Demult planificam sa fac o visinata de casa, dar nu una simpla, vroiam visinata bunicii. Eu de obicei ii spuneam mamei despre reteta clasica de visinata - cea cu alcool etilic, am si incercat dar mi s-a parut extrem de alcoolizata. Mama se mira si imi spunea ca nu intelege de ce ne complicam - bunica punea visine, zahar si lasa ditamai damigeana sub copac si iesea o visinata extraordinara, un fel de vin de visine. Si eu o prefer asa, slab-alcoolizata, doar cu ce a fermentat ea natural si am testat reteta timp de 1 an sa vad cum sta si se pastreaza asa in debara si in frigider. Am turnat visinata intr-un borcan si am inchis ermetic - a stat minunat peste iarna si primavara in debaraua simpla de apartament. La fel si cea din frigider, deci chestia cu aloolul ca si conservant aici nu e obligatorie.
Asa am zis sa fac si eu, dar cu un mica adaugire, un fel de senzor de fermentare - o banala manusa de latex si mi se pare geniala chestia asta. Este haios cum se umfla manusa si "voteaza" tot procesul de fermentare, dar cum incepe sa se lase va fi primul semn ca visinata va fi gata si fermentarea se opreste. Cititi atent pasii si explicatiile, daca nu se umfla, daca se rupe, daca nu se dezumfla, toate le voi spune in pasi.
Este perfecta ca un vin dulce, pentru insiropat tort si fara probleme si restrictii mari pt copii.