Roșii murate (varianta rapidă) Rețetă VIDEO
Această rețetă am descoperit-o din cauza unei mari pofte de roșii murate, chiar acum, în sezon plin de roșii proaspete. Nu aveam răbdare să aștept până în toamnă când se fac murăturile, așa că am stat bine pe net până am dat peste această rețetă ingenioasă.
Roșiile astfel murate se fac în 5 zile și sunt chiar murate, aromate și absolut delicioase - cantitățile în rețetă le dau exacte doar pt saramură, dar și cantitatea acesteia o calculați în funcție de cantitate de roșii și vasul în care le murați. Acesta poate fi un borcan de 5l ca la mine, sau o caserolă/cratiță cu capac - obligatoriu să vă încape în frigider.
Foarte important este să folosiți la murături apă cât mai curată, fără clor și impurități. Eu am continuat să mă bucur de apă curată filtrată cu cana Brita, de la Kitchenshop - de data asta pentru murăturile cât mai bune.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Roșii
2 kg
alegeți roșii nu foarte coapte, să fie ceva mai tari și mai mici
●
Frunze de țelină
2 legaturi
●
Usturoi
2 buc
2-3 căpățâni
●
Sare pentru murături
2 linguri
2 linguri rase
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se spală bine frunzele de țelină și mărarul.
Se aranjează un prim strat în vasul în care veți mura roșiile, la mine un borcan de 5 litri.
Pas 2
Roșiile se spală, usturoiul îl curățați.
La fiecare roșie cu un cuțit scoateți cotorul și în el puneți câte un cățel sau jumate de usturoi.
Pas 3
Pe parcurs cum le umpleți le așezați în borcan - un strat de roșii + unul de țelină cu mărar.
Pas 4
Așa continuați până umpleți borcanul, ultimul strat să fie de verdeață.
Pas 5
Pentru borcanul de 5 litri am făcut 3 litri de saramură - deci am fiert 3 litri de apă cu 6 linguri rase de sare neiodată.
Pas 6
Se toarnă saramura fierbinte în borcan.
Pas 7
Se pune capac, dar nu închis ermetic, și lăsați la temperatura camerei 5 zile să fermenteze.
Când mai treceți pe lângă borcan îl mai agitați ușor - o dată pe zi este suficient, dar nu obligatoriu.
Pas 8
Cam peste 2 zile se schimbă culoarea puțin la verdeață și începe să fie mai tulbure apa.
Pas 9
În a 4-a zi a trebuit să pun o farfurie sub borcan - a început să fermenteze mai activ și ieșea saramura din borcan.
Dacă este mai cald în bucătăria dvs., vă recomand să gustați o roșie în ziua 4 - s-ar putea să fie gata mai repede.
Pas 10
La mine au fost gata în ziua a 5-a și în bucătărie nu este f. cald.
Înainte de servire le puneți la rece 5-6 ore (acolo le și păstrați în continuare până se termină).
Și gata, savurați niște roșii murate adevărate, aromate și rapide.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(1 borcan)
Timp de preparare:
360 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)