Ragù cu castraveți murați

Ragù cu castraveți murați

O mâncare foarte bună, este rețeta bunicii - o pregătea de obicei de Crăciun și o fierbea pe foc de sobă.... Dacă nu ați încercat-o până acum recomand să o faceți, este foarte delicioasă și merge perfect pentru sărbători. Aici am folosit costițe de porc, dar merge și cu rață, gâscă sau carne de vită mai grasă.

Ingrediente

Costițe de porc(scăricică)
1.5 kg
sau vită, rață, gâscă
Castraveți murați
4 buc
   
Ceapă albă
2 buc
   
Morcovi
2 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Frunză de dafin
3 buc
   
Sare
1 lingurita
   
Bulion de roșii
100 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Costița de porc se spală bine și se feliază. Vă recomand să luați din alea cu mai multă carne.

Ragù cu castraveți murați - Pas 1
Pas 2

Apoi încălziți uleiul în tigaie și rumeniți bine pe ambele părți toate bucățile de carne.

Ragù cu castraveți murați - Pas 2
Pas 3

Apoi le puneți într-un ceaun sau cratiță, turnați apă cât să le acopere bine, cam un deget mai deasupra lor. Puneți la foc și așteptați să înceapă să fiarbă.

Ragù cu castraveți murați - Pas 3
Pas 4

În acest timp curățați și spălați 1 ceapă, o tăiați bucăți mai mari. Castraveții îi tăiați rondele mai groase.

Ragù cu castraveți murați - Pas 4
Pas 5

Când începe să fiarbă apa adăugați castraveții și ceapa, frunzele de dafin și faceți focul mic. Trebuie să fiarbă aproximativ 1 oră la foc încet.

Ragù cu castraveți murați - Pas 5
Pas 6

Morcovii și cealaltă ceapă se curăță și se spală. Apoi se taie morcovul rondele și ceapa fâșii subțiri.

Ragù cu castraveți murați - Pas 6
Pas 7

Apoi le căliți bine cu un pic de ulei.

Ragù cu castraveți murați - Pas 7
Pas 8

Când se rumenesc bine legumele adăugați bulionul de roșii și lăsați să mai fiarbă împreună încă 5 min.

Ragù cu castraveți murați - Pas 8
Pas 9

După ce a fiert carnea o oră, adăugați prăjeala de morcovi, ceapă și bulion. Lăsați să fiarbă un pic la foc mai mare, apoi faceți focul foarte, foarte mic și lăsați încă 30 de min să se coacă.

Este absolut delicioasă mâncarea, bunica era una dintre cele mai bune bucătărese din sat - această rețetă este o dedicație specială pentru ea. De fiecare dată când pregătesc mâncarea ei îmi aduc aminte de tot ce m-a învățat și cât de mult a iubit copiii și nepoții ei.

Poftă Bună!

Ragù cu castraveți murați - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (5-6 porții)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 40 min
Data publicării:
Notă: 5 (10 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 26

GeorgianaMihalache158
Georgiana Mihalache (GeorgianaMihalache158) 21 Dec 2017, 19:58

Lena, ieri am vazut reteta asta si nu m-am lasat pana n-am incercat-o. Este extraordinara. Bunica ta=GENIU in bucatarie. Mancare adevarata de la tara. Am recomandat-o cu drag pe o pagina unde mai pun din cand in cand ce gatesc in vasele mele din fonta: https://www.facebook.com/TurnatoriaMAE/posts/1740458739306476

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Georgiana Mihalache (GeorgianaMihalache158) 21 Dec 2017, 20:38

Ooo, super, de cand planific si eu sa incerc vasele de fonta...neaparat le voi incerca! Multumesc 👍

Daniela B.
Daniela B. 13 Mar 2017, 15:46

Yummy, foarte gustos..... Cred că o repet cum am ocazie!!!! Sosul ce mi-a rămas îl pun deseară pe niște cartofi piure!mulțumesc !

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
VasilitsaPrecrasnaia600
Vasilitsa Precrasnaia (VasilitsaPrecrasnaia600) 25 Dec 2016, 00:01

Buna, mersi mult pentru reteta. Am facut si eu astazi, doar ca putin diferit. Am mai adaugat cartofi intregi si am pus mai multa apa, a iesit bestial. Mersi mult si sarbatori fericite.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 02 Oct 2013, 10:25

Lena,vocabularul mi-e prea sarac sa descriu gustul. Sa nu va dezamageasca poza ca am facut-o cu mancarea rece,dar nu mai fac alta.De ce? Ca nu mai am.Am facut numai o jumatate de portie,dar duminica voi face si cu o garnitura si cu Mamaliga moldoveneasca. Abia astept.Si apoi ne miram ca ne ingrasam .Gustul de castravete acru,de morcov dulce e nemaipomenit.Si cand mancam aveam pe masa un catel de usturoi (ramas de la altceva)si l-am zdrobit in farfuria mea,si nu a fost rau deloc.Mii de multumiri.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
crina
Paula (crina) 18 Feb 2013, 23:09

Costitele de miel merg mai bine cu praz si masline ,  fiindca nu stiu  daca gasesti usturoi verde  ca sa faci stufat . Dar cu stufat merge si pui in sos  un pahar de vin  alb sec.  Parerea mea !  Cred ca merge mai bine decat cu castraveciori  murati .

Nota mea pentru rețetă:
anyshoara
anyshoara 18 Jan 2012, 09:36

Foarte gustos! Si intr-adevar e usor de gatit!!

Nota mea pentru rețetă:
Karen
Karen 28 Apr 2011, 14:34

E DELICIOS!!! am folosit castraveti in otet cumparati (mici)altii nu am avut si tot bun,bun a iesit!! sotul a papat doua portii desi a fost foarte uimit cand a vazut morcovi si castraveti in farfurie :)) .cand vede ceva mai neobisnuit stie de unde am ,,furat,,,se mira si apoi deabia asteapta sa guste,stie ca trebuie sa fie ceva bun :)

Nota mea pentru rețetă:
Emma
Emma 28 Sep 2010, 08:52

Lena, nu se pune deloc sare si piper? Doar foaia de dafin? As vrea sa fac mancarea asta azi.

Nota mea pentru rețetă:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 21 Dec 2009, 21:50

e un deliciu ...cu o garnitura de orez!!! mersi lena!

Nota mea pentru rețetă:
Tabi
Tabi 17 Dec 2009, 09:05

Cunosc bine reteta si este o bunatate, incercati-o cu totii. Pofta buna!

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile