Ingrediente
●
Cireșe fără sâmburi
600 g
sau căpșuni, vișine, coacăze, alte fructe de pădure
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Unt
10 g
pentru uns tava și puțin pesmet - dacă aveți tava de silicon omiteți untul
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Puneți cireșele într-o tavă (28-30 cm) unsă cu unt și tapetată cu pesmet.
Eu am tava de silicon și nu am mai uns cu nimic.
Pas 2
Într-un bol puneți restul ingredientelor și le amestecați bine cu telul sau blenderul - va ieși un aluat ca de clătite.
Pas 3
Turnați-l peste cireșele din tavă.
Pas 4
Și puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 grade pentru 30-35 minute.
Pas 5
Lăsați să se rumenească - observați că va crește destul de mult, aveți grijă să fie tava mai înaltă, din aceea de pandișpan.
Pas 6
Deși crește la cuptor, după 5-10 minute, când o scoateți se va lăsa, este normal.
Pas 7
Serviți caldă, pudrată cu puțin zahăr și un eventual sos de vanilie sau de fructe.
Pas 8
Se poate coace și în forme mici, individuale și servită chiar în ele.
Aici am o felie și pentru voi, cred că destul de reprezentativă - prăjitura este foarte plăcută și gustoasă.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)