Inca vreun an in urma nu m-as fi gandit sa fac in casa reteta de halva, se gaseste atat de multa in comert, este atat de ieftina... si mai nou, atat de plina cu arome sintetice, grasimi dubioase, coloranti, etc. De cand sunt cu regimul low-carb(sau viata low-carb), am invatat multe chestii faine, inclusiv si cum sa faci un desert de casa fara remuscari. Bineinteles ca orice halva este dulce, dar puteti cu succes inlocui zaharul de la ingrediente cu un indulcitor peferat care nu creste glicemia si va asigur ca veti da lovitura, mai bun desert la cafeaua de dimineata nu exista!
De gust, trebuie sa am grija la descriere pentru ca e pericol pentru pofticiosi - deci este buna rau, cu aroma fina de seminte prajite si unt, gata, mai departe va imaginati singuri. Si cu siguranta nici o halva cumparata nu se compara cu aceasta halva de casa.
Mai jos cateva observatii utile, ca sa faceti halvaua dvs cat mai personalizata:
- Puteti inlocui o parte din semintele de floarea-soarelui cu oricare altele preferati;
- Mie imi place mult, si recomand sa o faceti cu unt de 80% grasime;
- In varianta vegana sau de post inlocuiti untul clasic cu cel de cocos si unt de cacao - aveti grija ca untul de cocos este mai moale si s-ar putea sa iasa mai sfaramicioasa, deci combinati cele doua pentru rezultat perfect;
- Puteti adauga orice arome preferati, cacao, fulgi de ciocolata, stafide, merisoare, goji, etc.
- Pentru varianta low-carb folositi indulcitorul preferat, dar neaparat sa fie pudra - stevie, tagatose, xylitol, etc.