Cornuri moi și pufoase

Cornuri moi și pufoase

În seara asta am făcut niște cornuri. Pufoase. Cu ciocolată. Am găsit rețeta pe un site ce-l frecventez din când în când. Cu unele modificări (în special la timpul de coacere), am respectat rețeta de acolo. Se pot face și sărate, depinde ce alegeți ca umplutură (Nutella, gem, marmeladă, brânză, nucă, rahat, mac, mere, etc.)

Ingrediente

Drojdie uscata
7 g
sau 25 g drojdie proaspătă
Sare
1 lingurita
rasă
Miere de albine
2 linguri
sau 3-4 linguri de zahăr, dizolvat în laptele din rețetă
Lapte
250 g
cald
Faina alba
500 g
Unt
25 g
moale, la temperatura camerei
Galbenus de ou
1 buc
pentru uns
Lapte
2 lingurite
pentru uns
Umplutura
16 lingurite
gem, Nutella

Pasi de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele.


Cornuri moi și pufoase - Pas 1
Pas 2

Pregătim maiaua: punem drojdia într-un pahar peste 2 linguri de apă caldă, amestecăm bine, presărăm puțină făină peste ea și o lăsăm la crescut într-un loc ferit cald și ferit de curenți de aer, vreme de 15 minute.

Cornuri moi și pufoase - Pas 2
Pas 3

După 5-10 min, încălzim puțin laptele și topim acolo untul (după ce am luat laptele de pe foc).


Cornuri moi și pufoase - Pas 3
Pas 4

Într-un vas mare, punem făina, mierea, sarea, amestecul de lapte cu unt și drojdia crescută.

Cornuri moi și pufoase - Pas 4
Pas 5

Compoziția trebuie să aibă un aspect omogen, legat și vasul să rămână curat. Eu am frământat aluatul în vas (în rețetă scrie să se mute pe planul de lucru). Se mai poate adăuga făină ori lapte, dacă e cazul. Aluatul nu trebuie nici să fie tare, dar nici să se lipească. Apoi, am mutat aluatul frământat în alt vas (în același vas dacă frământați pe masă), l-am acoperit cu un prosop și l-am lăsat la dospit o oră.

Cornuri moi și pufoase - Pas 5
Pas 6

Așa arată aluatul dospit.

Cornuri moi și pufoase - Pas 6
Pas 7

Se intinde aluatul cu sucitorul pe masă (eu am folosit și puțină făină pentru că „planul meu de lucru” nu e chiar potrivit), în strat nu foarte subțire și se taie în raze. Prima dată în 2, apoi în 4 și tot așa, până obțineți 16 triunghiuri.

Cornuri moi și pufoase - Pas 7
Pas 8

Puneți umplutura (eu am ales Nutella și o altă cremă de ciocolată) la baza fiecărui triunghi și începeți să rulați de la baza triunghiului spre vârf.

Cornuri moi și pufoase - Pas 8
Pas 9

Îndoiți puțin cornurile, adică le faceți să aibă forma de corn.

Cornuri moi și pufoase - Pas 9
Pas 10

Puneți cornurile în tava de la aragaz așternută cu hârtie de copt.


Cornuri moi și pufoase - Pas 10
Pas 11

Facem un amestec din gălbenușul de ou și cele 2 lingurițe de lapte și ungeți cu el cornurile direct în tavă.

Cornuri moi și pufoase - Pas 11
Pas 12

Apoi am pus tava la cuptor la foc mic spre potrivit. Le-am lăsat acolo aproape o oră, deși în rețetă scrie 15-17 minute la 170 grade. Sigur cuptorul meu are o problemă, gravă. Sau poate eu, care de teamă să nu se ardă am dat focul mult prea mic. Dar vă puteți uita la ele, se rumenesc pe fund.

Cornuri moi și pufoase - Pas 12
Pas 13

Eu am luat unul și l-am rupt în două, să verific dacă e copt înăutru (o dovadă în plus că sunt începătoare), apoi l-am băgat la loc. De asta apar 2 cornuri rupte în tava mea. După ce s-au răcorit puțin, le-am mutat pe un platou.


Cornuri moi și pufoase - Pas 13
Pas 14

Iată aici un corn de aproape:

Cornuri moi și pufoase - Pas 14
Pas 15

Și aici o secțiune pufoasă și moale, după cum spune și numele! Poftă bună!

Cornuri moi și pufoase - Pas 15

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 16 buc (16 cornuri ce ocupă tava de la aragaz)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 145 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Dulciuri

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

allinaraicu
allinaraicu 06 Feb 2015, 07:47

Foarte bune cornuletele!Au iesit pufoase si gustoase, ca deobicei tot ce fac de pe acest site imi iese de minune!:-)  Mersi, Lena ca faci asa lucruri deosebite pentru noi,ca ne impartasesti secretele  din bucataria ta.Si aici aveti o poza, pe care mai nu apucam s-o fac,la cum le infuleca sotul.:-) )

Poza mea pentru reteta:
adric
adric 13 Mar 2015, 12:16

buna ziua, Lena! as putea sa folosesc la aceste cornulete crema aceasta?

http://www.lalena.ro/1018-reteta-Crema-de-ciocolata-in-5-minute-sau-Finetti-de-casa.html#.VQKcjY6UeSq

lena
Elena (lena) adric 13 Mar 2015, 12:21

Ma tem ca s-ar putea topi si curge la copt.

adric
adric 13 Mar 2015, 12:48

am sa incerc totusi, ca taaare ne mai place sa mancam cornuri cu ciocolata :D

Floryi
Floryi 27 Nov 2015, 18:56

Foarte bune si pufoase....mie mi-au iesit cam rumene au stat in jur de 25 min la cuptor dar cred ca era suficient 20 deci pot spune ca sunt rapide.

Nota mea pentru reteta:
Michelle33
Michelle33 31 Jan 2016, 14:45

Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Atat la cozonaci cat si la aceste cornuri, aluatul imi creste foarte, foarte bine ( nu glumesc, depaseste buza ligheanului in care e situat ). Dar patesc mereu acelasi lucru: dupa ce ii scot din cuptor, au interiorul pufos dar coaja li se intareste foarte tare. Specific ca ii ung inainte de introducere in cuptor cu lapte si galbenus dar ei tot fac asta. Nu stiu care e secretul, de ce mi se intampla asta mereu ? Aluatul iese mereu foarte bine, ii tin la caldura, creste si iar creste, dar la iesirea din cuptor imi face figura asta ! Rog mult, fiind mai experimentata, sa imi spuneti ce sa fac, unde gresesc, cum pot preveni asta sau ce pot face ? Am incercat o data un sfat de la o doamna, sa pun apa cu zahar pe ei dupa ce ii scot, intr-adevar, mai moaie coaja aceea tare, dar tot crocanti se simt, si eu nu asta vreau, vreau si cojile moi ! Va rog sa nu ignorati acest mesaj si sa ma ajutati ! Nu am pe cine sa intreb ! Va multumesc mult !

lena
Elena (lena) Michelle33 31 Jan 2016, 15:25

Incercati cat sunt fierbinti sa-i acoperiti cu ceva, chiar 2 prosoape. La paine eu chiar o ung usor cu pensula umeda si apoi acopar.

CristinaPopescu544
Popescu Cristina (CristinaPopescu544) Michelle33 04 Apr 2019, 11:12

Buna ziua,

Eu nu ung cozonacii de la inceput. Ii ung cand sunt aproape gata cu galbenus amestecat cu miere. Coaja ramane moale. Cornuri nu am incercat sa fac, dar cred ca merge. Cu drag, Cristina

Michelle33
Michelle33 01 Feb 2016, 00:37

Va multumesc ! Cu ce anume o ungeti ?

lena
Elena (lena) Michelle33 01 Feb 2016, 08:04

Umeda, adica cu apa simpla.

AlexandraAle595
Alexandra Ale (AlexandraAle595) 02 Dec 2016, 16:44

As putea face cozonac din aluatul acesta ? Am făcut de 3 ori cornuri si chiar ies foarte bune si pufoase, dar pt ca nu am avut curaj să fac cozonac niciodată mă gândeam să încerc din aluatul acesta de cornuri .

lena
Elena (lena) Alexandra Ale (AlexandraAle595) 02 Dec 2016, 16:54

Da, sigur merge si un cozonac din acest aluat.

PohusLucica281
Pohus Lucica (PohusLucica281) 12 Mar 2018, 12:21

Bună ziua Dna ELENA  in loc de lapte pot folosi apa?!

lena
Elena (lena) Pohus Lucica (PohusLucica281) 12 Mar 2018, 12:37

Cred ca da.