Amestec de legume mexicane, varianta de casa

Amestec de legume mexicane, varianta de casa

Imi place foarte mult combinatia de legume in stil mexican din comert, dar de ceva timp prefer sa nu mai cumpar mixuri gata preparate, dar sa le combin eu in proportiile si cu legumele care ne plac noua. Astfel obtin cel mai bun gust si textura, copiii mananca foarte bine si nu mai dau la o parte legumele dubioase din mix. Puteti sa serviti aceste legume mexicane simple, ca garnitura la carne sau peste sau in combinatie cu orez.

De ceva timp incerc sa obtin gusturi bune, jongland numai cu aromele si texturile naturale ale legumelor, fara prea multe mirodenii si gatit extrem. Aceasta reteta anume asa este - simpla, dar daca urmati cu atentie pasii si recomandarile, aceste legume mexicane chiar pot sa va surprinda.

Ingrediente

Mazare verde congelata
300 g
Fasole verde congelata
300 g
Porumb conservat
300 g
sau congelat
Morcovi
300 g
1 morcov mare, sau 2 mai medii
Ardei gras
2 buc
Ulei de masline
100 ml
sau oricare altul preferati
Unt
30 g
optional, puteti sa-l omiteti daca tineti post sau nu va place
Sare si piper
1 lingurita
potriviti dupa gust

Pasi de urmat

1

Primul pas si cel mai important este sa alegeti corect toate legumele din acest amestec mexican. Eu am cumparat mazare si fasole verde congelate, marca pe care o preferam de obicei(nu le decongelez dinainte). Porumbul l-am luat din conserva, cel mai dulce si crocant, iar morcovii si ardeii au fost proaspeti.

Masurati toate ingredientele, morcovii le puteti taia cubulete sau semicercuri, ardeii cubulete sau fideluta.

2

Intr-o tigaie mare si adanca turnati uleiul, puneti untul(optional) si lasati pana se incalzesc bine.

3

Puneti ardeii si morcovii in tigaie, caliti la foc iute timp de 5-10 minute, amestecand periodic.

4

Adaugati mazarea si fasolea congelate, amestecati si mai caliti 10 minute.

5

La final puneti porumbul(daca este din conserva, sa-l scurgeti de apa), potriviti de sare si piper, amestecati bine.

Lasati sa se mai caleasca 2-3  minute(daca folositi porumb congelat caliti 5-10 minute), apoi inchideti focul.

6

Puteti servi imediat, dar sunt la fel de bune aceste legume mexicane reci sau reincalzite.

Se pot combina cu orez, orice carne, peste sau asa simple.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !