Cappuccino de casă Rețetă VIDEO

Cappuccino de casă

Încă un an în urmă nu m-aș fi gândit să pun pe site rețeta de Cappuccino, era cumva logic că îl pot savura oricând la o cafenea în oraș, cu familia sau prietenii. Dar fiindcă nu se mai putea ieși ca înainte, am dus dorul de un Cappuccino bun, așa că am învățat să-l facem delicios în casă. Este minunat pentru că se poate adapta la orice gusturi - cafea espresso sau ness, decaf, inka (fetele mele zic Inkaccino). Dimineața îl puteți pregăti normal, cu lapte simplu sau vegetal, iar seara de o poftă merge cu cafea decaf.

Bineînțeles spuma de lapte o face minunat un aparat de preparat cafeaua, din acela mai profi, dar am vrut să vă arăt în această rețetă cum o puteți pregăti banal, fără ustensile deosebite și la îndemână. Apoi o puteți îndulci după preferințe cu orice vă place, eu am ales aici cuburile de zahăr brun Margaritar - Sugars of the World, pentru un plus de gust de caramel.

Inspirați de destinațiile de vacanță și cele mai frumoase locuri de pe pământ, cei de la Margaritar au dezvoltat gama Sugars of the World - Zahăr brun din trestie de zahăr din țări exotice. Aceasta conține produse exclusive din zahăr brun. El este un produs potrivit atât pentru coacere, precum și pentru îndulcirea băuturilor datorită gustului său asemănător caramelului. Puteți afla și voi mai multe despre produsele noi, accesând pagina lor.

Ingrediente

Cafea
50 ml
oricare preferați
Lapte
100 ml
de 3.5% grăsime, îl puteți înlocui cu lapte vegetal dar fără o spumă de efect
Zahăr brut
2 buc
2 cubulețe, opțional
Scorțișoară măcinată
0.25 lingurite
opțional

Pași de urmat

Pas 1

Pentru un Cappuccino de obicei se recomandă o cană mică de aproximativ 200ml.

Deci alegeți ceașca potrivită.

Cappuccino de casă - Pas 1
Pas 2

Apoi este foarte important să pregătiți 50ml de cafea după metoda preferată - espresso, la ibric, ness, etc. Mie îmi place să fie puțin mai tare, ca să se simtă mai bine gustul ei împreună cu laptele adăugat.

Cappuccino de casă - Pas 2
Pas 3

Este foarte gustos un Cappuccino îndulcit cu zahăr brun. Mie îmi place să folosesc cubulețe, sunt cumva mai ușor și curat de folosit.

Deci îndulciți cafeaua preparată după plac.

Cappuccino de casă - Pas 3
Pas 4

Fiindcă nu toată lumea are aparate sau ustensile specifice pentru a pregăti spuma de lapte, vă arăt aici cum se face simplu, doar cu un borcan de 700ml cu capac.

Cappuccino de casă - Pas 4
Pas 5

Deci, mai întâi încălziți laptele, să nu fiarbă dar să fie fierbinte bine la aproximativ 60 de grade. Eu îl pun de obicei 1 minut la microunde.

Turnați-l în borcan și închideți strâns capacul.

Cappuccino de casă - Pas 5
Pas 6

Începeți să agitați atent borcanul, ca să vă asigurați că nu va curge laptele din el și nu vă stropiți.

Apoi continuați să-l scuturați bine timp de aproximativ 1 minut.

Cappuccino de casă - Pas 6
Pas 7

Acum turnați cafeaua în cana pregătită pentru Cappuccino.

Cappuccino de casă - Pas 7
Pas 8

Începeți să turnați laptele din borcan, la început va curge partea fără spumă.

Cappuccino de casă - Pas 8
Pas 9

Apoi vine și spuma, o aranjați frumos deasupra.

Cappuccino de casă - Pas 9
Pas 10

Opțional puteți presăra puțină scorțișoară sau cacao pudră deasupra.

Imediat serviți și savurați.

Poftă Bună!

Cappuccino de casă - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 200 ml (1 porție)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 5 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

adriana st
Stroe Adriana (adriana st) 16 Apr 2021, 16:53

Bravo Lena! Capuccino făcut în casă, cu cafeaua preferată și lapte adevărat, plus că  nu  mai umplem casa cu încă un aparat! Nu uita draga noastră Lena că vine Paștele și ne-ar prinde tare bine niște rețete tradiționale ucrainene sau moldovenești de dincolo de Prut. Când mă gândesc la mesele acelea cu câte 20-30 de feluri de aperitive...