Ingrediente
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
sau ulei de măsline
●
Orez prefiert - bob lung
1 pahar
●
Pătrunjel uscat
1 lingurita
●
Busuioc uscat
0.5 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Ceapa și usturoiul se taie mărunt.
Pas 2
Într-un ceaun sau cratiță teflonată se călește ceapa și usturoiul în ulei.
Pas 3
Când ceapa și usturoiul ușor se moaie, se adaugă orezul. Se călesc împreună până când orezul începe să fie ușor prăjit.
Atenție, orezul nu trebuie spălat, este prefiert.
Pas 4
Apoi se adaugă apa, sarea după gust, mirodeniile. Când începe să fiarbă, se lasă la foc mic 30-40 min.
Din când în când se amestecă.
Pas 5
După ce orezul se umflă, dar încă mai are apă, se adaugă untul. Se amestecă și se lasă încă 10 min.
Pas 6
Apoi se stinge focul și se lasă vreo jumătate de oră să se umfle bine.
Pas 7
Se servește cu carne, pește, legume, etc.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(5 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
5 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)