Supă cremă de dovlecei sau zucchini
Copiii iubesc extrem de mult această supă de dovlecei, fapt testat nu doar pe fetele mele, dar și pe alți copii în diverse perioade și vârste. Noi ( adulții) la început nu eram mari fani, dar ușurel am devenit, i-am prins ideea și gustul, acum periodic face parte din meniul de bază al familiei noastre.
Deși este o improvizație de-a mea, o prepar de mulți ani cu succes și cerințe periodice de rețetă, mi se părea prea simplă și banală pentru a face o rețetă dedicată pe site cu ea... Vedeți și voi în pași cât de simplu este totul, o puteți ușor adapta gusturilor fiecăruia, modificând doar proporțiile de legume și apă, ceva mirodenii, sare, crutoane și savurați!
Iar dacă renunțați la crema de brânză din compoziție, devine o supă vegană delicioasă și rapidă.
Ingrediente
●
Dovlecei
3 buc
sau zucchini
●
Radacina de telina
0.5 buc
sau 2 tije de țelină Apio
●
Radacina patrunjel(albitura)
1 buc
opțional, se poate înlocui și cu o rădăcină de păstarnac
●
Crema de branza
3 linguri
gen Philadelphia, o puteți omite sau înlocui cu 200ml de smântână dulce pentru frișcă de 30% grăsime
●
Sare
1 lingura
după gust
●
Patrunjel verde tocat
2 linguri
sau pătrunjel uscat
●
Ulei de masline extravirgin
100 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregătiți, curățați și spălați toate legumele pentru supă.
Pas 2
Le tăiați bucăți mari și puneți într-o oală de 4-5 litri.
Pas 3
Turnați apă doar cât să acopere toate legumele.
Pas 4
Adăugați 2 frunze de dafin.
Pas 5
Turnați uleiul de măsline (sau oricare altul preferați).
Pas 6
Puneți oala pe foc, când începe să fiarbă micșorați flacăra și lăsați așa timp de 1 oră, până când toate legumele sunt fierte bine și moi.
Pas 7
Între timp puteți pregăti crutoane de casă (rețeta mea este aici), din orice pâine aveți la îndemână, eu aici le-am făcut din pâinică cu maia.
Dacă nu aveți timp, bineînțeles puteți folosi crutoane cumpărate sau chiar grisine rupte bucăți.
Pas 8
După ce au fiert legumele, luați oala de pe foc, scoateți din ea frunzele de dafin și le aruncați.
Pas 9
Adăugați 3 linguri cremă de brânză sau 200ml smântână lichidă de 30% grăsime.
Le puteți omite dacă vreți să faceți varianta de post sau vegană a rețetei.
Pas 10
Pasați totul bine cu blenderul vertical, până supa este omogenă și toate legumele s-au făcut piure fin.
Dacă vă place supa mai densă, aveți grijă să adăugați apă mai puțină de la început. Noi o preferăm să fie mediu densă, eventual o diluăm adăugând încă puțină apă după ce am trecut cu blenderul prin ea.
Pas 11
Potriviți de sare după gust.
Pas 12
Adăugați pătrunjel verde tocat sau uscat, amestecați totul bine.
Pas 13
Puneți oala înapoi pe foc și lăsați să mai fiarbă 10 minute.
Apoi închideți plita și lăsați încă 15 minute să se infuzeze toate aromele.
Pas 14
Serviți neapărat pe lângă niște crutoane, grisine rupte sau orice crocănțeală vă place, oricum este delicioasă.
Poftă bună!
Cantitate:
4 l
(10-12 porții)
Timp de preparare:
80 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii: