Spaghetti cu sos Bolognese

Spaghetti cu sos Bolognese

Gustoase, satioase, simplu de preparat vor aduce savoarea bucatariei italiene in farfuria voastra.

Ingrediente

Ceapa alba
2 buc
Usturoi
4 buc
catei mici
Ulei de masline
50 ml
Carne tocata de porc
300 g
Carne tocata vita
300 g
Rosii cubulete din conserva de 300g
2 buc
2 cutii de conserve
Vin alb demisec
100 ml
Busuioc uscat
1 lingurita
sau busuioc proaspat
Sare
0.5 lingurite
sarati dupa gust
Spaghetti
500 g
Eu le prefer pe cele din grau dur.

Pasi de urmat

Pas 1

Taiati ceapa si usturoiul cubulete.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 1
Pas 2

Carnea se toaca, in caz ca nu aveti carnea deja tocata din comert.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 2
Pas 3

Ceapa si usturoiul se calesc putin in uleiul de masline.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 3
Pas 4

Rosiile se paseaza cu mixerul. Daca nu aveti rosiile in cutii, luati rosii proapete, le decojiti, taiati cuburi si pasati.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 4
Pas 5

In ceapa si usturoiul calit se adauga carnea, se amesteca continuu pana cand nu se evapora apa.

Se adauga vinul si iarasi se asteapta pana se evapora lichidul.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 5
Pas 6

Se adauga pasta de tomate, se amesteca.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 6
Pas 7

Se adauga sarea, busuiocul si piper negru, daca va place. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 2 ore.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 7
Pas 8

Dupa 2 ore sosul scade putin, atunci este gata. Cel mai important in aceasta reteta este faptul ca sosul trebuie sa se coaca aceste 2 ore.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 8
Pas 9

Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe pachet, in multa apa.

Se servesc calde, pe spagheti se pune sosul ornat cu verdeata. Dupa preferinta presarati cascaval/branza deasupra.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 24

CristinaMihaelaRoman900
Cristina Mihaela Roman (CristinaMihaelaRoman900) 27 Jan 2021, 17:16

Foarte buna rețeta!🤩

Nota mea pentru reteta:
NicoletaDaia366
Nicoleta Daia (NicoletaDaia366) 05 Nov 2019, 15:53

Multumesc pt reteta.A iesit fff buna!Nici nu am apucat sa fac o poza!Numai "mai vreau"auzeam!!! 

Nota mea pentru reteta:
Daniela B.
Daniela B. 20 Apr 2017, 11:31

Am găsit răspuns mai jos. Scuze mulțumesc oricum.

myth
myth 05 Apr 2015, 15:32

PS: sper ca nu te-a suparat comentariul meu. chiar am gasit retete exceptionale aici. insa nu mai incerca sa-mi vinzi mere cu pret de trufe. in alte domenii ce faci tu aici s-ar numi inselatorie. noroc ca e site culinar :)

Constantin11
Constantin11 10 May 2014, 20:21

O reteta foarte gustoasa!!!recomand!

Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 20 Mar 2014, 06:57

Am facut azi paste dupa reteta ta de taietei si ma uitam demult la acest sos .Eu nu am pus asa multe roshii dar in schimb cind a fost gata sosul am pus citeva bucatele mici de cascaval, foarte bune 

Poza mea pentru reteta:
Geea
Geea 16 May 2012, 22:04

Pastele sunt preferatele copiilor mei. Chiar asa le prepar si eu ,numai ca de data aceasta nu am avut spaghete si am facut cu melci.

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 29 Jan 2012, 22:14

O mancare care acum, iarna, este numai buna dupa o plimbare pe gerul de afara. In seara asta, dupa ce am fost la film si am inghetat destul de bine dupa o plimbare, cina calda si cu gust intens a fost un prilej excelent pentru a incheia o duminica reusita. Super ideea!

Poza mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 02 Nov 2010, 23:08

chiar astazi am facut si eu paste cu sos ragu,dar putin diferita reteta...dar si a ta cred ca e f.buna.

Nota mea pentru reteta:
claudia1976
claudia1976 15 Oct 2010, 21:03

E mancarea mea preferată. Am să le pregătesc chiar mâine .

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile