Budinca cu mere si orez

Budinca cu mere si orez

O budinca deosebita - cu aroma puternica de mere caramelizate si unt - este mai repede o prajitura.Se prepara foarte usor, este sanatoasa si se poate da si la copii. Din pacate nu am poza la sectiune, s-a mancat foarte repede :)

Ingrediente

Mere ionatan
500 g
Orez
130 g
Zahar
1 pahare
Unt
50 g
Oua
3 buc
Faina alba calitate superioara
2 linguri
Esenta de vanilie
1 buc
Ulei de floarea soarelui
5 linguri

Pasi de urmat

1

Turnati uleiul de floarea soarelui intr-o tava de cuptor, ungeti cu el si peretii tavii.

Merele le spalati, scoateti cotorul, le taiati bucatele mici si le distribuiti uniform in tava. Presarati peste mere 3 linguri de zahar, dupa care puneti tava la cuptor pentru aproximativ 30 de min.

2

In acest timp fierbeti orezul intr-o cantitate f.mare de apa. Aproximativ o unitate de orez la 5-6 unitati apa.

3

Dupa ce a fiert orezul, il strecurati printr-o sita si il clatiti cu apa rece.

4

Intr-un bol bateti cu mixerul untul si restul de zahar, adaugati faina, vanilia si ouale, mai bateti putin sa se amestece bine.

5

Dupa jumatate de ora la cuptor, merele isi schimba putin culoarea, se vestejesc si lasa suc.

Scoateti atunci tava din cuptor.

6

Peste mere distribuiti uniform orezul fiert.

7

Peste orez turnati compozitia de unt, zahar, oua, etc si puneti tava iarasi la cuptor.

8

Lasati la cuptor pana cand orezul se rumeneste usor. Scoateti tava, o lasati putin sa se racoreasca.

9

Rasturnati budinca pe o farfurie, asa ca merele caramelizate sa fie sus. Daca mai raman felii de mar in tava le luati atent cu o spatula si le aranjati peste budinca. Se mananca si calda si rece - este absolut delicioasa.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (4-5 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 37

SimionMagda636
Simion Magda (SimionMagda636) 18 mai 2019, 23:37

Am facut aceasta reteta si a iesit buna insa nu este asa de "bronzata" ca in poza ta Leana deoarece nu cred ca am avut destula rabdare sa caramelizez merele. Mi s.a parut un pic uscata deoarece orezul a absorbit toata zeama de la mere. O sa o refac so o sa vad a doua oara cum iese. 

anamarculescu
anamarculescu 09 mar 2016, 23:40

Cam asa arata budinca mea. Sper sa se incarce acum, am incercat de cateva ori sa o uploadez 😊

Poza mea pentru reteta:
anamarculescu
anamarculescu 08 mar 2016, 06:13

Nota mea pentru reteta:
Ninuta   Andrei
Ninuta Andrei 15 oct 2014, 13:21

Va multumesc pentru reteta. Budinca este delicioasa si a fost imediat savurata de micutul nostru.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 18 oct 2013, 20:33

Buna.Si ea buna rau.Am mancat aproape jumatate !!! Si mie mi s-au lipit merele.Adica mai exact, cand am intors au ramas in tava,dar nu erau lipite,fiind umed. Le-am luat frumos cu paleta si le-am pus unde lipseau. Si eu am vreo doua retete cu aceasta budinca,dar mult mai complicate, Cu merele taiate felii subtiri,puse in "picioare" una langa alta,in straturi..etc. Asta e la fel de gustoasa si mult mai simplu de facut. (Poza nu e prea reusita fiind facuta acuma,pe seara,si nu e lumina buna).  Nu stiu daca sa-ti mai multumesc ,ca ma bagi in spital cu atatea bunatati. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tanicelu
tanicelu 08 iul 2013, 16:33

buna Lena pot sa pun piersici sau caise in loc de mere?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) tanicelu 08 iul 2013, 18:35

Cred ca poti.

merryy4ever
merryy4ever 20 oct 2012, 20:10

Am facut aceasta budinca azi ,mi-a iesit ,este foarte gustoasa,merita sa o incercati.multumim pt reteta la lena. 

Nota mea pentru reteta:
mourishka
mourishka 14 apr 2012, 19:08

cand fierb orezul nu trebuie sa-l indulcesc cu zahar, sau se indulceste la cuptor cu restul ingredientelor?
PS: foarte bune retele, iti urez numai bine!

Nota mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 23 feb 2012, 21:36

Delicios si usor! Un desert rapid si bun de avut in casa la ceai. Ne-am delectat cu bucurie din el. Multumesc, Lena!

Poza mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 21 sep 2010, 10:43

Cand am pere in casa Imi place sa asociez mere cu pere la aceasta prajitura. Incercati sa puneti o para in loc de un mar si veti avea un gust deosebit cu fructe de toamna.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile