Chec cu nucă de cocos și ciocolată albă
Un chec foarte aromat și gustos, imediat mi-a atras atenția această combinație și nu m-a dezamăgit deloc. Este foarte fraged cu aromă și gust intens de cocos, plus bucățele mici caramelizate de ciocolată albă în el.
L-am făcut de 2 ori, prima dată am folosit o marcă de ciocolată albă - s-a caramelizat mai mult și și-au schimbat culoarea bucățelele de ciocolată. Ca să mai testez o dată, al 2-lea l-am făcut cu altă marcă de ciocolată, și-a schimbat puțin culoarea ciocolata, dar se simțea mai bine decât prima. Deci recomand să luați ciocolată albă puțin mai de calitate, nu chiar cea mai ieftină.
Cred că ar merge de pus ceva zmeură, afine sau coacăze în el, pentru culoare și gust mai interesant.
Ingrediente
●
Unt
80 g
unt moale, la temperatura camerei
●
Lapte bătut/iaurt/chefir
250 ml
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Praf de copt
10 g
sau 2 lingurițe
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol puneți ouăle, zahărul, untul moale, sarea și esența de vanilie.
Mixați bine compoziția.
Pas 2
Adăugați iaurtul, iarăși amestecați.
Pas 3
Următoarea puneți făina, amestecată cu praf de copt, amestecați bine să nu fie cocoloașe.
Pas 4
Și la urmă adăugați nuca de cocos și ciocolata albă tăiată bucățele (nu foarte mici) - amestecați bine.
Pas 5
Puneți compoziția într-o tavă de chec așternută cu hârtie de copt și coaceți la cuptor preîncălzit la 180 grade timp de 50 minute. Faceți testul scobitorii înainte să-l scoateți din cuptor.
După copt îl trageți/scoateți atent din tavă, cu tot cu hârtia de copt, și lăsați să se răcească complet, acoperit de preferință cu un prosop.
Pas 6
Apoi dați la o parte hârtia de copt și porționați-l cum vă place.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(7-8 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)