Ingrediente
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
sau ulei de masline
●
Orez prefiert - bob lung
1 pahar
●
Patrunjel uscat
1 lingurita
●
Busuioc uscat
0.5 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Ceapa si usturoiul se taie marunt.
Pas 2
Intr-un ceaun sau cratita teflonata se caleste ceapa si usturoiul in ulei.
Pas 3
Cand ceapa si usturoiul usor se moaie, se adauga orezul. Se calesc impreuna pana cand orezul incepe sa fie usor prajit.
Atentie, orezul nu trebuie spalat, este prefiert.
Pas 4
Apoi se adauga apa, sarea dupa gust, mirodeniile. Cand incepe sa fiarba, se lasa la foc mic 30-40 min.
Din cand in cand se amesteca.
Pas 5
Dupa ce orezul se umfla, dar inca mai are apa, se adauga untul. Se amesteca si se lasa inca 10 min.
Pas 6
Apoi se stinge focul si se lasa vreo jumatate de ora sa se umfle bine.
Pas 7
Se serveste cu carne, peste, legume, etc.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(5 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
5 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)