Legume la cuptor cu pui

Nota 5 (6 voturi)
*****

      Este reteta cea mai simpla si preferata mamei mele.Pe urma voi mai prezenta variatiile acestei retete dar procesul este acelasi pentru toate.

Ingrediente

Cartofi
1 kg
Ceapa alba
2 buc
Morcovi
2 buc
Boia ardei dulce
1 linguri
Piper negru
0.25 lingurite
Sare
1 lingurite
Busuioc uscat
1 lingurite
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Pui intreg
1 kg

Pasi de urmat

1

Puiul se spala si se unge cu sare,boia, piper, busuioc, ulei.  Va fi mai gustos daca il ungeti cu maioneza, dar nu este obligatoriu.

Legume la cuptor cu pui - Pas 1
2

Legumele se curata, se spala si se taie bucati medii: cartofii cubulete mari, morcovii rondele si ceapa felii.

Le puneti in tava de cuptor mai adanca, turnati peste ele vreo 50 ml ulei, mirodenii - dar atentie, nu puneti sare, va intari cartofii si se vor face foarte greu. Amestecati bine cu mainile sau cu o lingura sa fie acoperite de ulei si mirodenii.

Legume la cuptor cu pui - Pas 2
3

Peste legume puneti bucatile de pui, acoperiti tava cu o folie de aluminiu si o puneti la cuptor pentru 1 ora la 200 de grade.

Legume la cuptor cu pui - Pas 3
4

Peste o ora incercati cartofii cu un cutit, daca intra usor, scoateti folia si mai lasati tava in cuptor 15 minute.

Legume la cuptor cu pui - Pas 4
5

Inainte sa serviti nu uitati sa puneti ceva sare deasupra(legumele nu au fost sarate).

Recomand sa se serveasca mancarea fierbinte-calda, asa are savoare si consitenta cea mai buna. Cu o salata sau muraturi este perfecta.

Pofta Buna!

Legume la cuptor cu pui - Pas 5
Cantitate: 1 kg (3-4 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

alexandra
alexandra (11 September 2009, 15:52)

are ceva daca folosesc doar piept de pui sau pulpe?

lena
lena (11 September 2009, 15:54)

Nu are nimic, foloseste cu curaj

teenutza (01 March 2010, 13:14)

Nu e posibil sa se lipeasca de tava?Stiu ca am mai incercat asemanator si a iesit foarte aiurea

lena
lena (01 March 2010, 13:34)

Nu se lipeste de tava, doar daca o tii prea mult. Si ca sa fii sigura ca se fac legumele repede si nu se ard ar fi bine sa le pui folie si deasupra, sa fiarba in aburii lor.

lena
lena (01 March 2010, 13:35)

Da, am uitat sa mentionez mai sus, sa pui folie si dedesubt si deasupra, adica sa invelesti bine legumele.

teenutza (01 March 2010, 14:30)

Ok...mersi mult

adi80 (15 June 2010, 11:30)

nu mai bine pui puiul intro sticla cu apa? asa dispare efectul de lipire!

 

Lavi
*****
Lavi (28 September 2010, 08:30)

am facut si eu aseara reteta asta, este delicioasa...............eu am taiat puiul bucati, nu l-am lasat intreg, am mai pus si fasole  pastai din conserva si cateva cubulete de telina

*****
amalia80 (29 September 2010, 08:22)

In interiorul puiului se poate pune ceapa, pasta de rosii si chiar usturoi, care fragezesc puiul si ajuta la distribuirea aromelor. Eu il pun in punga magica de la fino si nu am nici o problema cu "prinsul" puiului sau cu fierberea legumelor. timpul de preparare la punga este de 1 ora pentru un pui de 1,5 kg.

bia cris
bia cris (25 October 2010, 20:07)

azi am preparat si eu legume la cuptor dar cu pulpe ,pt ca eu cum sunt la dieta nu pot sa mananc mult ,dar sa sty  ca au iesit super bune, bia si cris iti  trimite un pupic ff mare

nadira
nadira (07 February 2011, 00:33)

 

ella89
ella89 (07 August 2011, 14:40)

ce bine arata 

Pau Buli
*****
Pau Buli (19 December 2011, 20:24)

 Inca o cina gustoasa datorita tie Lena! Aromele s-au patruns foarte bine, mazarea si morcovul dand un gust dulce perfect :D

Cori
Cori (15 January 2012, 21:36)

O bunatate !!! Am folosit o alta combinatie de legume.  O reteta de nota

*****
Dianna (18 January 2012, 19:00)

In seara aceasta am facut.o si mi.a placut la nebunie si mie si mamei mele si surorii. Am pus in plus jumatate de cana de suc de rosii si putina apa ca sa nu se usuce legumele, iar in loc de pui intreg am folosit pulpe  ! super reteta ! Legumele mi s-au topit in guraa !   

TatianaD
*****
TatianaD (02 February 2012, 16:26)

Am reusit in final sa o fac! Doar ca am folosit cocos de tara. Imi place combinatia de arome si gustul pe care il au legumele. Merita incercata, pentru cei ce mai au retineri, e gustoasa! Cred ca se potriveste mai mult iarna :-) Buna "mancarica", si sanatoasa! Mersi!

Lucia AB (09 April 2013, 19:09)

 O reteta super tare....Am fost laudata de sot si respectiv a laudat si siteul....In ultima vreme acest site e prima mea sursa de inspiratie....Un mare ajutor pentru mine-incepatoare...Puiul a iesit delicios,iar legumele se topeau in gura...MULTUMESK!!!

lena
lena (09 April 2013, 19:12)

Ma bucur mult Lucia, sa aveti pofta buna!

*****
ramona88 (25 March 2014, 14:51)

 reteta mi_a iesit super ... in loc de pui am pus pulpe de curcan,au iesit super bine ... acest site este unul dintre cele mai bune,ma inspira,mai ales ca sunt incepatoare,felicitari lena.

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena