Salata cu calamari si porumb

Salata cu calamari si porumb

De la un timp am inceput sa gatesc tot mai mult diverse fructe de mare, pe langa creveti am redescoperit calamarii - carnea fiarta corect nu este deloc tare si mirosul de mare este foarte discret fata de alte moluste. Am observat ca si magazinele mari sau adaptat, acum sigur gasiti calamari lamele sau intregi la orice raion de peste proaspat sau congelat, si la preturi foarte rezonabile.

Acum de sarbatori am testat aceasta salata cu calamari si ne-a placut mult - este simpla, satioasa, gustoasa si chiar neasteptat de buna - cum a spus sotul meu :)

Ingrediente

Calamar
500 g
proaspeti sau congelati(deja curatati)
Porumb dulce
300 g
Oua
5 buc
Ceapa alba
1 buc
sau puteti pune ceapa verde
Maioneza
200 g
am "diluat-o" cu iaurt, sa fie mai light
Sare,piper
1 lingurite
dupa gust

Pasi de urmat

1

Eu am avut calamari congelati de la OceanFish.

I-am lasat putin sa se decongeleze.

2

Am pus o cratita cu apa si putina sare la fiert, cand incepe sa clocoteasca puneti calamarii.

Ii lasati sa fiarba 2-3 minute(nu mai mult!) din momentul cand apa iarasi fierbe.

Se scot imediat in apa rece si ii lasati acolo pana se racesc bine - asa vor fi moi si gustosi, daca ii fierbeti prea mult vor deveni tari si elastici ca niste gume.

3

Fierbeti si ouale intre timp - aici deja am pregatiti calamarii si ouale pentru salata.

4

Ceapa se taie julien si se opareste 2 minute cu apa clocotita - sa nu fie iute in salata.

Daca puneti ceapa verde nu trebuie oparita.

5

Intr-un bol adanc puneti porumbul, ceapa(scurse bine de apa).

6

Taiati calamarii felii subtiri si lungi.

7

La fel taiati si ouale - felii mai lungi.

8

Amestecati toate ingredientele cu maioneza, potriviti de sare si piper.

9

Se poate servi si imediat, este si mai buna daca va sta putin la frigider.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (7-8 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Comentarii

Otilia D.
Otilia D. 13 iul 2017, 19:43

Bună Lena, partea aceea din mijloc de la calamari se consuma?

lena
Elena (lena) Otilia D. 14 iul 2017, 15:01

Tot ce e moale in principiu se poate consuma, mai putin intestinele si cartilagiile.