Ingrediente
●
Icre sarate de peste
2 lingurite
sau icre proaspete de crap, sărate bine și ținute în frigider 2-3 zile
●
Ulei de floarea-soarelui
200 ml
●
Lamaie
0.5 buc
sucul de la ea
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-o cratiță mică puneți la fiert apă, când începe să fiarbă adăugați grișul "în ploaie", amestecați bine cu telul și lăsați să fiarbă încet 2-3 minute. Apoi stingeți focul și lăsați puțin să se răcorească.
În loc de griș mulți folosesc franzelă albă înmuiată în apă și scursă bine - eu nu am avut și am pus griș fiert.
Pas 2
Am folosit icre de hering din comerț.
Pas 3
Într-un bol puneți grișul fiert.
Pas 4
Am adăugat 2 lingurițe de icre și am amestecat bine.
Pas 5
Am adăugat pe rând 2 linguri de ulei, după fiecare am amestecat bine cu telul - să se încorporeze, ca la maioneză.
Pas 6
Apoi am adăugat 2-3 linguri de apă minerală - fiindcă era prea groasă compoziția de griș cu icre, apa minerală i-a dat o consistență f.bună, perfectă pentru a lucra mai departe la salată.
Pas 7
Și așa am continuat - adăugam ulei câte puțin, amestecam să se încorporeze și periodic mai adăugam câte puțină apă minerală.
Observați cum pe parcurs se schimbă culoarea și textura salatei - devine tot mai albă și mai pufoasă.
Pas 8
Și așa continuat până ajungeți la consistența și cantitatea dorită - ca și la maioneză puteți să încorporați ulei cât vreți, dar nu exagerați, ca nu se mai simt icrele. Gustați pe parcurs, până vedeți că nu mai este sărată compoziția și vă place textura.
Pas 9
Adăugați sucul de la o jumătate de lămâie și dacă este nevoie sare, dar aveți grijă pt că icrele sunt sărate.
Pas 10
Și gata, o păstrați la frigider și serviți dimineața pe pâine, sau ca un aperitiv frumos pe masa festivă - pe niște vol-au-vent-uri sau pâinici.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 ml
(un bol mediu)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (7 voturi)