Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
2 linguri
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Ulei de floarea soarelui
5 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Turnati uleiul de floarea soarelui intr-o tava de cuptor, ungeti cu el si peretii tavii.
Merele le spalati, scoateti cotorul, le taiati bucatele mici si le distribuiti uniform in tava. Presarati peste mere 3 linguri de zahar, dupa care puneti tava la cuptor pentru aproximativ 30 de min.
Pas 2
In acest timp fierbeti orezul intr-o cantitate f.mare de apa. Aproximativ o unitate de orez la 5-6 unitati apa.
Pas 3
Dupa ce a fiert orezul, il strecurati printr-o sita si il clatiti cu apa rece.
Pas 4
Intr-un bol bateti cu mixerul untul si restul de zahar, adaugati faina, vanilia si ouale, mai bateti putin sa se amestece bine.
Pas 5
Dupa jumatate de ora la cuptor, merele isi schimba putin culoarea, se vestejesc si lasa suc.
Scoateti atunci tava din cuptor.
Pas 6
Peste mere distribuiti uniform orezul fiert.
Pas 7
Peste orez turnati compozitia de unt, zahar, oua, etc si puneti tava iarasi la cuptor.
Pas 8
Lasati la cuptor pana cand orezul se rumeneste usor. Scoateti tava, o lasati putin sa se racoreasca.
Pas 9
Rasturnati budinca pe o farfurie, asa ca merele caramelizate sa fie sus. Daca mai raman felii de mar in tava le luati atent cu o spatula si le aranjati peste budinca. Se mananca si calda si rece - este absolut delicioasa.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(4-5 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (7 voturi)