Chec din compot de mere
Un chec neașteptat de bun, l-am făcut mai mult pentru experimentare - nu prea credeam că iese ceva bun din așa puține ingrediente. Este aromat (aromă de mere și scorțișoară), un pic umed, foarte consistent și vitaminos datorită stafidelor și nucilor (foarte bune în perioada de post). Un prim indicator că este bun, fetița mea l-a mâncat foarte bine, îmi tot creștea inima cu fiecare mușcătură :)
Compotul de mere nu este oricare, ar fi bine să-l preparați pe cel din rețetă (se face repede în 15 min), deși cred că se poate încerca și cu unul de casă din borcan.
Recomand cu încredere!
Ingrediente
●
Zahăr
160 g
plus 1 lingură pentru compot
●
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
●
Făină albă calitate superioară
280 g
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Scorțișoară
0.5 lingurite
●
Sare
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
●
Nucă tăiată mărunt
0.5 pahare
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Mai întâi preparați compotul:
- se pun 400 ml de apă la fiert cu 1 lingură de zahăr și 1 măr tăiat felii mici.
- când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați să fiarbă 5 min
- apoi stingeți focul și lăsați 15 min să se pătrundă.
Pas 2
Până se prepară compotul și se pătrunde, pregătiți stafidele și nucile.
Stafidele se clătesc bine cu apă, nucile le tăiați bucățele nu foarte mărunte.
Pas 3
Apoi măsurați 250ml de compot (doar compot, fără mere) și îl turnați în bolul în care se va prepara aluatul de chec.
Pas 4
Adăugați 160g de zahăr și amestecați bine până se dizolvă complet.
Pas 5
Urmează 100ml ulei, amestecați puțin cu lingura.
Pas 6
Apoi adăugați făina, amestecată cu praf de copt și scorțișoară. Amestecați bine cu un tel sau mixer să nu fie cocoloașe.
Pas 7
Și ultimele sunt stafidele și nucile, amestecați bine.
Pas 8
Turnați aluatul într-o tavă de chec așternută cu hârtie de copt.
Pas 9
Puneți la cuptor la 180 grade - o temperatură medie la cuptoarele fără temperatură - pentru 40 de min, dar în principiu aveți grijă de el - până se rumenește și trece testul scobitorii.
Va crăpa puțin, să nu vă faceți griji așa și trebuie. Îl scoateți din cuptor când este gata și lăsați 10 min în tavă.
Pas 10
Peste 10 min îl scoateți din tavă și lăsați să se răcorească bine.
Apoi îl pudrați cu zahăr pudră și serviți cu băutura preferată - ceai, lapte, cafea....
Este foarte bun și sănătos, chiar vi-l recomand.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (9 voturi)