Orez fiert cu mirodenii

Orez fiert cu mirodenii

O garnitura clasica, dar putin variata. Am pus in ea mirodenii si am schimbat procedura clasica de firebere a orezului. Orezul nu este lipicios dar aromat si gustos.

Ingrediente

Ceapa alba
1 buc
Usturoi
4 buc
catei
Ulei de floarea soarelui
50 ml
sau ulei de masline
Orez prefiert - bob lung
1 pahar
Apa
3 pahare
Patrunjel uscat
1 lingurita
Busuioc uscat
0.5 lingurite
Unt
50 g
Sare
1 lingura

Pasi de urmat

1

Ceapa si usturoiul se taie marunt.

2

Intr-un ceaun sau cratita teflonata se caleste ceapa si usturoiul in ulei.

3

Cand ceapa si usturoiul usor se moaie, se adauga orezul. Se calesc impreuna pana cand orezul incepe sa fie usor prajit.

Atentie, orezul nu trebuie spalat, este prefiert.

4

Apoi se adauga apa, sarea dupa gust, mirodeniile. Cand incepe sa fiarba, se lasa la foc mic 30-40 min.

Din cand in cand se amesteca.

5

Dupa ce orezul se umfla, dar inca mai are apa, se adauga untul. Se amesteca si se lasa inca 10 min.

6

Apoi se stinge focul si se lasa vreo jumatate de ora sa se umfle bine.

 

7

Se serveste cu carne, peste, legume, etc.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)
Colectii: Garnituri, Orez

Comentarii

giorgia
carmen (giorgia) 18 feb 2010, 12:11

cum procedez daca vreau sa folosesc orez normal? sau e musai sa folosesc pe cel prefiert cu bob lung?

lena
Elena (lena) carmen (giorgia) 18 feb 2010, 12:14

Pentru aceasta reteta merge anume orezul prefiert pentru ca nu trebuie spalat si se caleste in ulei. Dar daca vrei sa adaptezi putin la ce ai in casa, poti sa treci peste pasul cu calirea orezului si pui orez de care ai. Doar ai grija sa nu-l rasfierbi, altfel va fi terci.

giorgia
carmen (giorgia) 18 feb 2010, 12:33

multumesc mult! dat fiind ca sunt incepatoare in ale bucatariei, mai bine dau fuga si cumpar orezul prefiert, asa am siguranta ca nu gresesc

dianatimbus
Diana Timbus (dianatimbus) 02 sep 2010, 10:30

E mult mai usor de pregatit orezul conform acestei retete. Mercic de idee, chiar azi vreau sa fac orez cu pulpe de pui.

Creola
Creola 06 sep 2010, 13:06

Si ma credeam grozava...dar spalam tot orezul care il foloseam , fie normal sau prefiert. Foarte bun sfatul. Cred ca o sa prepar orezul pentru pilaf  in continuare cu ulei, fiinca folosesc prea des untul(la deserturi).

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 13 sep 2010, 14:25

merge si cu orez  normal, numai ca nu se ajunge la stadiul de ''usor prajit'' - se fierbe normal la foc mic, amestecand in el!

Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 21 sep 2010, 10:50

Pentru incepatori am putea sa spunem ca cel mai gustos orez este cel fiert in supa de pasare. Cand aveti supa de pasare inlocuiti-o cu apa si veti avea un orez mult mai gras si gustos.

tiki
tiki 16 ian 2015, 13:28

Buna. Am facut aceasta reteta in totalitate, plus toate ingredientele si de la Orezul cu curry si legume. Hahaha. F. f. bun. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: