa "blenduim" carnea foarte bine, ca sa se felieze usor rulada. Multumesc de reteta!

irinutza
irinutza (01 November 2012, 20:24)

 salut Lena,ma bucur ca am descoperit site-ul tau,ma ajuta mult.Imi place sa pregatesc si mai ales sa incerc recetele tale.Azi am facut aceasta receta,iubesc mult brocoli,mia iesit bine,se face usor si e o mincare usoara (eu am grija ce maninc) asa ca am mai descoperit o receta gustoasa si sanatoasa.

motanika
motanika (02 November 2012, 18:22)

 iata si rulada  mea!!foarte foarte bunaaa!! Lena merci pentru tot ceia ce faci pentru noi!!

lena
lena (02 November 2012, 19:45)

Au iesit foarte frumoase ruladele, ma bucur mult!

mihaela67 (02 January 2013, 14:51)

La multi ani !draga Lena !Un An nou plin de bucurii, sanatate si numai impliniri alaturi de cei dragi!Si cit mai multe retete gustoase si aspectuoase!Am descoperit site-ul tau de ceva timp si de atunci fac destul de des din retetele expuse pe el!Iti multumesc ca ne faci viata mai dulce , chiar si pt fetitza mea care este o mofturoasa!Am facut pt seara de Revelion aceasta rulada-printre altele ca toba de pui2 si rulada din piept de pui cu cascaval-care a avut un succes nebun!Dar eu am adaptat-o la meniul frantzuzesc(traiesc in Franta) in sensul ca peste blatul din brocoli am pus felii de somon afumat si apoi am uns cu brinza amestecata cu verdetzuri(nu stiu ce marci exista in Romania dar trebuie sa existe ceva-gen Philadelphia)!Inclusiv culoarea verde cu cea a somonului a mers de minune.Atasez o poza in care se poate vedea , inclusiv rulada de pui!Inca o data mii de multumiri si toate cele bune pt tine si famila ta!

mihaela67 (02 January 2013, 15:00)

Nu inteleg de ce poza nu se incarca!voi mai incerca!

Maggy (17 October 2013, 19:00)

Nu intreaba nimeni, la cate grade es coace?..

 

lena
lena (17 October 2013, 19:21)

Daca nu specific (pe timpurile cand am facut aceasta reteta aveam cuptor fara grade, din ala de aragaz) - sunt 180-200 grade.

Maggy (17 October 2013, 22:07)

 Ma uit la pozele voastre, ce frumos arata si cum va reusit si imi vine sa plang

Maggy (17 October 2013, 22:10)

 Imi Place foarte mult pagina ta. Am gasit retete extraordinare si mi-au reusit. De data asta am avut ghinion.