Budinca de gris cu ciocolata

Budinca de gris cu ciocolata

Un desert simplu, rapid si foarte delicios - copiilor sigur le place la fel si adultilor :)

L-am gasit pe net intr-o pofta de ceva dulce, simplu si cu putine ingrediente. Ne-am delectat cu totii, mai ales Sofia - a fost o "momeala" dimineata ca sa mearga la gradi, i l-am adus sub nas cand dormea si imediat a deschis ochii. De obicei procedura dureaza minim 30 de minute, aici a fost cam 5 secunde.

Ingrediente

Lapte
1 l
Ciocolata
100 g
Gris
100 g
Zahar
150 g
Unt
1 lingura
Esenta de vanilie
1 buc
sau de cafea, rom, etc.

Pasi de urmat

Pas 1

Laptele se pune la fiert, cand incepe sa fiarba adaugati ciocolata si amestecati pana se dizolva complet.

Budinca de gris cu ciocolata - Pas 1
Pas 2

Apoi adaugati grisul "in ploaie", in acelasi timp amestecati laptele cu telul sa nu faceti cocoloase.

Budinca de gris cu ciocolata - Pas 2
Pas 3

Lasati sa fiarba incet pana se ingroasa, cam 5-7 minute. Apoi adaugati zaharul si vanilia. Amestecati, stingeti focul si lasati vreo ora sa se racoreasca.

Budinca de gris cu ciocolata - Pas 3
Pas 4

Dupa acest timp adaugati untul.

Budinca de gris cu ciocolata - Pas 4
Pas 5

Si blendati bine compozitia, sa fie cat mai fina la vedere si gust - cam 8-10 minute la viteza maxima.

Budinca de gris cu ciocolata - Pas 5
Pas 6

Turnati compozitia in pahare sau cupe si o puneti la frigider pe 2-3 ore(pentru cei nerabdatori:) sau peste noapte.

Este foarte buna, aromata, dulce si cremoasa.

Pofta Buna!

Budinca de gris cu ciocolata - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1200 ml (5-6 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)
Sursa: say7.ru

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

CARMEN MIRCI
carmen 69 (CARMEN MIRCI) 04 Apr 2016, 23:33

Daca pun fulgi de ovaz  ( nu sunt fini) ce cantitate pun? Va ramane la fel de fina dupa ce face cu blenderul? Cata cacao pun in loc de ciocolata? Multumesc.

lena
Elena (lena) carmen 69 (CARMEN MIRCI) 05 Apr 2016, 09:31

Puneti la fel, 100g - cred ca va ramane, si ovazul este moale si cremos dupa ce fierbe. Cred ca am undeva pe aici si budinca cu ovaz.

Puneti cam 3 linguri de cacao.

Melanie
Melanie 26 Jan 2015, 14:03

Iată si ultima porție 😃. S-a mâncat si calda si rece.

Poza mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 26 Jan 2015, 13:10

Acest desert m-a lăsat fără cuvinte si asta nu pt ca este ceva fabulos ci pt ca mi-a depășit cu mult asteptarile. Nu mi-am închipuit vreodată ca ceva așa simplu de facut poate fi un desert chiar rafinat. Nici nu vreau sa ma gândesc câte chimicale am mâncat prin cofetarii de fițe sub denumirea de budinca/șarlotă de ciocolata când exista varianta asta atât se simpla si naturală. Ai mei, cu mine in frunte, sunt mari consumatori de deserturi cu ciocolata/cacao si am savurat cu mare plăcere acest desert. Chiar ca merita încercat!😄

cezar
cezar 21 Jul 2012, 10:28

foarte delicios mic dejun (desert)eu am anlocuit ciocolata cu cacao neagra

Poza mea pentru reteta:
Geea
Geea 01 Apr 2012, 14:42

Intradevar o budinca foarte buna. Le-a placut copiilor si nu numai...

Poza mea pentru reteta:
crismi
crismi 20 Feb 2012, 13:40

Aceasta budinca se face foarte repede, exceptand faptul ca trebuie sa astepti cat e la frigider, si este o alternativa foarte buna la prafurile de budinca cu "E-uri". In loc de ciocolata, am pus 2 linguri de cacao.Multumesc !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Ionela-Florina
Ionela-Florina 20 Oct 2011, 18:49

este super delicioasa

Nota mea pentru reteta:
vicusha
vicusha 17 Oct 2011, 13:28

super reteta, numai ca eu inlocuiesc laptele cu compot de mere ( fetita mea e alergica la lapte), mai adaug si marul decojit din compot si folosesc aceeasi metoda de pregatire, e super fina si gustoasa, fetita o maninca si calda, nu mai astepta sa se raceasca

Nota mea pentru reteta:
laurairina13
laurairina13 14 Oct 2011, 14:13

Scuze, incercam sa comentez la o alta reteta de a ta si vad ca mi-a aparut comentariul si aici. Poate poti sa il stergi tu..Multumesc :)

laurairina13
laurairina13 14 Oct 2011, 14:10

Am gatit dupa reteta ta si  in sfarsit mi-a iesit si mie mancarica de cartofi precum cea facuta de soacra! sotul a fost incantat!  Eu o faceam fara adaos de faina si nu iesea sosul mai gros. 

Arata toate comentariile