Ingrediente
●
Calamar
500 g
proaspeți sau congelați (deja curățați)
●
Ceapă albă
1 buc
sau puteți pune ceapă verde
●
Maioneză
200 g
am "diluat-o" cu iaurt, să fie mai light
●
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Eu am avut calamari congelați de la OceanFish.
I-am lăsat puțin să se decongeleze.
Pas 2
Am pus o cratiță cu apă și puțină sare la fiert, când începe să clocotească puneți calamarii.
Îi lăsați să fiarbă 2-3 minute (nu mai mult!) din momentul când apa iarăși fierbe.
Se scot imediat în apă rece și îi lăsați acolo până se răcesc bine - așa vor fi moi și gustoși, dacă îi fierbeți prea mult vor deveni tari și elastici ca niște gume.
Pas 3
Fierbeți și ouăle între timp - aici deja am pregătiți calamarii și ouăle pentru salată.
Pas 4
Ceapa se taie julien și se opărește 2 minute cu apă clocotită - să nu fie iute în salată.
Dacă puneți ceapă verde nu trebuie opărită.
Pas 5
Într-un bol adânc puneți porumbul, ceapa (scurse bine de apă).
Pas 6
Tăiați calamarii felii subțiri și lungi.
Pas 7
La fel tăiați și ouăle - felii mai lungi.
Pas 8
Amestecați toate ingredientele cu maioneza, potriviți de sare și piper.
Pas 9
Se poate servi și imediat, este și mai bună dacă va sta puțin la frigider.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(7-8 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: