Sarmale în foi de ștevie
Am avut poftă de aceste sărbători să fac câteva sarmale, varză nu am avut murată și nici timp să merg s-o cumpăr din surse sigure, așa că a venit timpul să fac sarmale cu foi de ștevie. Mai ales, că este sezon și piața plină cu legături de ștevie, verzi, frumoase și ieftine.
Am mai făcut cu ceva timp în urmă această rețetă și am fost foarte impresionați toți - sarmalele sunt foarte bune, fragede, se topesc în gură, le-aș zice "sarmale cu gust de primăvară". Le recomand cu mare încredere, sunt foarte, foarte delicioase.
Ingrediente
●
Frunze verzi de ștevie
6 legaturi
adică 6 legături - cam 60 bucăți de frunze, alegeți să fie mari și fără rupturi
●
Carne
1 kg
eu am folosit de pui (pulpe dezosate și fără piele), puteți folosi și de porc
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
●
Pastă de tomate
2 linguri
eu am pus pastă de ardei dulce
●
Pătrunjel verde
2 legaturi
●
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Frunzele de ștevie se aleg și se spală.
Se taie cotorul de pe dosul frunzei, vedeți în poză.
Pas 2
Luați câte 5-6 frunze o dată și le dați drumul în cratița cu apă fierbinte pentru 2-3 secunde.
Pas 3
Așa faceți cu toate frunzele, le puneți la scurs într-o sită.
Pas 4
Până frunzele se răcoresc pregătim umplutura.
În tigaie încălziți puțin ulei și căliți în el ceapa albă și verde, tocate mărunt.
Pas 5
Apoi adăugați 1 lingură de pastă de ardei/tomate și 1 pahar de apă.
Amestecați bine și lăsați să fiarbă 1-2 minute.
Pas 6
Adăugați orezul spălat, amestecați bine și mai lăsați 1-2 minute pe foc.
Pas 7
Carnea o treceți prin mașina de tocat.
Tocați mărunt 1 legătură de pătrunjel și 1 de mărar, adăugați la carne.
Pas 8
În amestecul de carne îl adăugați pe cel din tigaie, de orez cu ceapă.
Adăugați sare și piper după gust și amestecați bine(cu mâinile).
Pas 9
Puneți frunza de ștevie pe masă, cu dosul în sus.
Pe margine puneți câte 1 lingură de umplutură.
Pas 10
Și rulați cu marginile laterale spre interior.
Procesul este simplu, a fost executat chiar de soțul meu :)
Pas 11
Pe parcurs le aranjați într-o cratiță cu fundul gros, sau tuci.
Pas 12
Cam 30 de minute vă ia să le terminați.
Turnați apă cât să le acopere și puneți la fiert.
Când începe să fiarbă, faceți focul mic și lăsați aproximativ 1 oră.
Pas 13
După acest timp dizolvați 1 lingură de făină cu 1 lingură de pastă de roșii, puțină sare și jumate de pahar de apă.
Pas 14
Turnați acest amestec în cratița cu sarmalele fierte.
Pas 15
Scuturați bine cratița, să pătrundă sosul mai adânc în sarmale.
Lăsați să mai fiarbă 10 minute.
Pas 16
Opțional, presărați puțin pătrunjel tocat peste sarmalele gata și puneți pentru 20 de minute cratița în cuptor preîncălzit la 150 de grade.
Pas 17
Și gata, cu grijă (sarmalele sunt foarte moi și fragede) le puteți servi.
Cred că puteți și să nu le puneți la cuptor, sunt foarte bune și fierte.
Pas 18
Merg foarte bine pe lângă iaurt sau smântână.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)