Ingrediente
●
Ciuperci pleurotus
500 g
●
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
●
Sare
1 lingura
dupa gust
●
Verdeata (marar, patrunjel)
2 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Primul pas este sa inmuiati nuca de caju in apa peste noapte - sau macar 4-5 ore.
Pas 2
Ciupercile Pleurotus se spala bine si se scurg de apa.
Pas 3
Le taiati feliute lungi si subtiri.
Pas 4
Adaugati uleiul, zeama de la jumatate de lamaie, 1 lingurita de sare si usturoiul pisat. Amestecati bine si puneti la frigider peste noapte, sa se marineze bine. Daca va grabiti este suficient si 4 ore.
Daca vreti si mai repede, si nu neaparat raw - caliti ciupercile cu ulei, apa si sare - adaugati apoi sarea, usturoiul si zeama de lamaie.
Pas 5
Dupa ce s-a inmuiat bine nuca de caju preparam laptele de caju:
- spalati bine caju-ul de apa in care a stat, adaugati-l in blender, turnati 1.5 litri de apa rece/calda si 1 lingurita de sare.
Pas 6
Blendati bine 3-4 minute.
Pas 7
Turnati laptele de caju in bolul cu ciuperci, amestecati bine si potriviti de sare si lamaie daca mai este nevoie.
Pas 8
Dupa preferinta, adaugati verdeata tocata.
Pas 9
Pe perioada de iarna, puteti s-o incalziti usor - sau o mancati asa rece.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 l
(6-7 portii)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
300 min
Data publicarii: