Pilaf cu ciuperci (de post)

reteta postata de

O reteta foarte binevenita  in post, dar nu numai.

Se face usor,dar este foarte gustoasa, mai ales alaturi de o salata de sezon sau de niste muraturi. Se poate folosi si orezul obisnuit, indeosebi cel cu bobul lung, dar cu orez integral este mult mai sanatos si mai gustos acest pilaf. Bobul ramane intreg si nelipicios. De regula,orezul integral fierbe mai greu decat cel obisnuit, dar daca il tineti ,in prealabil, cateva ore (1-3 ore),sa se inmoaie in apa, veti diminua considerabil timpul de fierbere.

Ingrediente

orez integral
250 g
Ciuperci proaspete
300 g
ceapa
2 buc
Morcovi
2 buc
Rosii cubulete din conserva de 300g
1 buc
poti pune si rosii proaspete
Sare
1 lingurite
Piper
1 lingurite
dupa gust
marar
1 buc
1 leg,din care folositi cat vreti
ardei verde
1 buc

Pasi de urmat

1

Tai cubulete cepele si morcovii. Ii pui la calit cu un pic de ulei


2

Adaugi ciupercile proaspete taiate marunt. Lasi sa se caleasca si acestea


3

Adaugi orezul,inmuiat in prealabil cateva ore in apa. Il calesti un pic si pe acesta,cateva minute.Apoi adaugi apa,in proportie de 2:1 fata de orez.

Mai pregatesti separat niste apa fiarta ca s-o adaugi daca mai trebuie.

4

Lasi sa fiarba orezul pana se umfla bine si aproape e fiert, e deja moale. Daca e nevoie,pe parcurs mai adaugi apa, (cand orezul nu a fiert, dar apa a scazut prea mult ).

Adaugi ardeiul verde,taiat cubulete si rosiile din conserva.Sarezi,piperezi,dupa gust

5

Cand orezul este complet fiert,la fel si legumele,stingi focul si adaugi mararul taiat marunt. Mancarea trebiue sa mai contina apa, asa cum se vede in poza, deoarece dupa ce luati de pe foc, orezul mai absoarbe apa,dar va ramane intreg. Daca fierbeti pilaful pana nu mai e deloc lichid,riscati ca orezul sa se prinda de cratita si sa se sfarme.


6

Mai lasati cratita acoperita aproximativ inca o jumatate de ora,pana se umfla bine tot orezul si serviti pilaful alaturi de o salata, la mine a fost de spanac cu castraveti.


Cantitate: 1 kg (aproximativ,ajunge pentru 5-6 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

van nuvel (01 December 2014, 18:27)

 mi a iesit super gustos pilaful !! sper sa mance sotul tot. 

Merci Lena