Plăcinte cu brânză, mărar și ceapă verde, la tigaie
Plăcintele sunt slăbiciunea mea, îmi place să le fac, să le mănânc și întotdeauna încerc să învăț variante noi și gustoase.
Acestea le fac de vreo 3-4 luni, atunci când am chef de plăcinte, dar rapide și să mai utilizez din iaurtul care expiră prin frigider :) Sunt MINUNATE, chiar dacă nu sunt adeptă gătitului în ulei, nici nu vă dați seama atât de fragede sunt și chiar nu sunt uleioase.
Știam că aluatul ăsta cu iaurt merge bine la Turte cu telemea, de exemplu, dar în plăcinte este și mai bun. Vi le recomand cu încredere, chiar sunt sigură că vă place la toată lumea - cine a gustat la mine au rămas f.impresionați.
Ingrediente
●
Lapte bătut/iaurt/chefir
500 ml
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
●
Sare
1 lingurita
plus sare pentru umplutură, după gust
●
Făină albă calitate superioară
500 g
aproximativ
●
Ulei de floarea-soarelui
200 ml
●
Brânză de vaci
1 kg
-să fie brânza mai uscată;
-eu mai adaug și puțină telemea de oi pentru un gust mai bun, dar nu este obligatoriu;
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol turnați iaurtul, adăugați sare și bicarbonat de sodiu - amestecați și lăsați 10 minute la o parte.
Pas 2
După acest timp adăugați făina și începeți să frământați aluatul.
Pas 3
Amestecați mai întâi cu o lingură până se prinde făina - dacă iese prea lichid și moale aluatul mai adăugați făină. Ar trebui să vă iasă un aluat moale, puțin lipicios.
Pas 4
Scoateți compoziția pe masa presărată cu făină și frământați ușor până obțineți un aluat uniform și moale.
Pas 5
Împărțiți aluatul în aproximativ 15 bucăți egale.
Pas 6
Pe masa presărată cu făină formați bile de aluat, le dați la o parte și le ungeți cu puțin ulei.
Le lăsați la odihnit vreo 25-30 de minute, nu trebuie acoperite, uleiul de la suprafață nu le va lăsa să se usuce.
Pas 7
În acest timp pregătiți umplutura - într-un bol amestecați brânza, verdețurile, ouă și sare după gust.
Aș recomanda să o faceți puțin mai sărată decât vă place - la plăcinte, colțunași așa se face, pentru că aluatul mai ia din sare.
Pas 8
După ce s-au odihnit bilele, luați câte una și cu mâinile o aplatizați puțin - să fie cam de 8-10cm diametru.
Puneți cam 1 lingură de umplutură în mijloc.
Pas 9
Aduceți marginile spre centru și le prindeți cu degetele.
Pas 10
După ce le-ați prins pe toate, le lipiți bine și ușor apăsați pe bila formată - să fie la final cam de 1 cm grosime.
Pas 11
Asta va fi plăcinta finală, pe care o vom prăji în ulei încins. La fel formați și restul plăcintelor.
Pas 12
Încălziți bine o tigaie cu ulei și rumeniți plăcintele pe ambele părți. Uleiul trebuie încins bine ca să nu se absoarbă în aluat și plăcinte - dar după ce ați pus plăcintele pe tigaie faceți focul mai mic și aveți grijă să le întoarceți la timp.
Aici începusem cu 1 plăcintă pe tigaie, dar durează cam mult până le faceți pe toate.
Pas 13
Dar m-am șmecherit și am început să pun câte 3 pe tigaie.
Pas 14
Pe parcurs cum se fac le puneți una peste alta și le serviți calde sau reci - sunt bune în orice fel.
Pas 15
Delicioase, moi, pufoase - Sofia cum le vede le și ia de pe farfurie - de obicei o convingem să mănânce, aici chiar nu trebuie :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1500 g
(15-20 bucăți)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (21 voturi)