Pâine cu dovlecei (zucchini)
O pâine foarte bună, pufoasă, aerată, cu miezul puțin umed - am făcut rețeta mai mult pentru fetița mea, care nu prea mănâncă legume, în schimb îi place pâinea. Am constatat că este chiar delicioasă, sigur o voi mai face, este nu numai foarte bună dar și sănătoasă - am folosit amestec din mai multe tipuri de făină - secară, neagră, albă, semințe in (sursă de omega-3) și susan (sursă de calciu) măcinate.
Ingrediente
●
Dovlecei
450 g
sau zucchini - cam 2 bucăți de mărime medie
●
Făină
600 g
Am folosit 300g făină albă, restul amestec de diverse făini.
●
Ulei de măsline
2 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Dovleceii se dau prin răzătoarea mai mare, se amestecă cu sare și se lasă 30 de min.
Pas 2
Apă călduță se amestecă cu drojdie și zahăr.
Pas 3
Dovleceii scurși bine de apă se adaugă la amestecul de drojdie. Se adaugă făina și se frământă un aluat lipicios și moale.
Pas 4
Ca să-l frământați mai bine îl scoateți din bolul unde l-ați amestecat cu făina. Dacă este prea lipicios mai adăugați făină albă.
Pas 6
Tăvile de chec se ung cu puțin ulei, se pune aluatul în ele, așa ca să se umple jumătate din tavă. Mai lăsați să crească, până se umple tava.
Pas 7
Le puneți la cuptor, la foc mediu, până se rumenesc bine.
Pas 8
Scoateți pâinea din forme și lăsați să se răcească bine.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(2 pâini medii)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
70 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)