Rulada cu broccoli si piept de pui

O rulada foarte buna, fina, gustoasa si sanatoasa - de fapt am modificat un pic reteta sursa ca sa fac rulada mai light, dar gustul nu s-a schimbat deloc (facusem prima data varianta autorului).

Recomand cu incredere, merge foarte bine si ca aperitiv si ca o mancare pe care o combinati cu orice garnitura va place - de ex. orez, couscous, legume, salate, etc

Ingrediente

Piept de pui
1 buc
Ceapa alba
2 buc
Oua
4 buc
Broccoli congelat
250 g
Faina
2 linguri
Praf de copt
0.5 lingurite
Sare
1 linguri
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Piper negru
0.25 lingurite
Iaurt
2 linguri

Pasi de urmat

1

Pieptul de pui se spala si se pune la fiert 30 de min. Dupa ce a fiert il scoateti din supa, lasati sa se racoreasca, apoi taiati bucatele mici.

Vedeti sa nu aruncati supa, o veti folosi la un alt pas.

2

Cat fierbe carnea, curatati, spalati si taiati marunt ceapa. Apoi o caliti in 3 linguri de ulei pana se rumeneste usor.

3

Tot in acest timp fierbeti broccoli - nu mai mult de 2-3 min(de cand incepe sa fiarba - la broccoli congelat dureaza un pic mai mult pana fierbe apa, pentru ca are un timp de decongelare in apa) in apa cu sare.

Il scoateti din apa si lasati sa se racoreasca putin.

4

Dati prin masina de tocat sau prin blender - carnea fiarta si ceapa calita.

5

Apoi adaugati cate un pic de supa(0.5 - 1 pahar) pana carnea devine putin mai lichida, nu asa uscata - ca sa o puteti intinde usor si sa fie mai frageda.

Adaugati sare si piper dupa gust, amestecati.

6

Acum preparam aluatul cu broccoli - intr-un blender puneti 4 oua, broccoli, faina, praful de copt si 1/3 de lingurita de sare.

7

Mixati bine pana se omogenizeaza compozitia.

8

Asterneti o tava de cuptor cu hartie de copt, turnati aluatul peste ea si o intindeti pe toata suprafata in forma dreptunghiulara. Puneti tava la cuptor preincalzit pentru 10-15 min.

9

Dupa ce o scoateti din cuptor, intindeti pe toata suprafata un strat subtire din umplutura de piept de pui.

Nu puneti carne pe o margine a blatului, pe care o ungeti cu iaurt - asa se face sa sa se lipeasca bine marginile dupa ce rulati blatul.

Posibil sa va mai ramana putin din umplutura, o puteti manca ca pate pe paine dimineata sau folosi in alte mancaruri.

10

Rulati blatul, va ajutati putin cu hartia de copt  - rulati in directia marginii pe care ati uns-o cu iaurt.

11

Mai puneti rulada la cuptor 15-20 de min. Apoi o scoateti si lasati sa se racoreasca bine - se poate manca atat calda cat si rece ca aperitiv.

12

Sa va spun care este si varianta autorului retetei, fara modificarile mele.

Pieptul de pui se caleste cu putin unt si ceapa, apoi in carnea tocata se adauga 2-3 linguri de smantana.

Marginile blatului se ung cu smantana nu cu iaurt si plus ca sa fie o crusta aurie se unge suprafata ruladei putin cu smantana de 20% grasime.

Dar cum am spus, gustul nu este cu mult diferit, asa ca totul depinde de dvs.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (10 felii)
Timp de preparare: 25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (6 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 33

georgidunca
georgidunca 07 sep 2015, 22:51

Este prima dată când incerc sa fac o rulada si am avut emotii, dar a iesit delicioasă. Multumesc mult pentru reteta. O seară bună.

 

 

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 11 apr 2015, 18:05

200 grade

laurageorgiana
laurageorgiana 11 apr 2015, 18:03

la cate grade trebuie cuptorul?

motanika
motanika 02 nov 2012, 18:22

iata si rulada  mea!!foarte foarte bunaaa!! Lena merci pentru tot ceia ce faci pentru noi!!

Poza mea pentru reteta:
irinutza
irinutza 01 nov 2012, 20:24

salut Lena,ma bucur ca am descoperit site-ul tau,ma ajuta mult.Imi place sa pregatesc si mai ales sa incerc recetele tale.Azi am facut aceasta receta,iubesc mult brocoli,mia iesit bine,se face usor si e o mincare usoara (eu am grija ce maninc) asa ca am mai descoperit o receta gustoasa si sanatoasa.

Poza mea pentru reteta:
Ornela
Ornela 14 mai 2012, 05:25

Am facut rulada si a iesit foarte gustoasa! Estetic nu arata perfect, cred ca am pus cam multa faina in blat si a fost cam greu s-o rulez. Doua linguri sunt suficiente. Deasemenea, este important sa "blenduim" carnea foarte bine, ca sa se felieze usor rulada. Multumesc de reteta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 13 feb 2012, 08:11

Am refacut-o cu spanac in blat in loc de broccoli iar in interior am pus crema de brinza light..super..iese oricum..o reteta foarte versatila!!! Next incerc cu conopida in blat!

Poza mea pentru reteta:
veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 22 ian 2012, 16:36

Va mai pun o sectiune in farfurie....iar o reteta de 5 stele...

Poza mea pentru reteta:
veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 22 ian 2012, 16:35

Data viitoare cred ca o sa o incerc cu spanac in blat si cu crema de brinza..cred ca ar merge bine si cu conopida in blat, sau chiar mazare fiarta si pasata..sau cu sfecla fiarta si pasata, sau cu porumb fiert si pasat... deja uite cite combinatii am in minte...

Poza mea pentru reteta:
veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 22 ian 2012, 16:32

Am facut-o si eu..a iesit super...lena, nu am cuvinte..tot ce am facut de pe acest forum a iesit din prima, fara rateuri...ma bucur ca existi...

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile