Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
2 linguri
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Ulei de floarea-soarelui
5 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Turnați uleiul de floarea-soarelui într-o tavă de cuptor, ungeți cu el și pereții tăvii.
Merele le spălați, scoateți cotorul, le tăiați bucățele mici și le distribuiți uniform în tavă. Presărați peste mere 3 linguri de zahăr, după care puneți tava la cuptor pentru aproximativ 30 de min.
Pas 2
În acest timp fierbeți orezul într-o cantitate f. mare de apă. Aproximativ o unitate de orez la 5-6 unități apă.
Pas 3
După ce a fiert orezul, îl strecurați printr-o sită și îl clătiți cu apă rece.
Pas 4
Într-un bol bateți cu mixerul untul și restul de zahăr, adăugați făina, vanilia și ouăle, mai bateți puțin să se amestece bine.
Pas 5
După jumătate de oră la cuptor, merele își schimbă puțin culoarea, se veștejesc și lasă suc.
Scoateți atunci tava din cuptor.
Pas 6
Peste mere distribuiți uniform orezul fiert.
Pas 7
Peste orez turnați compoziția de unt, zahăr, ouă, etc și puneți tava iarăși la cuptor.
Pas 8
Lăsați la cuptor până când orezul se rumenește ușor. Scoateți tava, o lăsați puțin să se răcorească.
Pas 9
Răsturnați budinca pe o farfurie, așa ca merele caramelizate să fie sus. Dacă mai rămân felii de măr în tava le luați atent cu o spatulă și le aranjați peste budincă. Se mănâncă și caldă și rece - este absolut delicioasă.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(4-5 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (7 voturi)