Ingrediente
●
Ciuperci pleurotus
500 g
●
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
●
Sare
1 lingura
după gust
●
Verdeață (mărar, pătrunjel)
2 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Primul pas este să înmuiați nuca de caju în apă peste noapte - sau măcar 4-5 ore.
Pas 2
Ciupercile Pleurotus se spală bine și se scurg de apă.
Pas 3
Le tăiați feliuțe lungi și subțiri.
Pas 4
Adăugați uleiul, zeama de la jumătate de lămâie, 1 linguriță de sare și usturoiul pisat. Amestecați bine și puneți la frigider peste noapte, să se marineze bine. Dacă vă grăbiți este suficient și 4 ore.
Dacă vreți și mai repede, și nu neapărat raw - căliți ciupercile cu ulei, apă și sare - adăugați apoi sarea, usturoiul și zeama de lămâie.
Pas 5
După ce s-a înmuiat bine nuca de caju pregătim laptele de caju:
- spălați bine caju-ul de apa în care a stat, adăugați-l în blender, turnați 1.5 litri de apă rece/caldă și 1 linguriță de sare.
Pas 6
Blendați bine 3-4 minute.
Pas 7
Turnați laptele de caju în bolul cu ciuperci, amestecați bine și potriviți de sare și lămâie dacă mai este nevoie.
Pas 8
După preferință, adăugați verdeața tocată.
Pas 9
Pe perioada de iarnă, puteți s-o încălziți ușor - sau o mâncați așa rece.
Poftă bună!
Cantitate:
2 l
(6-7 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
300 min
Data publicării: