Ingrediente
●
Ardei iute
0.5 buc
al meu a fost din acela verde, și deloc iute - oricum este opțional
●
Roșii
2 buc
eu am folosit 100g de roșii cubulețe din conservă
●
Ghimbir ras
1 lingurita
sau 0.5 linguriță de ghimbir pudră
●
Lapte de cocos
200 g
1 pahar - puteți să-l înlocuiți cu smântână dulce
●
Muștar boabe
1 lingurita
ideal este să fie muștar negru - dar eu am pus boabe de muștar românesc
●
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
●
Curcuma/turmeric
0.25 lingurite
●
Praf de curry
1 lingurita
●
Pătrunjel verde
2 linguri
este perfect dacă aveți curry frunze aici sau coriandru verde tocat - eu le înlocuiesc cu pătrunjel
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Fierbeți ouăle tari, le răcoriți cu apă rece, curățați.
Pas 2
Foarte important să pregătiți toate ingredientele din timp - procesul de preparare este rapid și să nu ardă ceva în tigaie.
Deci - ceapa se taie mărunt, usturoiul se pisează, ghimbirul se dă prin răzătoare mică, ardeiul îl tocați mărunt (curățați semințele dacă nu vreți să fie mâncarea prea iute).
Pas 3
Pe o farfurie măsurați condimentele - muștarul, turmericul, boiaua și curry.
Pas 4
Roșiile se toacă mărunt, nu este cazul dacă le aveți în conservă.
Lapte de cocos se găsește în orice supermarket la raionul de produse asiatice - este cam 8-10 lei un borcan și folosiți la rețetă jumătate din el. Restul se poate congela pt altă mâncare.
Aveți grijă că deasupra se adună un fel de smântână de cocos - și la fund lichidul mai rar - amestecați puțin ca să fie mai uniform laptele la compoziție.
Pas 5
Și acum ne apucăm de gătit efectiv:
- Într-o tigaie puneți uleiul și boabele de muștar, acoperiți cu un capac - boabele de muștar vor sări tare când se încinge uleiul.
Pas 6
Imediat cum s-a oprit muștarul de sărit faceți focul mai mic sub tigaie, adăugați ceapa și ardeiul - lăsați puțin până se sticlește/rumeneste ușor (cam în 20 secunde).
Pas 7
Adăugați ghimbirul, usturoiul, boiaua și turmericul, lăsați cam 30 secunde să se călească, amestecând periodic.
Pas 8
Apoi urmează roșiile tocate și pudra de curry, amestecați și lăsați 5 minute să fiarbă încet.
Pas 9
Adăugați laptele de cocos, mai lăsați să fiarbă 3-4 minute, potriviți de sare.
Pas 10
În sosul preparat mai sus adăugați ouăle tăiate jumătăți, aveți grijă să le acoperiți bine cu sos.
Lăsați să mai fiarbă 5 minute, adăugați verdeața tocată, acoperiți cu capac și închideți focul.
Lăsați să se pătrundă aproximativ 10 minute.
Pas 11
Le puteți servi ca aperitiv cald într-o farfurie mai mare.
Pas 12
Sau individual, ca o mâncare pe lângă garnitura de legume preferate.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(2-3 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)