Bulion de Rosii(metoda rapida) Reteta VIDEO
Pentru cine nu are timp si curaj sa faca bulion de rosii sau suc de rosii prin metoda traditionala(acel aparat sau accesoriu pentru stors suc de rosii cu resturi cat mai putine) - recomand aceasta metoda rapida si foarte simpla. A fost pentru mine o mare usurare intr-unul din anii trecuti cand am fost la tara, trebuia sa conservez repede multe kg de rosii si timp aveam foarte putin. Asa ca am luat robotii la treaba si mi-a iesit aceasta minune de bulion. Desi textura este foarte buna, mai are mici seminte si urme de coaja de la rosii, dar va asigur ca putini vor observa diferenta. Este o metoda foarta rapida si buna de a rezolva niste rosii nu chiar perfecte la gust, dar nici aruncate nu merita, ca la iarna nici atat nu gasim :)
Merge folosit la orice, ca si bulionul normal, daca il fierbeti mai mult si mai insistent puteti avea textura mai densa. Eu las asa, mai lichid, si e foarte bun.
Neaparat sa urmati toti pasii, fiecare are un sens si logica - maruntit, fiert, iar blendat, apoi conservat - pentru a avea un produs cat mai bun si frumos.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 2
Apoi le taiati jumatati si scoateti cotorul, si fiecare jumatate o feliati in 2-3 bucati - depinde cat de mari sunt rosiile. Daca sunt mici le lasati jumatati.
Pas 3
Puneti apoi rosiile in robotul de bucatarie, il umpleti dar nu chiar cu varf :)
Pas 4
Mixati pana rosiile se maruntesc cat mai fin posibil, in aceasta etapa nici nu e posibil prea fin, dar macar sa le zdrobim.
Pas 5
Turnam rosiile pasate intr-o cratita mare si punem urmatoarea tura in blender.
Aceste 5 kg de rosii eu le-am pasat in 3 ture, deci vedeti cate rosii aveti, dar treaba oricum merge repede.
Pas 6
Apoi punem oala la fiert, mai amestecam periodic in ea, iar cand da in clocot facem focul mic si lasam 30 minute.
Important sa fierbem bine rosiile, se se inmoaie si sa le putem blenda cat mai fin in continuare.
Pas 7
In aceste 30 de minute nu stam degeaba - spalam borcanele si le sterilizam - eu prefer la cuptor, le pun pe o tava de cuptor si tin 30 de minute la 120-150 de grade.
Pas 8
Mai departe, rosiile au fiert 30 de minute, luam cratita de pe foc si acum folosim alt instrument magic in bucatarie - blenderul vertical.
Blendati si insistati cat mai bine, sa avem bulionul fin si frumos.
Pas 9
Asa a fost al meu la final.
Pas 10
Punem inca o data oala pe foc, dar numai cat sa fiarba un 4-5 minute bulionul.
Pas 11
Apoi il turnati fierbinte in borcanele sterilizate - umpleti borcanele cu ochi, adica la maxim, nu lasati deloc loc pana la capac.
Pas 12
Strangeti bine capacele la borcane si puneti cu capul in jos pe un prosop.
Pas 13
Lasati asa pana se racesc complet apoi depozitati in camara.
Pas 14
Eu l-am si utilizat repede a 2-a zi la niste sarmale, deci e perfect si simplu :)
Pofta Buna!
Cantitate:
4 l
(4-5 litri)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)