Ingrediente
●
Calamar
500 g
proaspeti sau congelati(deja curatati)
●
Ceapa alba
1 buc
sau puteti pune ceapa verde
●
Maioneza
200 g
am "diluat-o" cu iaurt, sa fie mai light
●
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Eu am avut calamari congelati de la OceanFish.
I-am lasat putin sa se decongeleze.
Pas 2
Am pus o cratita cu apa si putina sare la fiert, cand incepe sa clocoteasca puneti calamarii.
Ii lasati sa fiarba 2-3 minute(nu mai mult!) din momentul cand apa iarasi fierbe.
Se scot imediat in apa rece si ii lasati acolo pana se racesc bine - asa vor fi moi si gustosi, daca ii fierbeti prea mult vor deveni tari si elastici ca niste gume.
Pas 3
Fierbeti si ouale intre timp - aici deja am pregatiti calamarii si ouale pentru salata.
Pas 4
Ceapa se taie julien si se opareste 2 minute cu apa clocotita - sa nu fie iute in salata.
Daca puneti ceapa verde nu trebuie oparita.
Pas 5
Intr-un bol adanc puneti porumbul, ceapa(scurse bine de apa).
Pas 6
Taiati calamarii felii subtiri si lungi.
Pas 7
La fel taiati si ouale - felii mai lungi.
Pas 8
Amestecati toate ingredientele cu maioneza, potriviti de sare si piper.
Pas 9
Se poate servi si imediat, este si mai buna daca va sta putin la frigider.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(7-8 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: