Aș spune că rețeta de Soleanca a fost una din cele mai întrebate rețete de pe site în ultimele 2 luni deci, dacă toată lumea o vrea, poftim vestita și populara ciorbă rusească - SOLEANCA! Această rețetă de ciorbă este populară acolo mai ales după sărbătorile copioase când rămân diferite resturi de carne și mezeluri de pe masa festivă și cu ele se face așa o ciorbă aromată și acrișoară. Sunt diferite variante la rețeta de Soleanca, cu pește, cu ciuperci dar cea mai populară și clasică este varianta aceasta, cu mezeluri și afumătură, pentru un gust mai bun se recomandă de folosit 4-5 feluri din ele. Aici am pus cârnați și crenvurști de curcan, salam și costiță afumată de la mezeluri de Sibiu, de casă.
Am încercat să nu vă încarc cu prea multe detalii, pentru că de fapt rețeta clasică este foarte simplă, opțional mai puteți adăuga aici puțin orez sau 2-3 cartofi, dar de la "mama" ei este fără ele. Măslinele, felia de lămâie și în varianta modernă caperele(opționale), sunt cele care o fac și mai aromată, mai frumoasă și bineînțeles mai delicioasă. Pentru că la mine copiii nu prea mănâncă capere și măsline în așa formă, le pun în farfurie la fiecare după dorințe, și neapărat mai punem o lingură de smântână...
Și în această rețetă am folosit apă filtrată cu cana Brita de la Kitchenshop, toată gama de căni o găsiți pe site la prețuri accesibile, pentru fiecare buzunar.