Legume la cuptor cu pui

Este reteta cea mai simpla si preferata mamei mele.Pe urma voi mai prezenta variatiile acestei retete dar procesul este acelasi pentru toate.

Ingrediente

Cartofi
1 kg
Ceapa alba
2 buc
Morcovi
2 buc
Boia ardei dulce
1 linguri
Piper negru
0.25 lingurite
Sare
1 lingurite
Busuioc uscat
1 lingurite
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Pui intreg
1 kg

Pasi de urmat

1

Puiul se spala si se unge cu sare,boia, piper, busuioc, ulei.  Va fi mai gustos daca il ungeti cu maioneza, dar nu este obligatoriu.

2

Legumele se curata, se spala si se taie bucati medii: cartofii cubulete mari, morcovii rondele si ceapa felii.

Le puneti in tava de cuptor mai adanca, turnati peste ele vreo 50 ml ulei, mirodenii - dar atentie, nu puneti sare, va intari cartofii si se vor face foarte greu. Amestecati bine cu mainile sau cu o lingura sa fie acoperite de ulei si mirodenii.

3

Peste legume puneti bucatile de pui, acoperiti tava cu o folie de aluminiu si o puneti la cuptor pentru 1 ora la 200 de grade.

4

Peste o ora incercati cartofii cu un cutit, daca intra usor, scoateti folia si mai lasati tava in cuptor 15 minute.

5

Inainte sa serviti nu uitati sa puneti ceva sare deasupra(legumele nu au fost sarate).

Recomand sa se serveasca mancarea fierbinte-calda, asa are savoare si consitenta cea mai buna. Cu o salata sau muraturi este perfecta.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (3-4 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (7 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

lena
Elena (lena) 22 nov 2015, 23:16

Cititi pasul 3, am scris -deasupra...

criselena
criselena 22 nov 2015, 20:32

Trebuie pusa folie de aluminiu si deasupra si dedesubt?

oanapn
oanapn 04 sep 2014, 22:38

de mult nu am mai mancat ceva asa de bun, mai ales cu pui. Felicitari! 

Nota mea pentru reteta:
ramona88
ramona88 25 mar 2014, 14:51

reteta mi_a iesit super ... in loc de pui am pus pulpe de curcan,au iesit super bine ... acest site este unul dintre cele mai bune,ma inspira,mai ales ca sunt incepatoare,felicitari lena.

Nota mea pentru reteta:
TatianaD
TatianaD 02 feb 2012, 16:26

Am reusit in final sa o fac! Doar ca am folosit cocos de tara. Imi place combinatia de arome si gustul pe care il au legumele. Merita incercata, pentru cei ce mai au retineri, e gustoasa! Cred ca se potriveste mai mult iarna :-) Buna "mancarica", si sanatoasa! Mersi!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 18 ian 2012, 19:00

In seara aceasta am facut.o si mi.a placut la nebunie si mie si mamei mele si surorii. Am pus in plus jumatate de cana de suc de rosii si putina apa ca sa nu se usuce legumele, iar in loc de pui intreg am folosit pulpe  ! super reteta ! Legumele mi s-au topit in guraa !   

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cori
Cori 15 ian 2012, 21:36

O bunatate !!! Am folosit o alta combinatie de legume.  O reteta de nota

Poza mea pentru reteta:
Pau Buli
Paula Buliga (Pau Buli) 19 dec 2011, 20:24

Inca o cina gustoasa datorita tie Lena! Aromele s-au patruns foarte bine, mazarea si morcovul dand un gust dulce perfect :D

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 29 sep 2010, 08:22

In interiorul puiului se poate pune ceapa, pasta de rosii si chiar usturoi, care fragezesc puiul si ajuta la distribuirea aromelor. Eu il pun in punga magica de la fino si nu am nici o problema cu "prinsul" puiului sau cu fierberea legumelor. timpul de preparare la punga este de 1 ora pentru un pui de 1,5 kg.

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 28 sep 2010, 08:30

am facut si eu aseara reteta asta, este delicioasa...............eu am taiat puiul bucati, nu l-am lasat intreg, am mai pus si fasole  pastai din conserva si cateva cubulete de telina

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile