Biscuiti cu nuca de cocos si ovaz(de post)

Biscuiti cu nuca de cocos si ovaz(de post)

Absolut fenomenali acesti biscuiti - aromati, crocanti la exterior, fragezi si moi inauntru - singura intrebare a sotului dupa ce a mancat vreo 5 dintr-o inghititura a fost - "Mai faci si maine?"

As zice ca sunt printre cei mai reusiti biscuiti pe care i-am incercat pana acum, un tandem perfect de ingrediente sanatoase si gust extraordinar - si cea mai tare faza este ca se fac in cam 15 minute, plus 10-15 minute la cuptorul preincalzit.

Eu sunt mare fan si utilizator a fulgilor de ovaz, plini de vitamine, fibre, minerale - si caut intotdeauna modalitati cat mai gustoase de a le introduce in alimentatia familiei si mai ales a Sofiei. Azi dimineata inainte sa mearga la gradi, a savurat 2 biscuiti si sunt cu inima impacata ca a mancat sanatos copilul.

Deci neaparat sa-i incercati!

Apropo, in loc de nuca de cocos puteti pune fulgi de migdale si esenta de migdale, azi urmeaza sa fac si varianta asta...

Ingrediente

Faina integrala de grau
70 g
sau faina alba
Nuca de cocos
60 g
razuita uscata
Fulgi de ovaz
75 g
fulgi mai mari integrali
Ulei de floarea soarelui
6 linguri
sau 100g unt moale
Miere
1 lingura
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
stins cu 2 linguri de otet sau suc de lamaie
Zahar
50 g
Apa
7 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol amestecati faina, fulgii de ovaz, nuca de cocos si zaharul.

Biscuiti cu nuca de cocos si ovaz(de post) - Pas 1
Pas 2

Amestecati uleiul cu mierea.

Biscuiti cu nuca de cocos si ovaz(de post) - Pas 2
Pas 3

Adaugati bicarbonatul stins cu otet, amestecati putin.

Biscuiti cu nuca de cocos si ovaz(de post) - Pas 3
Pas 4

Turnati acest amestec in bolul cu faina.

Biscuiti cu nuca de cocos si ovaz(de post) - Pas 4
Pas 5

Adaugati si apa, amestecati cu mainile bine - va fi un aluat destul de faramicios, usor lipicios.

Biscuiti cu nuca de cocos si ovaz(de post) - Pas 5
Pas 6

Singura problema la acesti biscuiti este ca nu puteti sa-i  formati simplu cu mainile - din cauza aluatului faramicios.

Dar se rezoolva daca modelati biscuitii intr-o lingura de inghetata(dar si una simpla mai adanca). Puneti cate putin si presati bine sa fie plina lingura pana la margini.

Biscuiti cu nuca de cocos si ovaz(de post) - Pas 6
Pas 7

Apoi usor impingeti si observati ca aluneca bine si iese din lingura.

Autorul retetei zice sa intoarceti lingura si sa scuturati biscuitii in tava, la mine nu a mers, doar scosi alunecand din lingura.

Biscuiti cu nuca de cocos si ovaz(de post) - Pas 7
Pas 8

Aici toti biscuitii gata de pus la cuptor.

Mi-au iesit fix 18 bucati - recomand sa faceti din start portie dubla, pentru ca se topesc tare repede din farfurie.

Biscuiti cu nuca de cocos si ovaz(de post) - Pas 8
Pas 9

Se coc la cuptor preincalzit timp de 10-15 minute, sau pana se rumenesc frumos. Aveti grija ca se fac destul de repede si mai ales la fund.

Biscuiti cu nuca de cocos si ovaz(de post) - Pas 9
Pas 10

Lasati sa se raceasca bine apoi savurati.

Desi aluatul crud este destul de faramicios, biscuitii se tin bine si sunt taman buni.

Pofta Buna!

