Dovleac copt cu usturoi și busuioc
Vă spuneam că anul acesta avem dovleci mulți din grădina de acasă, după ce ne-am săturat bine de plăcintă cu dovleac am dat întâmplător peste această rețetă. Sinceră să fiu am fost sceptică pe parcursul la tot procesul de preparare (și nu aveam de pierdut, că se strică dovlecii dacă nu-i gătesc), dar rezultatul a fost uimitor. Soțul a cerut a 2-a porție, a recunoscut și el că nu s-a așteptat la așa un gust fain.
Noi l-am servit cu brânză și smântână, fără carne și alte legume, am avut o cină foarte sățioasă și deosebită.
La gust aș zice că este ceva mediu între morcov copt și cartofi, chiar merită să încercați.
Ingrediente
●
Ulei de măsline
50 ml
sau ulei simplu
●
Busuioc uscat
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Dovleacul se curăță de coajă și semințe, se taie felii cam de 1-1.5 cm grosime.
Pas 2
Uleiul se amestecă cu sarea, busuiocul și usturoiul pisat.
Pas 3
Aranjați dovleacul într-o tavă de cuptor.
Folosind o pensulă ungeți feliile de dovleac cu amestecul de ulei și mirodenii.
Pas 4
Îl puneți la cuptor pentru 40 de minute la 200 grade.
La mine s-a copt frumos deasupra și s-a rumenit și dedesubt.
Pas 5
Lăsați cam 15 minute să se răcorească și serviți cu orice vă place - ca garnitură de legume, sau pe lângă niște brânză cu smântână.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(3-4 porții)
Timp de preparare:
35 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării: