Pâine cu dovlecei (zucchini)

Pâine cu dovlecei (zucchini)

O pâine foarte bună, pufoasă, aerată, cu miezul puțin umed - am făcut rețeta mai mult pentru fetița mea, care nu prea mănâncă legume, în schimb îi place pâinea. Am constatat că este chiar delicioasă, sigur o voi mai face, este nu numai foarte bună dar și sănătoasă - am folosit amestec din mai multe tipuri de făină - secară, neagră, albă, semințe in (sursă de omega-3) și susan (sursă de calciu) măcinate.

Ingrediente

Dovlecei
450 g
sau zucchini - cam 2 bucăți de mărime medie
Sare
1 lingura
   
Făină
600 g
Am folosit 300g făină albă, restul amestec de diverse făini.
Drojdie proaspătă
25 g
   
Zahăr
1 lingurita
   
Ulei de măsline
2 linguri
   
Apă
200 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Dovleceii se dau prin răzătoarea mai mare, se amestecă cu sare și se lasă 30 de min.

Pâine cu dovlecei (zucchini) - Pas 1
Pas 2

Apă călduță se amestecă cu drojdie și zahăr.

Pâine cu dovlecei (zucchini) - Pas 2
Pas 3

Dovleceii scurși bine de apă se adaugă la amestecul de drojdie. Se adaugă făina și se frământă un aluat lipicios și moale.

Pâine cu dovlecei (zucchini) - Pas 3
Pas 4

Ca să-l frământați mai bine îl scoateți din bolul unde l-ați amestecat cu făina. Dacă este prea lipicios mai adăugați făină albă.

Pâine cu dovlecei (zucchini) - Pas 4
Pas 5

Se pune la dospit 1 oră.

Pâine cu dovlecei (zucchini) - Pas 5
Pas 6

Tăvile de chec se ung cu puțin ulei, se pune aluatul în ele, așa ca să se umple jumătate din tavă. Mai lăsați să crească, până se umple tava.

Pâine cu dovlecei (zucchini) - Pas 6
Pas 7

Le puneți la cuptor, la foc mediu, până se rumenesc bine.

Pâine cu dovlecei (zucchini) - Pas 7
Pas 8

Scoateți pâinea din forme și lăsați să se răcească bine.

Poftă Bună!

Pâine cu dovlecei (zucchini) - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (2 pâini medii)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 70 min
Data publicării:
Notă: 5 (5 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

MARIANA19
MARIANA19 15 Nov 2009, 17:45

am facut si eupaine cu doi ea vleac a iesit foarte buna,fetita mea a mancat si ea.

Nota mea pentru rețetă:
nina
nina 15 Nov 2009, 23:32

Nota mea pentru rețetă:
carmen
carmen 16 Nov 2009, 13:37

hmm, arata grozav! o sa fac si eu neaparat painica aceasta. :)

Nota mea pentru rețetă:
katomika
katomika 07 Sep 2010, 17:44

mmm sunt grozave

amalia80
amalia80 16 Sep 2010, 11:06

Pentru ca ne place combinatia dovlecei - masline am pus si rondele de masline prin ea. Le-am adaugat la final, pe mijloc, cand am pus aluatul dospit in tava. A iesit super cu rondelutele de masilne prin ea.

Nota mea pentru rețetă:
gabidari
gabriela (gabidari) 04 Apr 2011, 18:35

Lena,daca nu am drojdie proaspata merge si cu uscata???

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) gabriela (gabidari) 04 Apr 2011, 18:54

Cred ca da, calculeaza cat iti trebuie pt 600g de faina si pune putin mai mult, cu rezerva.