Biscuiti cu nuca de cocos si ovaz(de post) - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (18-20 bucati)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (18 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 82

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 23 May 2023, 21:42

I-am facut azi acesti bicsuiti, am respectat reteta doar ca am adaugat cam o lingura de alune torefiate si farimitate.

Ies ft ft buni, si da, chiar ft putini dintr-o portie 😄

Data viitoare fac si alte combinatii de cereale si nuci, fructe uscate, dar fac portie dubla 👍

Multumesc Lena pentru reteta!

Esti minunata! 😘😘

Poza mea pentru reteta:
Camelia camy
Camelia camy 07 Mar 2023, 18:17

Super buni , abia i-am scis din cuptor, exact ceea ce căutam , Multumesc pentru reteta

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Diada
Diana Daria (Diada) 20 Dec 2022, 19:11

Lena, se coc cu hartie de copt sau fara? Multumesc☺

lena
Elena (lena) Diana Daria (Diada) 20 Dec 2022, 19:14

Merg si fara.😉

Crista
Cristina Sabau (Crista) 04 Apr 2016, 06:27

Am făcut și eu! !!! Subt delicioși! Ne plac f mult. Am făcut 2 porții. ... una rețeta originală si una cu puțină nucă in lic de toată cantitatea de cocos. Dar nu mi s au întărit. ..si nu stiu ubde am greșit :( .... sunt moi.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Alionutza
Alionutza 26 Aug 2015, 17:56

Buna! Am incercat si eu acesti biscuiti super gustosi si sanatosi! Am gatit 2 variante: 1 - cu nuca de cocos, susan si cacao, 2 - susan si seminte de floarea-soarelui. Doar un lucru m-a intristat... la a 2-a varianta biscuitii s-au lipit foarte tare de hirtia de copt. De ce oare?

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
DorinaB
DorinaB 05 Jun 2015, 00:51

Lena esti o minune, demult vroiam reteta cu biscuiti de ovas, "'ofiseanie"", cum ii spune la noi, am maruntit mai bine fulgii si am adaugat si o multime de seminte(dovleac, floarea soarelui, migdale, susan) maruntite sa se primeasca ca cei din comert, dar am pus mai putin zahar,  imi plac la nebunie!!! Cind le maninc stiu ca primesc o portie de sanatate si fibre!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Veronica BB
Veronica (Veronica BB) 05 Mar 2014, 20:32

Nu am avut timp sa-i modelez asa ca i-am turtit ca pe chiftele si i-am ,, aruncat'' in tava . Am pus si stafide si sunt foarte buni !    Notele de la cei care au mancat sunt urmatoarele : cu multumiri pentru reteta !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Galia
Galia 04 Feb 2014, 22:27

Sunt incantata, deliciosi biscuitii !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 14 Dec 2013, 23:05

Buna seara. Cand am citit ca ies putine,m-am bucurat sa nu mananc mult.Dar nici chiar asa. Cand am ajuns la a 6-a am vazut ca nu mai am "material",si atunci am facut 6 si cu lingura normala. F.bine a mers cu lingura de inghetata,mai ales ca pe fund are o sarma care gliseaza la strangerea de coada (hahaha) si iese f,fain aluatul.Probabil lingura mea de inghetata e mai adanca...??? Dar biscuitii,  splendizi, se topesc in gura,aromati.Mai fac precis ca merge f.repede.I-am pus pe "raftul" de sus in cuptor,am facut exact reteta,cu faina integrala si - in poza - parca sunt chiftele..Multumesc. Pupici si noapte buna.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cristina Maria
Cristina Maria 05 Nov 2013, 22:14

Buna!

Tocmai am facut aceasta reteta, din start in portie dubla, si sunt deliciosi. Parintii mei inca "se cearta" care sa manance mai multi. Multumesc Lena! Chiar cautam o reteta de biscuiti cu fulgi de ovaz, preferatii mei la micul dejun.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile