Supă cremă de dovlecei sau zucchini

Supă cremă de dovlecei sau zucchini

Copiii iubesc extrem de mult această supă de dovlecei, fapt testat nu doar pe fetele mele, dar și pe alți copii în diverse perioade și vârste. Noi ( adulții) la început nu eram mari fani, dar ușurel am devenit, i-am prins ideea și gustul, acum periodic face parte din meniul de bază al familiei noastre.

Deși este o improvizație de-a mea, o prepar de mulți ani cu succes și cerințe periodice de rețetă, mi se părea prea simplă și banală pentru a face o rețetă dedicată pe site cu ea... Vedeți și voi în pași cât de simplu este totul, o puteți ușor adapta gusturilor fiecăruia, modificând doar proporțiile de legume și apă, ceva mirodenii, sare, crutoane și savurați!

Iar dacă renunțați la crema de brânză din compoziție, devine o supă vegană delicioasă și rapidă.

Ingrediente

Dovlecei
3 buc
sau zucchini
Ceapa alba
1 buc
   
Cartofi
5 buc
   
Radacina de telina
0.5 buc
sau 2 tije de țelină Apio
Radacina patrunjel(albitura)
1 buc
opțional, se poate înlocui și cu o rădăcină de păstarnac
Frunza de dafin
2 buc
   
Crema de branza
3 linguri
gen Philadelphia, o puteți omite sau înlocui cu 200ml de smântână dulce pentru frișcă de 30% grăsime
Sare
1 lingura
după gust
Patrunjel verde tocat
2 linguri
sau pătrunjel uscat
Ulei de masline extravirgin
100 ml
   

Pasi de urmat

Pas 1

Pregătiți, curățați și spălați toate legumele pentru supă.

Supă cremă de dovlecei sau zucchini - Pas 1
Pas 2

Le tăiați bucăți mari și puneți într-o oală de 4-5 litri.

Supă cremă de dovlecei sau zucchini - Pas 2
Pas 3

Turnați apă doar cât să acopere toate legumele.

Supă cremă de dovlecei sau zucchini - Pas 3
Pas 4

Adăugați 2 frunze de dafin.

Supă cremă de dovlecei sau zucchini - Pas 4
Pas 5

Turnați uleiul de măsline (sau oricare altul preferați).

Supă cremă de dovlecei sau zucchini - Pas 5
Pas 6

Puneți oala pe foc, când începe să fiarbă micșorați flacăra și lăsați așa timp de 1 oră, până când toate legumele sunt fierte bine și moi.

Supă cremă de dovlecei sau zucchini - Pas 6
Pas 7

Între timp puteți pregăti crutoane de casă (rețeta mea este aici), din orice pâine aveți la îndemână, eu aici le-am făcut din pâinică cu maia.

Dacă nu aveți timp, bineînțeles puteți folosi crutoane cumpărate sau chiar grisine rupte bucăți.

Supă cremă de dovlecei sau zucchini - Pas 7
Pas 8

După ce au fiert legumele, luați oala de pe foc, scoateți din ea frunzele de dafin și le aruncați.

Supă cremă de dovlecei sau zucchini - Pas 8
Pas 9

Adăugați 3 linguri cremă de brânză sau 200ml smântână lichidă de 30% grăsime.

Le puteți omite dacă vreți să faceți varianta de post sau vegană a rețetei.

Supă cremă de dovlecei sau zucchini - Pas 9
Pas 10

Pasați totul bine cu blenderul vertical, până supa este omogenă și toate legumele s-au făcut piure fin.

Dacă vă place supa mai densă, aveți grijă să adăugați apă mai puțină de la început. Noi o preferăm să fie mediu densă, eventual o diluăm adăugând încă puțină apă după ce am trecut cu blenderul prin ea.

Supă cremă de dovlecei sau zucchini - Pas 10
Pas 11

Potriviți de sare după gust.

Supă cremă de dovlecei sau zucchini - Pas 11
Pas 12

Adăugați pătrunjel verde tocat sau uscat, amestecați totul bine.

Supă cremă de dovlecei sau zucchini - Pas 12
Pas 13

Puneți oala înapoi pe foc și lăsați să mai fiarbă 10 minute.

Apoi închideți plita și lăsați încă 15 minute să se infuzeze toate aromele.

Supă cremă de dovlecei sau zucchini - Pas 13
Pas 14

Serviți neapărat pe lângă niște crutoane, grisine rupte sau orice crocănțeală vă place, oricum este delicioasă.

Poftă bună!

Supă cremă de dovlecei sau zucchini - Pas 14

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 l (10-12 porții)
Timp de preparare: 80 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !