Orez fiert cu mirodenii

Orez fiert cu mirodenii

O garnitură clasică, dar puțin variată. Am pus în ea mirodenii și am schimbat procedura clasică de fierbere a orezului. Orezul nu este lipicios, dar aromat și gustos.

Ingrediente

Ceapă albă
1 buc
   
Usturoi
4 buc
căței
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
sau ulei de măsline
Orez prefiert - bob lung
1 pahar
   
Apă
3 pahare
   
Pătrunjel uscat
1 lingurita
   
Busuioc uscat
0.5 lingurite
   
Unt
50 g
   
Sare
1 lingura
   

Pași de urmat

Pas 1

Ceapa și usturoiul se taie mărunt.

Orez fiert cu mirodenii - Pas 1
Pas 2

Într-un ceaun sau cratiță teflonată se călește ceapa și usturoiul în ulei.

Orez fiert cu mirodenii - Pas 2
Pas 3

Când ceapa și usturoiul ușor se moaie, se adaugă orezul. Se călesc împreună până când orezul începe să fie ușor prăjit.

Atenție, orezul nu trebuie spălat, este prefiert.

Orez fiert cu mirodenii - Pas 3
Pas 4

Apoi se adaugă apa, sarea după gust, mirodeniile. Când începe să fiarbă, se lasă la foc mic 30-40 min.

Din când în când se amestecă.

Orez fiert cu mirodenii - Pas 4
Pas 5

După ce orezul se umflă, dar încă mai are apă, se adaugă untul. Se amestecă și se lasă încă 10 min.

Orez fiert cu mirodenii - Pas 5
Pas 6

Apoi se stinge focul și se lasă vreo jumătate de oră să se umfle bine.

 

Orez fiert cu mirodenii - Pas 6
Pas 7

Se servește cu carne, pește, legume, etc.

Poftă Bună!

Orez fiert cu mirodenii - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 5 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)
Colecții: Garnituri, Orez

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

giorgia
carmen (giorgia) 18 Feb 2010, 12:11

cum procedez daca vreau sa folosesc orez normal? sau e musai sa folosesc pe cel prefiert cu bob lung?

lena
Elena (lena) carmen (giorgia) 18 Feb 2010, 12:14

Pentru aceasta reteta merge anume orezul prefiert pentru ca nu trebuie spalat si se caleste in ulei. Dar daca vrei sa adaptezi putin la ce ai in casa, poti sa treci peste pasul cu calirea orezului si pui orez de care ai. Doar ai grija sa nu-l rasfierbi, altfel va fi terci.

giorgia
carmen (giorgia) 18 Feb 2010, 12:33

multumesc mult! dat fiind ca sunt incepatoare in ale bucatariei, mai bine dau fuga si cumpar orezul prefiert, asa am siguranta ca nu gresesc

dianatimbus
Diana Timbus (dianatimbus) 02 Sep 2010, 10:30

E mult mai usor de pregatit orezul conform acestei retete. Mercic de idee, chiar azi vreau sa fac orez cu pulpe de pui.

Creola
Creola 06 Sep 2010, 13:06

Si ma credeam grozava...dar spalam tot orezul care il foloseam , fie normal sau prefiert. Foarte bun sfatul. Cred ca o sa prepar orezul pentru pilaf  in continuare cu ulei, fiinca folosesc prea des untul(la deserturi).

Nota mea pentru rețetă:
Lavi
Lavi 13 Sep 2010, 14:25

merge si cu orez  normal, numai ca nu se ajunge la stadiul de ''usor prajit'' - se fierbe normal la foc mic, amestecand in el!

Nota mea pentru rețetă:
amalia80
amalia80 21 Sep 2010, 10:50

Pentru incepatori am putea sa spunem ca cel mai gustos orez este cel fiert in supa de pasare. Cand aveti supa de pasare inlocuiti-o cu apa si veti avea un orez mult mai gras si gustos.

tiki
tiki 16 Jan 2015, 13:28

Buna. Am facut aceasta reteta in totalitate, plus toate ingredientele si de la Orezul cu curry si legume. Hahaha. F. f. bun. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: